A fejlődő országok stabilcoinok felé fordulnak az infláció ellen

Szerző: | márc 17, 2021 | Kriptovaluta

Nigériában egyre többen a dollárhoz kötött stabilcoinokat tekintik megoldásnak, amelyekkel megvédhetik megtakarításukat a helyi inflációtól. 

 

Sokan nem férnek hozzá a klasszikus banki szolgáltatásokhoz

Sok fejlődő országban élő ember nem juthat hozzá a “modern banki szolgáltatásokhoz”, de a legtöbbjüknek ennek ellenére már van mobiltelefonja és internete. Ennek köszönhetően sok emberhez egyszerűbben és előbb érhetnek el az internet szabad világán keresztül a modern kor kriptovalutái, mint a hagyományos banki szolgáltatások. 

Okeke Leticia Chigozie, 28 éves logisztikai dolgozó saját cipőboltot szeretne nyitni Nigériában. Mivel nem jogosult banki hitel felvételére a vállalkozásának finanszírozásához, csatlakozott egy hagyományos megtakarításai csoporthoz, amelyet Esusu-nak hívnak. Ezek a pénzügyi csoportok lehetővé teszik azok számára akik nem tudnak banki hitelt igényelni, hogy pénzt takarítsanak meg vagy hitelkeretet szerezzenek. Legtöbben közülük pedig a Bitcoinban és a stabilcoinokban látják a megoldást.

 

Stabilcoinok az infláció ellen

A probléma az, hogy az olyan magas inflációs országokban mint Nigéria és Zimbabwe, a megtakarítások értéke napról napra csökken. A stabilcoinok, melyek erős(ebb) devizához vannak kapcsolva, mint például az amerikai dollárhoz vagy egy eszközkosár, stabilabban tartják az értéküket. Ezért megoldást jelenthetnek az ilyen problémákra és ezzel a stabilcoinok új pénzügyi reformot hoznak a kevésbé fejlett országokba.

Stabilcoin | CryptoFalka

Forrás: nairametrics.com

A leértékelés azért jelenthet problémát, mert ha megnézzük az elmúlt két évet, akkor 20 000 nairának (nigériai pénznem) már nincs igazán értéke. De mi lenne ha valóban be lehetne fektetni ezt a pénzt egy olyan helyre, ahol az értéke nem csak csökkenne, de még kamatoztatni is lehetne.

Josh Hawkins, a Circle marketingért felelős alelnöke szerint, a dollárhoz kötött stabilcoinok vonzóak lehetnek a vállalkozások vagy magánszemélyek számára, a helyi valuta volatilitásával és hiperinflációval szemben. Argentínában, egy másik inflációs gazdaságban, az emberek egyre inkább az amerikai dollárhoz kötött DAI-hoz fordulnak, miután az amerikai kormány korlátozásokat vezetett be az állampolgárok által vásárolható dollár mennyiségére vonatkozóan. 

Látjuk, hogy növekszik a digitális dollár iránti kereslet, különösen az elmúlt 12 hónapban. – mondta Hawkins

 

Kihasználatlan piac

A Világbank szerint, Afrikában körülbelül 350 millió felnőttnek nincs bankszámlája. A hagyományos megtakarítási csoportok, kicsik és nagyok is, alapvető szerepet játszanak abban, hogy megtakarítási és hitelezési lehetőséget nyújtsanak emberek és vállalkozások millióinak, nemcsak Nigériában, hanem az afrikai kontinens egészén.  Már 2018-ban 11 millió ember volt tagja ilyen megtakarítási csoportoknak és 3 milliárd dollárt takarítottak meg. 

Crypto I Cryptofalka

Forrás: https://retirementinvestments.com/

 

Megtakarítási alapok digitalizálása

Aronu Ugochukwu, a Mint Finance fintech cég vezérigazgatója elmondta, hogy létrehozott egy olyan platformot, amely az afrikai hagyományos megtakarítási csoportokat szolgálja ki. A nigériai közösségi megtakarítási csoportoknak és a nagyobb hitelszövetkezeteknek lehetőségük lesz megtartani megtakarításuk értékét, és még magasabb hozamokat is elérni azáltal, hogy pénzeszközeiket stabil dollárrá konvertálják, mint pl USDC. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Összefoglalva

Megoldást jelenthetnek a fejlődő országokban a kriptovaluták felhasználási módjai, legyen az stabilcoin, vagy staking vagy farmolás. Azt lehet észre venni, hogy az emberek pénzügyi intelligenciája folyamatosan növekszik, így rendre megoldást találnak az inflációs vagy megtakarítási problémákra. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.