Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Hacker támadás áldozata lett a PancakeBunny DeX váltó

Hacker támadás áldozata lett a PancakeBunny DeX váltó

A PancakeBunny a legújabb Binance Smart Chain-en honos DeFi protokoll, amely támadást szenvedett el. Több, mint 200 millió dollárt ürítettek le a platformról.

Gombamódra sokszorozódnak a DeX váltók a Binance Smart Chain blokkláncon. PancakeSwap, BakerySwap, WoWSwap, PancakeBunny és még sorolhatnánk. 

 

A DeX váltók

A Dex tulajdonképpen egy kriptovaluta váltó, csak nem a hagyományos formában. A hagyományos kriptovaluta váltók, mint a Binance, Coinbase központosított, centralizált váltók. Egy cég hozta őket létre és üzemelteti őket. A DeX (Decentralized Exchange) a központosított kriptovaluta váltókkal ellentétben egy olyan váltó, amely nem támaszkodik egy adott szolgáltatóra. A kereskedelem, direktben, a felhasználók között, peer-to-peer hálózatokon történik. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

2019-től a blokkláncon az egyik legnagyobb találmány a DeX tőzsdék. Mivel a technológia teljesen új, ezért a rosszakaró hackerek egyik legkedveltebb célpontja is egyben. Nincs egy hónapja, hogy az egyik legnagyobb DeX váltót támadás érte. Akkor a PancakeSwap váltó került támadás alá. A hackerek eltérítették a platform DNS címét, így át tudták irányítani a felhasználókat egy csaló oldalra. A csaló oldal kérte a felhasználókat, hogy kössék hozzá a kriptatárcájukat, így megszerezve a seed phrase-eket. 

 

PancakeBunny elleni támadás

A népszerű Binance Smart Chain alapú decentralizált pénzügyi protokoll, a PancakeBunny jelentős kihasználást szenvedett, amely lehetővé tette egy hacker számára, hogy több, mint 200 millió dollár értékű kriptográfiai eszközzel távozzon. A PancakeBunny csapata által közzétett közleményben a protokollt egy külső szereplő támadta meg. A támadó „hatalmas összeget” kölcsönzött a Binance Coin-ból (BNB), mielőtt manipulálta az eszköz árát és a platform BUNNY / BNB piacára dobta.

https://twitter.com/PancakeBunnyFin/status/1395173726640087041

A támadás során a BUNNY ára gyorsan 150 dollárról 240 dollárra emelkedett, majd csaknem 30 perc alatt 0 dollárra zuhant. Ezután nagyjából két órán keresztül 10 dollár alatt konszolidálódott, BUNNY utoljára 8,8 dollárért cserélt gazdát.

A BUNNY / BNB pár volt az egyetlen készlet, amelyet a hacker kiürített, és 697 000 BUNNY tokennel és 114 000 BNB-vel távozott. Mivel a Binance Coin nagyjából 296 dollárért kereskedett abban az időben, úgy vélik, hogy a hacker nagyjából 200 millió dollár értékben teljesítette az átváltást. A támadó egy nyúl témájú szójátékot tartalmazó magánjegyzetet is csatolt a tranzakciókhoz, amelyen lecsapolta a készletet: „ArentFlashloansEaritating”. A támadás végrehajtására kölcsönzött összes forrás PancakeSwap-on keresztül volt visszajuttatva.

PancakeBunny támadás | Cryptofalka Forrás: https://cointelegraph.com/

Amint a hack pusztítást végzett a Binance Smart Chain egyik vezető projektjén - a Nyuszi összértéke a támadás előtt meghaladta az egymilliárd dollárt. Egyes elemzők arról tárgyalnak, hogy a Binance vissza tudná-e fordítani az esetet. 

Áprilisban a Messari kripto-elemző cég arról számolt be, hogy a gyors kölcsönök, a DeFi ökoszisztéma legnépszerűbb támadó vektorává váltak, amelyek a 2019 óta azonosított 285 millió dolláros DeFi támadások nagyjából felét teszik ki. A korábbi DeFi veszélyekről itt írtunk.

OKEX_banner_Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.89% $67,489.94
Ethereum ETH -8.20% $3,251.43
BNB BNB -4.90% $586.53
Solana SOL -12.41% $153.01
XRP XRP -10.81% $0.5454
Dogecoin DOGE -12.79% $0.1727
Cardano ADA -13.57% $0.5084
Litecoin LTC -12.95% $85.72
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!