Egyre népszerűbbek a decentralizált kriptotőzsdék

Szerző: | nov 15, 2021 | Kriptovaluta

A decentralizált kriptotőzsdék, a DEX-ek száma nőtt a leginkább az elmúlt időszakban, miközben a központosított tőzsdék népszerűsége stagnált
 
 

A kriptotőzsdék közül a DEX-ek száma nőtt a leginkább

A Chainalysis november 11-én közzétett egy jelentést a kriptotőzsdékről, ami betekintést nyújt a tőzsdék népszerűségi adataiba üzleti modelljeik szerint lebontva, beleértve a DEX-eket, CEX-eket, tőzsdén kívüli (OTC) brókereket, származékos platformokat és magas kockázatú tőzsdéket. A jelentésből kiderül, hogy a decentralizált cserék (DEX) száma gyorsabban növekszik, mint az összes többi típusú kriptováltó, ám a központosított tőzsdék korántsem népszerűtlenek, a Binance-nek októberben 171 millió látogatója volt.
 
CEX vs DEX I Cryptofalka

Forrás: https://blog.bitnovo.com/

Az adatok szerint a DEX-ek száma 2019 első negyedéve és 2021 harmadik negyedéve között több, mint 100%-kal nőtt, és ez év júniusára 205 körülire emelkedett. Összehasonlításképpen, a CEX-ek száma átmenetileg 100-ról 120-ra nőtt, majd ezen az időn belül a 100-as régióba süllyedt. A tőzsdén kívüli brókerek száma is jelentősen nőtt, 2021 harmadik negyedévében mintegy 50%-kal nőtt, és a 150-es szintre emelkedett. A származtatott tőzsdék száma enyhén ugrott 2019-ben 125 körülire, és azóta lényegében tartja magát ebben a régióban. A kockázati tőzsdék 2020 közepén törtek ki 150 körüli szintre, majd 2021 harmadik negyedévében meredeken 100 alá süllyedtek.

Kriptotőzsdék száma I Cryptofalka

Forrás: Chainalysis

Természetesen az egyes kategóriák aktív cseréinek száma nem az egyetlen módja annak, hogy megítéljük a kategóriák állapotát. Végtére is, a kriptovaluta üzletek nem egyszerűen túlélni próbálnak – a gyarapodáshoz növelniük kell felhasználói bázisukat és tranzakciós volumenüket – áll a jelentésben.

A Chainalysis rámutat arra, hogy a DEX-ek növekvő népszerűsége az elmúlt két évben egybeesett a DeFi iparág robbanásszerű növekedésével. A cég kiemelte, hogy a DEX-ekben zárolt összérték a 2020 júliusi körülbelül 10 milliárd dollárról 2021 májusában elérte a 368 millió dolláros csúcsot, ami nagyjából 3579%-os növekedést jelent.

 

A Binance még mindig piacvezető a kripto tőzsdék között 

Annak ellenére, hogy az elmúlt hónapokban a szabályozó hatóságok intenzív ellenőrzésével és szabályozásával kellett szembenézniük, az adatok azt mutatják, hogy a Binance központosított tőzsde még mindig a versenytársai fölé emelkedik. A Finbold által összeállított Similar Web adatai szerint októberben a Binance bonyolította le a legnagyobb internetes forgalmat az összes kriptotőzsde közül, összesen 171 millió látogatóval. Ez a szám 12%-os növekedést jelent az előző hónaphoz képest. A Coinbase a második helyen áll 91 millió látogatóval a múlt hónapban, és 31%-os forgalomnövekedést ért el az előző hónaphoz képest.

Binance I Cryptofalka

Forrás: https://www.livebitcoinnews.com/

A harmadik legnépszerűbb tőzsde a PancakeSwap, egy DEX, amely a Binance Smart Chain-en működik, 25 millió látogatóval és 14%-os havi növekedéssel. Míg a Bybit a negyedik helyen áll 24 millióval (8%-os csökkenést produkált szeptemberhez képest). A Coingecko adatai azt mutatják, hogy a Binance jóval megelőzi versenytársait a kereskedési volument tekintve, a platformon több mint 33,3 milliárd dollár kereskedési volumen volt tapasztalható az elmúlt 24 órában. Ez a szám több mint ötször nagyobb, mint a második helyen álló Coinbase 24 órás volumene, ami nagyjából 6,6 milliárd dollár 24 óra alatt.

Csütörtökön a Wall Street Journal arról számolt be, hogy a Binance korábbi vezetői úgy becsülték, hogy a cég értéke akár 300 milliárd dollár is lehet. A vállalat nem zárja ki, hogy tőzsdére lépjen, azt nem lehet tudni, hogy mikor és hogyan, ugyanis nincs hivatalos központja. Changpeng Zhao vezérigazgató azonban szeptemberben azt mondta, hogy a Binance az egyesült államokbeli fióktelepe 2024-ben induló nyilvános ajánlattételt (IPO) vizsgál.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka