Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Tovább esik a világ tőzsde, hogy teljesít eközben a Bitcoin?

Tovább esik a világ tőzsde, hogy teljesít eközben a Bitcoin?

Lazítást és 700 milliárd dolláros mentőcsomagot jelentett be tegnap a FED, a tőzsde mégis rég nem látott minuszokat könyvelt el. Hogyan teljesít ebben a nehéz időszakban közben a Bitcoin?

 

Rég nem látott minuszokat szenvedett el a legtöbb tőzsde

4 napja jelentkeztünk az "Itt lenne a következő pénzügyi világválság? A számok azt mutatják!" című cikkünkkel, ebben összefoglaltuk, hogy mennyire nagy is a baj jelenleg a tőzsdéken. Nos azóta még tovább esett a legtöbb tőzsdei termék, legyen az részvény, arany, olaj, vagy akár kriptovaluta.

Ma ismét górcső alá vesszük a "nagyokat" S&P 500, arany, olaj, majd ezután térünk rá ismét a Bitcoinra. Szándékosan haladunk a "nagyok" felől a "kicsi" felé, fontos tisztán látni, hogy a kriptovaluta és bitcoin tőzsde egy iszonyatosan kis hal a nagy tengerben. Ahhoz pedig, hogy érdemben felkészülhessünk a nagyobb viharokra, célszerű picit kitekinteni, hogy mi a helyzet a " mi kis világunkon" kívül is.

 

Le állt a tőzsde, kétszámjegyű csökkenés az S&P 500-nál

Az S&P 500 a tőzsde olyan amerikai tech cégeinek nevét foglalja magába, mint az Apple, Microsoft, Amazon vagy akár a Facebook. Az index ennek az 500 nagyvállalatnak a mozgásait követi, teljes piaci kapitalizációja pedig jócskán felülmúlja a kriptovaluták számait. Viszonyításképpen az S&P 500 teljes piaci kapitalizációja durván 200-szor nagyobb, mint a Bitcoiné.

A tegnapi napon az S&P500 kétszámjegyű csökkenést szenvedett el, aminek következtében nagyjából 3 perc alatt le kellett állítani a tőzsdei kereskedést. (Mesterségesen megszakítva a kereskedést) Mindezt azután, hogy a FED durván 700 milliárd dolláros "mentőcsomagot" hirdetett a gazdaság élénkítése érdekében. 

tőzsdei kereskedés SP500-1d-20200317

Ez az ábra önmagában szépen szemlélteti, hogy a jelenlegi pénzügyi világ és a tőzsde milyen nehéz helyzetben van. Ugyan ez köszönhető részben a koronavírus miatti nehéz helyzetnek, de sok szakértő szerint érett már a túlhajtott pénzügyi rendszer lufijának kipukkanása.

 

Zuhan a "menedéknek" elkönyvelt fizikai arany is

A részvények és kriptovalutákkal szemben sokáig húzta és jól teljesített az arany árfolyama. Sokan "menedéknek" kiáltották ki a fizikai aranyat, vagyis az egyetlen lehetőségnek, amivel ki lehet bekkelni a jelenlegi nehéz helyzetet. Korábbi cikkünkben azt firtattuk vajon meddig bírja az arany a nyomást? Úgy néz ki megkaptuk rá a választ!

2011 óta nem volt ilyen rossz hete az aranynak, tőzsdei ára 1700 dollárról közel 1500 dollárra esett néhány nap alatt. Ez a kétszámjegyű csökkenés persze egy bitcoin tőzsdéhez szokott kereskedőnek nem egy kiugró érték, viszont mindig tartsuk figyelemben a marketcapet is!

arany tőzsde GOLD-1d-20200317

 

Az olaj kapitulált a tőzsdén

Az olaj tőzsdei ára közel 64 dollárról 30 dollárra esett a tőzsdén, ez nagyjából 50%-os csökkenés néhány nap alatt. Ilyet még az altcoinoktól sem látunk bármikor!

olaj tőzsde OIL-1d-20200317

 

Egyelőre együtt mozog a Bitcoin tőzsde a hagyományos piacokkal

Rég nem látott esést láthatunk a Bitcoin tőzsde világában is! Néhány nap alatt közel 40%-os esést tapasztalt a Bitcoin árfolyam. Ez egy olyan érték, amire évek óta nem volt példa. Egyértelmű, hogy a pénzügyi válság a kriptovaluta tőzsde életébe is begyűrűzik. Úgy gondolom, hogy amíg a világpiaci helyzet hasonlóan nehéz lesz persze a kriptovaluta piacot is fogja súlytani ez a válság. Végső módon a kriptóval is pánikoló és a pénzüket akaró emberek kereskednek. Rövid távon ezért biztosan elkerülhetetlen az, hogy függetlenül mozogjon a világ tőzsdétől. Viszont néhány dolgot itt is fontos tisztázni!

bitcoin tőzsde BTCUSD-1d-20200317

Minél kisebb egy adott tőzsdei termék marketcapje, az általában annál volatilisebb. Vagyis nagyon nem mindegy, hogy mondjuk az S&P500 esik 10%ot vagy egy apró altcoin. Kicsit úgy lehet ezt felfogni, hogy nem mindegy, hogy egy kisautó száguld 300-al vagy egy fullon megpakolt kamion. 

Ha figyelembe vesszük a Bitcoin apró marketcapjét és a volatilitását, akkor azt lehet mondani, hogy igazán jól teljesített az elmúlt nehéz időszakban, semmiképpen sem rosszabbul, mint a hagyományos tőzsdei termékek! (Nehéz összemérni a volatilitásokat, de szakértők szerint az S&P 500 10%-os csökkenése durván 50% Bitcoin volatilitással feleltethető meg)

Ez mellett a Bitcoin és a kriptovaluták piacán nincsenek több száz milliárd dolláros mentőcsomagok, kényszerből leállított tőzsdék… Tehát, aki azt mondja, hogy a Bitcoin elbukott és rosszul teljesített ezen nehéz idők alatt szerintem iszonyatosat téved. Pontosan a jelenlegi pénzügyi rendszer mutatja be, hogy még “lélegeztető gépekkel” is elbukik, ezzel szemben a Bitcoin hasonlóan, ha nem jobban tartja magát, mint a többiek mindenféle külső segítség nélkül.

Szerintem fontos, hogy ne rövid, hanem hosszú távon vizsgáljuk majd a korrelációt a Bitcoin tőzsde és a hagyományos pénzügyi termékek között. Ez a jelenlegi helyzet mindenképpen egy hatalmas esély a decentralizált Bitcoin és kriptovaluták számára. Ha sikerül bemutatniuk, hogy sokkal hamarabb és rugalmasabban talpra állnak, az hatalmas siker és előretörés lesz.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Itt lenne a következő pénzügyi világválság? A számok azt mutatják!
  3. Elérte a pánik a kripto tőzsdéket, tanácsok zuhanás közepette
  4. Bitcoin, kriptovaluta szótár és kisokos
  5. Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?
  6. Pontos matematikai modell a Bitcoin ár meghatározásához
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.88% $64,309.06
Ethereum ETH 0.37% $3,445.17
BNB BNB -0.09% $574.25
Solana SOL 3.52% $164.83
XRP XRP -4.91% $0.5577
Dogecoin DOGE -1.25% $0.1209
Cardano ADA -4.45% $0.4272
Litecoin LTC -0.62% $71.63
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!