A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt

Szerző: | ápr 14, 2020 | Kriptovaluta

Kína Shenzen városa a Huawei telekommunikációs óriással kötött partnerséget a vezető technológiák kiaknázása érdekében, beleértve a blockchain adoptációt is.

 

Kínában már zajlik a blockchain adoptáció

Szerintem senkinek nem mondunk újat azzal, hogy Kína élen jár a blockchain adoptáció és a technológia elterjedése terén. A kínai nemzeti digitális valuta fejlesztése szinte már a célvonalban van, Shenzen városa a Huawei segítségével kapcsol magasabb fokozatba!

A shenzeni Nanshan kerület kormánya bejelentette, hogy megállapodást kötött a Huawei távközlési óriással, hogy ösztönözze számos vezető technológia terjesztését. A hírt április 13-án a The Global Times közölte, melynek célja, hogy Shenzen egy modern ipari példa várossá váljon. 

blokklanc-a-gyakorlatban

A Huawei nem csak a blockchain adoptációt, de például a mesterséges intelligencia, big data és az 5G elterjesztésében is részt fog venni. 

 

Shenzen – A blockchain adoptáció központja

Shenzen egy Hong Kong és Kína közötti kereskedelmi csomópont, így alapvetően fontos szerepe van az ázsiai ország életében. A blockchain technológia a transzparens, biztonságos és gyors jellegéből adódóan számos felhasználási móddal bír. Shenzen kereskedelmi forgalmát például a blockchainen lebonyolítva rengeteg pénzt és időt tudna megspórolni a város a logisztikában és az ellátási láncban egyaránt.

Blokklanc-logisztika_cryptofalka

 A beszámolóban kihangsúlyozzák Shenzen, “blockchain barát” városának titulusát is, ez jól mutatja, hogy Kína mennyire is komolyan veszi a blockchain adoptációt. A tavalyi évben a Huawei a Kínai Központi Bankkal (PBoC) is partnerséget kötött, bár ennek kevés részlete került nyilvánosságra. Ami biztos, hogy a Huawei is elkezdett nyitni a blockchain technológia felé, például már 2018 áprilisában egy Hyperledger-re épülő blokklánc platformot is kifejlesztettek.

 

A Kínai kormány és a Huawei partnersége

A Kínai Központi Bank (PBoC) még 2019 szeptemberében jelentette be, hogy Shenzen városában fogják tesztelni a saját nemzeti digitális valutájukat. Az állam ezen projektjét a Huawei és több kínai óriás cég is támogatja.

Kicsit ketté szakadni látszik a világ ha blockchain adoptációról van szó. Úgy néz ki, hogy Kína valóban felismerte a technológiában rejlő hatalmas potenciált és mindent megtesz annak, hogy vezető legyen ebben az új világban. Ez mellett több vezető ország, mint Franciaország, Japán vagy Kanada is elkezdett lépéseket tenni a blokklánc irányába. Az Egyesült Államok viszont a korábbi számtalan blockchain szabadalma ellenére picit lemaradni látszik a témában, amit a Facebook Libra projektjének hátráltatása sem segít.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka