Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Akár már júniusban indulhat a spot Ethereum ETF kereskedés

Akár már júniusban indulhat a spot Ethereum ETF kereskedés

Az első amerikai spot Ethereum ETF-ek indulása június végére várható, miután a BlackRock frissítette beadványát és a SEC jóvá is hagyta azt.

A BlackRock frissítései és a SEC jóváhagyása

Az elemzők szerint az Egyesült Államokban az Ethereum spot tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) indítása "valós lehetőség" június végére, miután a BlackRock frissítette az induláshoz szükséges kulcsfontosságú beadványát.

Május 29-én a BlackRock frissítette iShares Ethereum Trust (ETHA) nevű alapjának S-1 űrlapját az Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnél (SEC), csaknem egy héttel azután, hogy a szabályozó hatóság jóváhagyta a 19b-4 beadványukat. Mindkét jóváhagyás szükséges ahhoz, hogy az ETF-ekkel kereskedni lehessen.

Elemzői vélemények

"Jó jel. Valószínűleg hamarosan a többi beadvány is érkezik." - írta Eric Balchunas, a Bloomberg ETF elemzője május 29-én egy X posztban.

Hozzátette, hogy valószínűleg lesz még egy kör a SEC megjegyzéseinek finomhangolására, de "a június végi indulás valós lehetőség." Balchunas azonban az engedélyezés esélyét július 4. körülire tette, hozzátéve, hogy ennél korábbi jóváhagyásnak elhanyagolható a valószínűsége.

James Seyffart, a Bloomberg ETF elemzője szerint a BlackRock frissített S-1 beadványa "szinte biztosan az az együttműködés, amit kerestünk," mivel azt mutatja, hogy "a kibocsátók és a SEC azon dolgoznak, hogy elindítsák az Ethereum ETF-eket."

A BlackRock ETF kezdőtőkéje

A BlackRock módosított S-1 beadványa információt tartalmaz az ETF kezdőtőkéjének a befektetőjéről - az entitásról, amely pénzt allokál az alaphoz, hogy azzal kereskedni lehessen.

Május 21-én a befektető, a BlackRock egyik leányvállalata,10 000 000 dollár értékben vásárolt részvényeket. A tranzakció során 400 000 részvényt vásárolt, darabonként 25 dolláros áron. Az ETF "ETHA" jelöléssel kerülne jegyzésre és kereskedésre.

A Hashdex visszalépése

Ez a hír azon a napon érkezett, amikor egy beadvány szerint a Hashdex visszavonta a pályázatát egy spot Ethereum ETF-re, egy nappal azután, hogy a SEC jóváhagyta azt a BlackRockkal és hét másik kibocsátóval együtt. A források szerint a Hashdex azt nyilatkozta, hogy "már nem kíván egyetlen eszközre koncentráló ETF-et indítani."

hashdex.webp

Az ETF-ek hatása az ETH árfolyamára

Az elemzők szerint az ETF-ek új csúcsokra repíthetik az ETH árfolyamát, mivel egyesek azt valószínűsítik, hogy a Wall Street a Web3 növekedésére fogad majd vele.

Mások szerint az ETH-nál árfolyamcsökkenés is előfordulhat, mivel a Grayscale Ethereum Trust (ETHE) heti átlagban 110 millió dolláros kiáramlást produkálhat majd, amikor átalakul és a diszkontja szűkül.

A Cryptofalka szakértői szerint a fundamentumok alapján, illetve a technikai kép szerint is az Ethereum jó befektetés lehet hosszú távon. Ha részletekre vagy kíváncsi nézz körül Discord szerverünkön.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.04% $66,656.16
Ethereum ETH -0.63% $3,463.96
BNB BNB -2.34% $580.51
Solana SOL -1.79% $175.97
XRP XRP 0.15% $0.5981
Dogecoin DOGE -2.01% $0.1347
Cardano ADA -4.16% $0.4192
Litecoin LTC -3.86% $71.28
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!