Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Rekordot döntöttek a kriptovaluta fizetések 2023-ban

Rekordot döntöttek a kriptovaluta fizetések 2023-ban

A kriptovaluták több mint egy árspekulációra szolgáló befektetési termék. Valójában a különböző felhasználási esetek - mint például a kriptofizetések - értéket és szerves keresletet teremtenek a kriptopénzpiac egészséges növekedéséhez.

Digitális valuták: értékteremtés és fenntartható növekedés

Különösen a CoinGate 2024. január 10-én közzétett jelentése bizonyítja ezt a növekedést, 4 millió feldolgozott tranzakcióval. Csak 2023-ban a platform több mint 1,29 millió kriptofizetést regisztrált, vagyis 24 másodpercenként egy fizetést.

CoinGate jelentés kriptofizetések 2023 I CRYPTOFALKA

A CoinGate az iparág egyik vezető fizetési szolgáltatója, amely megalapítása óta kiemelkedő számokat regisztrál.

"Egy dolog biztos – 2023 rendkívüli volt, különösen azoknak a vállalkozásoknak, amelyek felkarolták a kriptovaluta fizetéseket a kiskereskedelemben és az e-kereskedelemben." - áll a riportban.

2023 mérföldkő volt a kriptovaluta fizetések számára

A 2023-as év jelentős mérföldkövet jelentett a kriptovaluta fizetésekben, amit a CoinGate meggyőző statisztikái is bizonyítanak, amelyek a szektor erőteljes növekedésének képét festik.

"2023-ban rekordot értünk el 1 294 058 kifizetés feldolgozásával – ez 24 másodpercenként egy fizetést jelent! Ez a szám nem csak nagyságrendjében jelentős, mivel megdöbbentő, 39,4% -os növekedést jelent a korábbi rekordhoz képest, amely egyetlen év alatt 928 517 kriptográfiai fizetést jelentett."

Ez egyértelműen jelzi a kriptofizetés elfogadásának gyorsuló ütemét, hiszen az elmúlt tíz évben az összes tranzakció közel egyharmada (32,35%) csak 2023-ban történt.

A CoinGate jelentése kitér arra is, hogy a Binance Pay Wallet-nek kiemelkedően fontos szerepe volt abban, hogy ilyen növekedés legyen tapasztalható 2023-ban. Mindez számokban úgy néz ki hogy, az összes tranzakció 8,2%-ért volt felelős.

A Lightning Network, a Bitcoin fizetések alapvető eleme, a megnövekedett elfogadás jelentős jeleit mutatta a jelentés szerint ami nem meglepő hisz a bitcoinnal való fizetés egyre népszerűbb és ez szinte megállíthatatlanul növekszik.

"2023-ban a Lightning Network a CoinGate által feldolgozott összes Bitcoin-fizetés 7,8%-át segítette elő, ami körülbelül minden 14. BTC-tranzakciót jelent. Ez jelentős növekedés a 2021-es 4,5%-hoz és a 2022-es 5,9%-hoz képest, ami a Lightning Networkbe vetett növekvő bizalmat és bizalmat tükrözi."

CoinGate jelentés kriptofizetések 2023 I CRYPTOFALKA

Melyek voltak a legnépszerűbb kriptovaluták a fizetések során?

A Bitcoin, amelyet sokáig a kriptofizetések elsődleges pénznemének tekintettek, dominanciájában változás következett be. Bár nagyrészt megtartotta vezető pozícióját, részesedése a CoinGate-en keresztül feldolgozott összes fizetésből csökkent. 2021-ben a Bitcoin az összes tranzakció 54,8%-át tette ki. Ez a szám 2022-ben 47,8%-ra csökkent, majd 2023-ban tovább csökkent 35,6%-ra. A stablecoinok, különösen az USDT, egyre népszerűbb választássá váltak.

Míg a Litecoin megőrizte népszerűségét, és az összes tranzakció 9,5%-ával a harmadik leggyakrabban használt devizahelyet biztosította. Az Ethereum azonban enyhe csökkenést tapasztalt a használatban, és a negyedik pozícióba került. 

kriptovaluta fizetések I Cryptofalka

2022-ben az Ethereum tranzakciók a fizetések 11%-át tették ki, de ez 2023-ban 9,3%-ra csökkent, ami a felhasználói preferenciák enyhe elmozdulását tükrözi.

Milyen fejlemények várhatók 2024-ben?

Pontos előrejelzést nem lehet adni a kérdésben, és messzemenő következtetéseket is csak erős fenntartással lehet levonni. Ami biztos, hogy a 2023-as év messze a legjobb év volt a kriptofizetések terén. Nem utolsó sorban a CoinGate megemlítette a szolgáltatásait használó kriptobarát kereskedők számának jelentős növekedését is. Ahogy a jelentés fogalmaz:

"A 2024-es horizont már most új lehetőségeket és kihívásokat ígér. Izgatottan várjuk, hogy folytassuk utunkat az innovációra és az ügyfelek elégedettségére összpontosítva, miközben arra törekszünk, hogy a kriptovaluta fizetések ne kivételek, hanem normák legyenek."

Röviden fogalmazva, a CoinGate ígéretes jövőt vetít előre a kriptovalutákat használók és kereskedők számára világszerte. 2024 további növekedést és elfogadást ígér, ami pozitív hatással lehet a kriptopénz-befektetésekre.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.61% $64,643.06
Ethereum ETH 0.43% $3,089.72
BNB BNB 1.30% $560.1
Solana SOL 5.27% $146.27
XRP XRP -0.43% $0.4987
Dogecoin DOGE 1.16% $0.1524
Cardano ADA 3.97% $0.474
Litecoin LTC -0.45% $81.24
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!