Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Worldcoin nyílt forráskódúvá teszi az Orb szoftvert

A Worldcoin nyílt forráskódúvá teszi az Orb szoftvert

A Worldcoin nyílt forráskódúvá tette az íriszszkennelő Orbs szoftverének összetevőit, valamint egy ú adatvédelmi funkciót is bevezetett.

A Worldcoin az átláthatóságon dolgozik

A Worldcoin Foundation egy blogbejegyzésben jelentette be, hogy az íriszszkennelő Orbs szoftverének összetevőit nyílt forráskódúvá tette, így azok nyilvánosan elérhetővé váltak. 

A bejelentés szerint az Orb szoftver alapvető összetevői a GitHub-on érhetőek el MIT/Apache 2.0 kettős licenc alatt. Az új nyílt forráskódú komponensek "kiegészítik" a korábban kiadott hardvereket.

A kiadás tartalmazza az Orb kódját, amely kulcsfontosságú a képek rögzítéséhez és biztonságos átviteléhez a termék alkalmazásába.

A Worldcoin szerint a nyilvánosan elérhető szoftver és az íriszfelismerő tárolók "jelentős előrelépést" jelentenek az Orb képfeldolgozásának átláthatósága és az ellenőrizhető adatvédelmi állítások megteremtése terén.

Az Orb szoftver új adatvédelmi funkcióval is bővül

Amellett, hogy a Worldcoin mögött álló, hírhedt szemet szkennelő Orb szoftverének további tulajdonságai is nyilvánosságra kerültek, egy másik adatvédelmi funkciót is felfedett a csapat, a "Personal Custody"-t. 

Ez az új funkció lehetővé teszi az egyes felhasználók számára, hogy a Worldcoin részére átadott adataikat az Orb privát kulcsával aláírt, majd a felhasználó által megadott nyilvános kulccsal titkosított adatcsomagon keresztül saját maguk őrizzék, mielőtt a felhasználó mobiltelefonjára továbbítják.

A fejlesztő szerint ez azt jelenti, hogy a felhasználók "mindig ellenőrzés alatt tartják adataikat", és csak az egyén tudja visszafejteni ezeket a biometrikus adatokat. A Worldcoin így nyilatkozott:

Miután a titkosított adatokat elküldtük az Orb-ról az egyén World App-jára, ezekről az adatokról sehol nem jönnek létre titkosítatlan másolatok.

A fejlesztő szerint a funkció potenciálisan csökkentheti az esetek számát, amikor a felhasználóknak vissza kell térniük egy Orb-ra, hogy ellenőrizzék World azonosítójukat.

Mi lehet az oka a frissítésnek?

Fontos megjegyezni, hogy a Worldcoin frissítése épp akkor történik, amikor a vállalatot a globális szabályozó hatóságok adatvédelmi aggályok miatt vizsgálják. Március 21-én a kenyai kormány elutasította az Egyesült Államok kormányának kérését, hogy vonja vissza a Worldcoin projekt felfüggesztését.

A kormány közölte, hogy megtiltja a Worldcoin tevékenységét az országban, amíg a kenyai emberek biztonságáról és a pénzügyi adatok sértetlenségéről nem tudnak megbizonyosodni.

thestreet.jpg

Március 18-án a Worldcoin azt írta, hogy "törvényesen működik minden olyan helyen, ahol elérhető", és teljes mértékben megfelel az adatgyűjtésre és adattovábbításra vonatkozó összes törvénynek és szabályozásnak.

Március elején azonban további visszautasításokat kapott. Ezúttal a spanyol adatvédelmi ügynökség követelte, hogy a Worldcoin hagyja abba az adatgyűjtést és -feldolgozást helyben, és ideiglenes működési tilalmat rendelt el.

A Worldcoin társalapítója Sam Altman, az OpenAI vezérigazgatója, amely a mesterséges intelligencia (AI) alapú chatbot ChatGPT mögött álló cég. Az OpenAI-t jelenleg is vizsgálják, amiért úgy döntött, hogy nem teszi nyílt forráskódúvá a mesterséges intelligencia modelljeinek kódját.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.95% $64,263.12
Ethereum ETH -4.93% $3,066.55
BNB BNB -5.45% $549.91
Solana SOL 0.20% $141.12
XRP XRP -6.80% $0.4894
Dogecoin DOGE -6.08% $0.1527
Cardano ADA -5.12% $0.4544
Litecoin LTC -4.37% $78.25
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!