Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Ez lenne maga a vihar előtti csend? Bitcoin technikai elemzés

Ez lenne maga a vihar előtti csend? Bitcoin technikai elemzés

Egyre közeledik a Bitcoin blokkfelezés! Ennek pozitív hatásaiban reménykedve, joggal merülhet fel a kérdés, hogy a mostani emelkedés egy hosszabb távú emelkedő trend kezdete-e, vagy tartogat még némi meglepetést a piac? 📊 Bitcoin technikai elemzésünkben erre a kérdésre próbálunk választ találni.

 

Az elmúlt időszak eseményei

A hagyományos pénzügyi piacokon jelen lévő félelem és bizonytalanság nem kímélte a kriptovaluták árfolyamát sem. Viszont a pár nap alatt értékéből több mint 50%-ot veszítő Bitcoinnak úgy tűnik sikerült újra felfelé venni az irányt és 3800 dollár körüli mélypontról egészen 7400-ig jutnia.

Nézzük is a Bitcoin technikai elemzést, hogy mire számíthatunk a jövőben a vezető kriptovaluta árfolyamát illetően.

 

Bitcoin technikai elemzés - Napi grafikon

Napi ábrán látható, hogy az 50-es mozgóátlag (50 MA) jelent ellenállást, és amelyeknek egyelőre sikerült is szépen elutasítani a további emelkedést 7400 dollár körül. Ezen a szinten mutat nagyobb vásárlói volume-ot a VPVR indikátor ezért mindenképp fontos lenne felette zárni, hogy az emelkedő trendünket folytatni tudjuk. Ugyanezt hivatott megerősíteni az Ichimoku felhő amely fölött beszélhetnénk bikapiacról.

bitcoin_technikai_elemzes bitcoin_technikai_elemzes

Amit még érdemes megjegyezni a Bitcoin technikai elemzés során, hogy jelenleg a 26-os exponenciális mozgóátlag (26 EMA) működik támaszként. Ha az elkövetkezendő napokban sikerül az árnak a 26 EMA és 50 MA között konszolidálni, az pozitív vásárlói visszajelzés lenne, letörésével azonban további esésre lehetne számítani. Egyelőre ez utóbbira talán nagyobb a valószínűség, amit a csökkenő volume és a kisebb időtávú nézetek is alátámaszthatnak.

 

Bitcoin technikai elemzés - Négy órás grafikon

Négyórás nézeten nem fest túl jól a kép, hiszen egy több mint három hétig formálódó emelkedő ékből tört ki lefelé az ár kiemelkedő eladási volume mellett, 6%-os esést produkálva.

Jelenleg 6800 dollár körül történik a konszolidáció alacsony volume mellett, ami tovább erősíti az esés folytatásának valószínűségét. Vásárlói nyomás hiányában a VPVR által jelzett támasz szint letörésével további csökkenésre lehet számítani, a grafikonon zölddel megjelölt támasz zónákra, amelyeket az 50% valamint a 61.8% körüli Fibonacci szintek jelenthetnek.

 

Bitcoin technikai elemzés összefoglaló

A fentieket összegezve és a jelenlegi világgazdasági helyzetet is figyelembe véve úgy tűnik, hogy szüksége lesz még a Bitcoinnak és ezzel nagyjából a teljes kripto-piacnak egy újabb lendületre ahhoz, hogy valóra tudja váltani sokunk reményét a blokkfelezéssel kapcsolatban.

Ugyanakkor ezt az eseményt mindenképp érdemes komolyan venni, hiszen alapjában véve a kínálat csökkenésének szinte tövényes következménye az ár emelkedése, és ezt a múltbéli események is alátámasztják. Az egyedüli nagy kérdés, hogy mikorra fogja tudni a valóságban kifejteni a hatását a fundamentális változás. Erre sajnos a Bitcoin technikai elemzés nem tud választ adni! A lehetséges eseteket egy podcastünkben vettük sorra, ezt itt vagy Spotify-on és Itunes-ban tudjátok elérni Bitcoin kisokos néven:

[buzzsprout episode='3254668' player='true']

 

Befektetői szemmel mindenképp pozitívum, hogy lehetőségünk nyílik nagyszerű beszállókat találni akár hosszabb távra, azonban a Bitcoin technikai elemzés alapján érdemes óvatosnak lenni és csak jól megfontolt döntéseket hozni.

- Lénárd

 

CryptoFalka_jelölések CryptoFalka_jelölések

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Itt lenne a következő pénzügyi világválság? A számok azt mutatják!
  3. Elérte a pánik a kripto tőzsdéket, tanácsok zuhanás közepette
  4. Bitcoin, kriptovaluta szótár és kisokos
  5. Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?
  6. Pontos matematikai modell a Bitcoin ár meghatározásához
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.89% $51,024.77
Ethereum ETH -2.94% $2,941.47
BNB BNB -2.09% $375.82
Solana SOL -3.83% $101.02
XRP XRP -2.04% $0.5387
Cardano ADA -1.57% $0.5888
Dogecoin DOGE -0.38% $0.085
Litecoin LTC -0.81% $68.72
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!