Irodák nyílnak a metaverzumban

Szerző: | márc 12, 2022 | Kriptovaluta

A virtuális világ irányába egyre több cég nyitott az utóbbi időben. A McDonald’s étteremmel próbálkozik, a Nike cipőt hoz létre, a Manchester City foci csapata pedig egy egész stadiont álmodott meg a metaverzumban. De vajon mi lenne, ha a munkavégzés helyéül szolgáló irodák kerülnének át a virtuális térbe? Tényleg lehet ez? Megmutatjuk!

 

Véget ért a metaverzum hype?

Ha az elmúlt egy év Google kereséseit vizsgáljuk az NFT és a metaverzum kulcsszavakra, akkor akár azt is megállapíthatnánk, hogy az egykor szép napokat megért fogalmak iránt jelentősen esett az érdeklődés. Ez természetesen a világgazdasági folyamatokra jellemző bizonytalansággal is magyarázható, amely kialakulásához nem csak a pandémia, hanem az ukrán-orosz háború is alaposan hozzájárult. A keresőszavak iránti érdeklődés március folyamán mélypontra zuhant, ami leginkább pont az utóbbival magyarázható.

Ettől függetlenül a cégek továbbra is látványosan foglalkoznak a metaverzummal és próbálják kiaknázni az abban rejlő lehetőségeket. Márciusban több cég is elindította virtuális jelenlétét vagy legalábbis ismertette ezirányú terveit. Ezek a tervek tulajdonképpen a metaverzumban létrehozott irodákról szólnak. Ami lehet akár egy konferencia terem is, ahol a nemzetközi partnerekkel találkoznak a szóban forgó cégek, de lehet akár egy olyan lehetőség is, amely nyomán új szintre emelkedhetnek az ügyfélkapcsolatok.

 

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

Atom a metaverzumban

A Mumbai székhelyű Atom (nem összetévesztendő a kriptovalutával) például a napokban jelentette be, hogy elkészült az első metaverzumbeli irodája. A Decentralandban vásárolt virtuális területtel a cég célja, hogy rajta keresztül könnyebben elérheti a nemzetközi partnereit, illetve a jövőben akár különböző rendezvényeknek is helyszínt adhat a virtuális tér. Ez utóbbival kapcsolatban a cég szándéka szerint egyrészt a fiatalabb korosztály válik könnyebben elérhetővé, másrészt lehetőséget biztosít egy globális expanzióhoz is.

 

Építészet és a metaverzum

Szintén a Decentralandot választotta új irodájának helyszínéül a Vice Media Group. Az ő virtuális irodaházukat a dán építész stúdió, a Bjarke Ingels Group tervezte. A ,,Viceverse” irodaház egyfajta kísérleti céllal készült el, amelyben a média cég alkalmazottai megismerkedhetnek a metaverzumban rejlő lehetőségekkel. Egy kommunikációs cég részéről elég komoly jelzéssel bír a piac számára, ha elkezd ismerkedni a metaverzummal. A vezetés elmondása alapján tisztában akarnak lenni azzal a technológiával, ami iránt a megrendelőik egy része már egyébként is érdeklődést mutat.

Viceverse I Cryptofalka

A Vice Media központi épülete a metaverzumban. Forrás: dezeen.com

 

KuCoin iroda a metaverzumban

A digitális eszközök tőzsdei szolgáltatásában érdekelt KuCoin a Bloktopiát választotta virtuális irodájának helyszínéül. A KuCoin Meta Office nevet viselő helyet azért hozták létre, hogy újfajta interakció lehetőségét biztosítsa a felhasználók számára. Az biztos, hogy a kriptotőzsdék piacán meglehetősen komoly verseny van.

A legkritikusabb pont sok esetben éppen az ügyfélkapcsolatokhoz való hozzáállásban rejlik. Ahogy mondani szokták: addig nincs baj, amig nincs baj. És ez hatványozottan érvényes egy olyan technológiára, mint a blokklánc és a kriptovaluták. Ezért fontos lehet a kriptóra nyitott felhasználók számára a virtuális térben történő kommunikáció lehetősége, ami indokolhatja a KuCoin lépését is.

 

Összegzés

Az előbbiekben néhány gyakorlati példát láthattunk arra vonatkozólag, hogy milyen lehet majd a jövő munkahelye, irodája vagy ügyfélkapcsolati kiszolgáló központja, esetleg konferenciaterme. Az ne tévesszen meg senkit, hogy a fogyasztói érdeklődés talán alábbhagyott a metaverzum iránt. A virtuális valóságban rejlő lehetőségek még csak most kezdenek igazán kibontakozni

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka