Obama korábbi embere áll a Facebook Libra élére

Szerző: | máj 7, 2020 | Kriptovaluta

Új CEO-t nevezett ki a Facebook Libra projektje! Stuart Levey a George W. Bush és az Obama kormány idején szolgált terrorizmus elleni pénzügyi szakértőként.

 

További mozgolódás a Facebook Libra projekténél

Durván egy hónapja írtunk arról, hogy komoly módosításokat vezet be a Facebook Libra azért, hogy megfeleljen a szabályozói elvárásoknak. Ugyanis korábban a Facebook saját digitális valutájának kifejlesztésére létrehozott Libra, súlyos kritikákat kapott a szabályozók részéről. A mostani CEO kinevezéssel úgy néz ki, hogy a Facebook és a Libra továbbra is szeretne a törvényhozók kezére játszani.

Stuart Levey a Facebook Libra új CEO-ja! A férfi, aki a pénzmosás elleni harcot vívta George W. Bush és az Obama kormány idején. Jelenleg pedig jogi hivatalnokként dolgozott a multinacionális HSBC banknál.

Facebook Libra új CEO_2 I Cryptofalka

Az előző részek tartalmából: Bár az első pletykák már 2018-ban felröppentek arról, hogy a facebooknak is tervei vannak a blokklánc technológiával, hivatalosan csak 2019 június 18-án jelentették be a Librával kapcsolatos terveket és az ezt bemutató fehér könyvet. Ekkor még úgy nézett ki a dolog, hogy egy 27 tagból álló konzorcium áll majd a projekt mögött, olyan nevekkel, mint a Visa, PayPal, eBay, Uber, Spotify vagy a Vodafone. Az már nemsokkal a bejelentés után látszott, hogy nem lesz egyszerű menet a projekt véghezvitele. Számtalan helyről támadták a Librát, főként kormányok, pénzügyi döntéshozók és bankok. Októberre az ismertebb cégek nagyrésze kilépett a konzorciumból. Így mire Mark Zuckerberg kongresszusi meghallgatására sor került, már egy jelentősen legyengült felállásban próbálta megvédeni a projektet.

A Facebook Libra projektével szembeni ellenszenvnek a vállalat korábbi, felhasználók adataival való visszaélési ágyaztak meg. Illetve a Facebook digitális valutájának elindulásával durván 2,5 milliárd felhasználó tudná elkezdeni használni a Facebook pénzügyi szolgáltatását is. A szabályozók részéről ezért érthető, hogy aggályok merülnek fel ezzel az új szolgáltatással kapcsolatban.

Korábban pontosan ezrét több a projektet támogató vállalat is kihátrált a Facebook Libra mögül. Így tett például a Mastercard, a Visa és a PayPal is.

 

Az új Facebook Libra CEO képes lehet a szabályozók kedvére tenni

A kormányzati és banki múlttal is rendelkező új CEO képes lehet talán elnavigálni a Facebook Libra projektjét úgy, hogy az megfeleljen a szabályozók elvárásainak, de az innovációt is megtartsa.

A Libra Association egy tagja Katie Haun így nyilatkozott erről:

Stuart egy igazán egyedi és több oldalú tudással érkezik a Facebook Libra élére. Ugyanis egy a kormányzat és a politika által is elismert személyről van szó. Ez mellett pedig a HSBC-nél eltöltött évek során a privát szektor és a bankok életébe is betekintést kapott. Talán ez a kettős tulajdonság fogja segíteni, hogy megtalálja az egyensúlyt az innováció és a szabályozás között.

facebook libra cryptofalka

 

Több milliárd emberhez eljuttatni a Facebook pénzügyi szolgáltatását, míg a rosszfiúkat kizárni

Levey nyilatkozatában hangsúlyozta annak fontosságát, hogy több milliárd ember képessé váljon a  Facebook modern pénzügyi szolgáltatásának a használatára. Miközben megakadályozza a tiltott pénzügyi tevékenységeket is.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy csatlakozom a Libra Association-hez, ugyanis lenyűgöz a technológia ereje, valamint ahogyan átformálja a jelenlegi pénzügyi környezetet. Ez az új technológia lehetőséget kínál számunkra, hogy megkönnyítsük az egyének és a vállalkozások számára is a pénzküldést és -fogadást.  

Miután a Facebook nyilvánosságra hozta a Libra projekt részleteit tavaly júniusában számos kritika érte a szabályozók részéről a projektet. Ez késztette őket arra, hogy változtassanak a projekten mind technikai, mind jogi oldalról. A mostani új CEO kinevezése tovább segítheti a Facebook digitális valutájának valós elstartolását. Ezt előreláthatólag valamikor 2020 telén szeretnék megtenni.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka