Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Tőzsde piac - ellenálláson a Bitcoin, hasít a dollár

Tőzsde piac - ellenálláson a Bitcoin, hasít a dollár

Továbbra is nehézségekkel küzd a tőzsde piac. Az egyetlen nyertes a dollár. Menekülővalutának bizonyult az öreg zöld hasú. Mai cikkünkben USD/HUF és Bitcoin/USD elemzésekkel foglalkozunk. 

 

Ellenálláshoz érkezett a Bitcoin ár

Elég nagy volatilitással mozog a Bitcoin árfolyama. A nagy eséssel kreált 3858-s aljpontról egészen 6800 USD-ig emelkedett az árfolyam. Ezzel egészen széles tartományt játszik be a szokásoshoz képest is a BTC ármozgása. A nagy volatilitás mellett a megjelenő kereslet is nagynak számít. Rég látott volume mellett halad a napi áringadozás. 

tőzsde piac BTC/USD 1d

Napi ábrán a március 12-én történt nagy esésnek éppen a 0,618-s Fibonacci szintjét kóstolgatja az ár. Komoly ellenállás húzódik ezen a szinten, az év elején indult szép emelkedés aljpontját/támaszát teszteli vissza az ár. A két ellenállás együtt megerősíti egymást és gátat szab a Bitcoin emelkedésének. 

Érdekes lesz mekkora erőt képesek itt kifejteni az eladók ezen a szinten. Az elvárás az lenne, hogy erősödik az ellenállás közeledtével az eladói nyomás, ami végül ismét a korábbi aljpontok tesztelése felé löki a Bitcoin árfolyamát. Úgy tartjuk tehát, hogy jelenleg előnyben a shortolók, és az eddigi emelkedés inkább korrekció, aminek a letörésével ismét esésnek indulhat a BTC.

2 db kulcszónára kell figyelnünk a következő napokban. Az egyik, hogy a jelölt ellenállás alatt tartsuk az ármozgást. Ez kifejezné, hogy képtelenek erősödni a vásárlók. A másik, hogy az ellenállás tiszteletben tartása után letörjük a korrekció emelkedő trendvonalát, ami az eladók jelenlétét és erősödését fejezné ki a grafikonon. A trendvonal letörése az 5k környékén elhelyezkedő aljpontok tesztelését vetítené előre. 

 

328 Ft a dollár árfolyama

A tőzsde piac megmentője a dollár. Szomorú tény mellette, hogy a forint igen rosszul teljesít. Ez természetesen rosszul érinti a magyar kkv szektort, azonban a kripto tőzsdéken, dollárban tartott portfóliónak éppen kapóra jön. 

Bika jelekkel szolgál a dollár mozgása továbbra is forint ellenében. Rövid konszolidáció után, bika formálódás alól tört ki az ár, és ismét a korábbi csúcsok tesztelését veszi célba.

tőzsde piac USD/HUF 4h

Csökkenő csúcsok és aljak fémjelezte csökkenő árcsatornából/bika zászlóból tört ki az ármozgás. Szép emelkedés után rá is fért némi pihenő az ármozgásra. Ezt a pihenőt testesíti meg a grafikonon az árcsatorna jelentette a konszolidáció. Hasonlóan a Bitcoin-hoz, itt is alkalmazható a technikai analízis során népszerűnek számító Fibonacci indikátor.

A konszolidáció a 0,382-s Fibonacci szintig esett vissza, majd pattant onnan felfelé. Ez annyit jelent, hogy erős vásárlói nyomás él a piacon. A bika zászló ellenállását áttörtük, ami szintén visszaigazolja az erősödő vásárlói jelenlétet. Jelenleg a 330 Ft körüli ellenállással küzd az ármozgás. Kis pihenő játszik ezen a szinten, hogy később újra a korábbi csúcsokat támadhassuk. 

Emelkedő trenden tehát a dollár, ezt nem sok grafikon mondhatja el magáról a tőzsde piac chart-jai közül.

 

A borítókép tulajdonosa a Cointelegraph oldal.

 

CryptoFalka_jelölések CryptoFalka_jelölések

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Itt lenne a következő pénzügyi világválság? A számok azt mutatják!
  3. Elérte a pánik a kripto tőzsdéket, tanácsok zuhanás közepette
  4. Bitcoin, kriptovaluta szótár és kisokos
  5. Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?
  6. Pontos matematikai modell a Bitcoin ár meghatározásához
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.89% $51,024.77
Ethereum ETH -2.94% $2,941.47
BNB BNB -2.09% $375.82
Solana SOL -3.83% $101.02
XRP XRP -2.04% $0.5387
Cardano ADA -1.57% $0.5888
Dogecoin DOGE -0.38% $0.085
Litecoin LTC -0.81% $68.72
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!