Frontálisan ütközött a Porsche NFT kollekciója

Szerző: | jan 25, 2023 | Kriptovaluta

A gyűjtők már korábban kifejezték aggodalmukat és “meggondolatlannak” nevezték a drága Porsche NFT mint-et, de a sportkocsimárka mégis belevágott a projektbe.

 

Elmaradt a várt eladásoktól a Porsche NFT kollekciója

Egy olyan jelentős szereplő, mint a Porsche, aki belép a Web3 térbe, általában okot ad az ünneplésre az NFT gyűjtők körében. A bevezetés előtti izgatottság azonban gyorsan egy eladatlan NFT halomra változott a héten, ugyanis a Porsche méregdrága NFT kollekciója jócskán elmaradt a várt eladásoktól. 

A Porsche projektje az ikonikus 911-es sportautóra összpontosított, és 7500 db Ethereum hálózatra épített NFT-vel ünnepelte volna a járművet. A kollekció egyes darabjai hozzáférést biztosítottak volna a tulajdonosoknak a hivatalos eseményekhez és exkluzív termékekhez. Emellett lehetővé tennék, hogy a kripto-fanatikus autómániások “segítsenek megtervezni a Porsche jövőjét a virtuális világban“.

Porsche NFT I Cryptofalka

Forrás: porsche.com

A kollekció körüli pezsgés azonban múlt héten negatív fordulatot vett, amikor a Porsche bejelentette, hogy -alkalomhoz illően- az NFT-ket darabonként 0,911 ETH-ért, azaz körülbelül 1400 dollárért (kb. 500 000 Ft) árulja majd.

A gyűjtők szerint azonban ez egy eléggé meredek ár egy olyan NFT-piacon, amely a tavaly év eleji magasságokhoz képest jelentősen veszített a lendületéből, különösen egy olyan projekt esetében, amely több ezer ilyen NFT-t kínál.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Leállították az NFT kollekció mintelését

A kripto-közösség reakciója gyors és éles volt. Az NFT ipar neves alkotói és gyűjtői “könnyelműnek”, “meggondolatlannak” és “nyerészkedőnek” nevezték a lépést. Néhányan azt javasolták, hogy 0,0911 ETH (kb. 140 dolláros) ár sokkal inkább reálisabb lett volna.

Nem sokkal azután, hogy a mint megkezdődött, az eladások lelassultak, sőt az NFT-ket hamar a mint ár alatt értékesítették tovább a másodlagos piactereken. “A gyűjtők jeleztek” – tweetelte a projekt hivatalos fiókja.

“Csökkentjük a kínálatunkat és leállítjuk a mint-et, hogy újragondoljuk a projekt jövőjét a legjobb élmény megteremtése érdekében.”

Porsche NFT I Cryptofalka

Forrás: Porsche.com

Egyesek szerint ez tökéletes példája annak, ahogyan egy nagy márka megpróbál likviditást kivonni a közösségből anélkül, hogy megfontoltan és tudatosan bekapcsolódna a Web3 világába. A 7500 darabos kollekcióból végül alig több mint 1850 NFT-t minteltek.

 

A GoT NFT után a Porsche kollekció is elvérzett

A közelmúltban a Game of Thrones NFT kollekciót sokan gúnyolták a hibás grafikák miatt. A Porsche most a legújabb példa arra, hogy egy híres márka törekvése a Web3 világában rosszul sül el.

Széles és kritikus a skála. Míg néhány nagyvállalat sikereket ér el, amiért már létező NFT-projektekkel társulnak – pl Budweiser és Adidas -, vagy olyan módon használták a technológiát, ami nem a saját bevételeket növelte (Starbucks és Reddit), másokat a fenti példából láthatóan jelentős kritika ér. A siker nem garantált, hiába a hírnév.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka