Kriptovaluta ETF-et indít a Brazil Központi Bank

Szerző: | ápr 20, 2021 | Kriptovaluta

A Bank of Brazil (Brazil Központi Bank) lesz az első állami bank, amely kriptovaluta ETF elérését teszi lehetővé. Svájci csatlakozás után, április 26-án indulhat a kereskedés.

 

Állami kriptovaluta ETF bevezetése jön Brazíliában

Az állami bank Hashdex néven fogja ügyfeleinek ajánlani a kriptográfiai ETF megvásárlásának lehetőségét, amelynek HASH11 lesz a tőzsdén való jelölése. Ez azt jelenti, hogy a brazil bank ügyfelei kriptovaluta kitettséggel rendelkezhetnek, ha az alapba fektetnek. Az index teljes mértékben követni fogja a Nasdaq Crypto Indexet (NCI). 

kriptovaluta ETF I Cryptofalka

Forrás: https://www.coindesk.com/

Ezzel a Brazil Központi Bank a világon az első állami bankintézet lesz, amelyik ügyfeleinek kriptovaluta befektetési terméket kínál. Egyenlőre még csak limitáltan, előzetes regisztráció alapján és előre kijelölt brókereken keresztül lehet befektetni.

A kripto-index olyan kriptográfiai eszközökből áll, mint a Bitcoin (BTC), az Ethereum (ETH), a Litecoin (LTC), a Chainlink (LINK), a Bitcoin Cash (BCH) ) és a Stellar (XLM).

A Brazil Központi Bank által kínált HASH11 csak a brazil tőzsdén lesz kereskedhető és a magas kockázatok miatt kizárólag olyan kereskedők fektethetnek az alapba, akik minimum 1,8 millió dollár befektetéssel rendelkeznek.

 

Nasdaq Crypto Index – HASH11

A Nasdaq Crypto Index célja, hogy mérje a digitális eszközpiac egy részének teljesítményét. Egy digitális eszköz akkor vehető fel az Indexbe, ha meghatározott feltételeknek megfelel. Az Index összetétele és súlyozása időről-időre módosul.

Nasdaq Crypto Index I Cryptofalka

Forrás: https://medium.com/

Míg a digitális eszközökbe történő befektetés egyedülálló lehetőséget jelent az új hozamok megragadására, addig a semlegesség, a passzivitás és az objektivitás jelenti a kihívást. Annak érdekében, hogy ez megtörténjen, az Index kritériumokat állított fel az Indexbe való bekerüléshez. Ilyen kritérium például egy minimális likviditási / kereskedési volumen elérése, biztonság, hitelesség, cserélhetőség és helyettesíthetőség. Ezen feltételek mentén a bekerülés jogosultsága rendszeresen monitorozva van. 

 

Összegzés

Ha nem is egyik napról a másikra, de a bankok is kezdik felismerni a kriptovaluta ETF-ek előnyeit. Mivel a kriptovaluták számos előnyük miatt beépülnek a mindennapi életünkben elkerülhetetlen, hogy a szabályozott befektetői piac is hozzáférjen a digitális pénzekhez. Ha Bitcoin kriptovaluta ETF -et az Egyesült Államokban is elismernék, és szabályozott termékként lépne a monetáris piacra, akkor újra hatalmas tőke áramolhatna felé. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka