Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A kripto mentheti meg a divatipart?

A kripto mentheti meg a divatipart?

A luxus divatmárkák a kriptoiparban jelenleg tapasztalható nehézségek ellenére is "digitális ikertestvéreket" hoznak létre designer termékeikhez.

 

Digitális luxuscikkek

Az LVMH, a Prada és a Cartier luxusóriások egyesítették erőiket, hogy elindítsák az Aura Blockchain Consortiumot, egy nonprofit platformot, amelynek célja saját divatcikkeik digitális ikertestvérének létrehozása. A platform a blokklánc technológiát használja ki, vagyis annak az átláthatóságát és a megváltoztathatatlanságát, amely biztosítja, hogy a márkák vásárlói eredeti példányokat vásárolnak.

A blokklánc segítségével az Aura egyedi digitális azonosítókat hoz létre a luxustermékek számára. Eddig 20 márka regisztrált a platformra, ahol több mint 17 millió termék szerepel. Daniella Ott, a platform főtitkára megjegyezte, hogy bár  a márkák versenytársak, "együttműködnek technológiai síkon, hogy gyorsabban, és a lehető legbiztonságosabban haladjanak előre".

Nexo kriptovaluta váltó

A luxusdivatházak közötti együttműködés szükségessége nem túlzás. Az iparág 2021-ben közel 100 millió dollárt veszített a hamisítványok miatt, és az előrejelzések szerint ez a szám az év végére még magasabb lesz. A bevételkiesés mellett a márkáknak a hamisítók tevékenysége miatt hírnevük sérülésének kockázatával is szembe kell nézniük.

 

Fenntartható, de vannak hátrányai

Az Aura úgy működik, hogy a felsorolt termékekről egy információs kézikönyvet, vagy ahogy tetszik gyűjteményt hoznak létre, amely tartalmazza a gyártási dátumot, az anyagtípust és az adott tételből gyártott darabszámot. Ott szerint az Aura a fizikai tárgyak digitális ikertestvérének létrehozása magas szintű titkosítást kínál, és a platform mobilalkalmazásán vagy webes alkalmazáson keresztül érhető el.

Míg a blokklánc technológiát a környezeti fenntarthatóság és az energiahatékonyság miatt kritizálták, az Aura azt állítja, hogy ők fenntarthatóak. Ott elárulta, hogy privát blokkláncként a nyilvános blokkláncok, például a Bitcoin és az Ethereum által fogyasztott energia töredékét használja. Az Aura még rendelkezik egy olyan kiegészítő funkcióval, amely lehetővé teszi a márkák számára a felsorolt információk típusának szűrését, és könnyen kezelhető a felület, ami azt jelenti, hogy a márkák "nulla blokklánc ismerettel" is belevághatnak.

fashion Cryptofalka forrás: hypebae.com

Ami az irányítást illeti, az Aura fejlesztésében oroszlánrészt vállaló alapító cégek nagyobb szerepet játszanak a döntéshozatali folyamatban. A platformhoz csatlakozó többi cégnek használati díjat kell fizetnie. Ott arra figyelmeztetik a cégeket, hogy mindenképpen figyeljenek a blokklánc-technológia korlátaira. Emellett a márkáknak jó kapcsolatot kell ápolniuk a beszállítóikkal, különben "a blokklánc nem segít", mert az adatok bevitelénél hibák kerülhetnek a rendszerbe.

 

A blokklánc egyéb felhasználási lehetőségei a luxusiparban

Több divatház is terjeszkedik a blokkláncon. Nemrég a Balmain bejelentette, hogy partnerséget kötött Jeff Cole-lal, hogy NFT-k segítségével növeljék a márka új Unicorn tornacipő kollekciójának ismertségét. Az Audemars Piguet és a Vacheron Constantin csatlakozott a párizsi székhelyű Arianee nyílt forráskódú blokkláncplatformhoz, hogy kihasználják az NFT-k kínálatát.

Karl Lagerfeld fotókollekciója szintén blokkláncot használ az eredetiségük igazolására, míg a Mercedes-Benz csatlakozott az Aura-hoz, hogy NFT-ket hozzon létre a márka autóinak tulajdonosai számára. Ott reméli, hogy "minden luxusmárkát", beleértve a kozmetikumokat, a bútorokat és még a parfümöket is, az Aura fedélzetére tudnak majd kapcsolni.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.69% $51,236.83
Ethereum ETH 0.77% $2,958.43
BNB BNB 0.61% $381.5
Solana SOL -1.57% $102.56
XRP XRP -0.37% $0.5399
Cardano ADA -0.05% $0.5898
Dogecoin DOGE -0.41% $0.08395
Litecoin LTC 0.16% $68.51
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!