Botrányosan startolt a Trónok Harca NFT kollekció

Szerző: | jan 12, 2023 | Kriptovaluta

A Game of Thrones hivatalos “Build Your Realm” NFT-kollekcióját hét óra alatt teljesen felvásárolták a Nifty NFT-piactéren. A műalkotások azonban széles körben dühöt és gúnyt váltottak ki az interneten.

 

7 óra alatt Sold Out, mégis bizarr a Trónok Harca NFT kollekció

A Game of Thrones hivatalos “Build Your Realm” NFT kollekciója hét óra alatt teljesen elfogyott, miután tegnap elstartolt a Nifty NFT piacterén. A gyűjtemények iránti nagy keresletet a sorozat (és annak spinoff-sorozata, a “Sárkányok háza”) népszerűsége miatt talán könnyű volt előre jelezni. Sokan azonban most az HBO sorozatának nyolcadik évadához hasonlítják a gyűjtemény művészeti minőségét: nagy csalódás.

Ugyanis az NFT-k finoman szólva sem tűnnek túl jónak. Néhány vevő a “Salad Fingers” népszerű animációs websorozat szereplőihez hasonlította az NFT-ken megjelenő Trónok Harca karaktereket.

Trónok Harca NFT I Cryptofalka

Forrás: twitter

A DAZ 3D, amely a 3D-s avatárokat készítette, a Twitteren azt írta, hogy minden egyes NFT-t “egy globális, publikált művészekből álló csapat tervezett, fejlesztett és készített, akik hónapok óta dolgoztak ennek a gyűjteménynek az elkészítésén”.

Maga a műalkotás egészen másról árulkodik, mondjuk például a gondosság és a minőségellenőrzés hiányáról. A furcsa “Salátaujj” (vagy “hosszúkarom”) effektus kapcsán a DAZ 3D azt állította, hogy a hiba “automatikusan javításra és frissítésre kerül“.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Sem a grafika, sem a mint nem hozta az elvárt minőséget

Minden egyes NFT, amelyet a Palm blokkláncon – egy Ethereum-kompatibilis oldalláncon, amelyet kifejezetten az NFT-k számára fejlesztettek ki – minteltek, és a Trónok harca univerzumának különböző elemeit ábrázolja, lehetővé téve a gyűjtők számára, hogy saját, egyedi birodalmakat és avatárokat hozzanak létre. 

A rajongók viszont nem csak a gyenge grafikára, de a késedelmes mint-re is panaszkodtak. A botrány élénk diskurzust váltott ki twitteren és a kollekció hivatalos Discord oldalán. Az egyik felhasználó szerint:

“Az alkotók teljes érdektelenséget mutatnak az iránt, hogy valami maradandót alkossanak a web3 térben. A végtermék mindent elárul…”

Trónok Harca NFT I Cryptofalka

Forrás: decrypt.com

Egy másik felhasználó arra panaszkodott, hogy az NFT-k továbbértékesi lehetősége sem azt nyújtja, amit ígértek. “Elég béna, hogy nem lehet kártyával vásárolni a másodlagos piacról, mert ezen a piactéren csak ETH-val tudok fizetni.”

Egy másik Twitter-felhasználó azt állítja, hogy egy órát várt arra, hogy aztán újabb csúszásról értesítsék. További NFT tulajdonosok azt mondták, hogy mire megkapták az NFT-jüket, az alapár már rég leesett

Az NFT-k forgalmazása 3450 Hero Box előértékesítésével, majd négy órával később 1500 Hero Box nyilvános értékesítésével történt. Minden Hero Box 150 dollárba (~0,11 ETH) került, és egy “Hero Avatart”, három “Story Card”-ot és kilenc “Resource Card”-ot tartalmazott.

 

A Trónok Harca NFT kollekciót tavaly novemberben jelentették be

Az NFT indítását először novemberben jelentették be, miután befejeződött az HBO “A sárkány háza” című sorozatának utolsó epizódja. A bejelentés visszafogott visszhangot váltott ki az NFT közösségen belül és kívül egyaránt. Az NFT-projektek a piaci összeomlás és az azt követő tavalyi NFT-áresés óta kevesebb érdeklődést váltanak már ki a gyűjtők körében.

A szélesebb NFT-piac az elmúlt hónapban ugyan fellendülést tapasztalt, a top 10 gyűjtemény közül sokan kétszámjegyű növekedést értek el a 30 napos kereskedési volumenben, ilyen volt például a Bored Ape Yacht Club, a Bored Ape Kennel Club, az Azuki és a CryptoPunks Ha azonban kinagyítjuk és megnézzük az NFT-piacot az elmúlt néhány évben, a kereskedési volumen még mindig töredéke a 2021 végi és 2022 eleji csúcsoknak.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

cryptofalka kriptovaluta csoport discord

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.