A McDonald’s is belép a Metaverzumba

Szerző: | febr 19, 2022 | Kriptovaluta, nft

Az ikonikus gyorsétteremlánc, a McDonald’s étel házhozszállítással, kávézóval és koncertek szervezésével lép be a Metaverzumba.
 
 

McDonald’s a Metaverzumban

A Gartner kutatócég februári jelentése szerint 2026-ra az emberek 25%-a tölt majd legalább 1 órát a virtuális világban. Ezt támasztja alá az a jelenség is, hogy több multicég dönt úgy, hogy részévé akar válni a Metaverzumnak. Többek között az Adidas, Nike és a Gucci után, most a McDonald’s is megjelenik a digitális világban. Josh Gerben védjegyjogász állítása szerint a cég tíz védjegykérelmet nyújtott be a virtuális térre.

A február 4-én benyújtott kérelem egy „valós és virtuális árukat kínáló virtuális étterem” terveire mutat rá. A McDonald’s első sorban egy virtuális éttermet hozna létre, ami étel kiszállítást kínál, de ezen kívül a felhasználóknak „letölthető médiafájlokat” is biztosít majd, például műalkotásokat, hangfájlokat, videofájlokat és nem helyettesíthető tokeneket (NFT). A vállalat metaverzum iránti érdeklődése egyébként körülbelül két héttel azután érkezett, hogy a közelmúltbeli piaci hanyatlás során twitteren gúnyolta ki a kriptopénz HODLereket. 
 
McCafe Metaverzum I Cryptofalka

Forrás: Vegnews.com

 
 
A gyorsétteremlánc a főként kávéházi vonalat képviselő leányvállalatát, a McCafe-t is bevonta a tervekbe. A márka olyan szórakoztatóipari szolgáltatásokat kínálna, mint „valós és virtuális online koncertek és egyéb virtuális események” rendezése. Ha ezek a tervek megvalósulnak, a gyorsétteremlánc képes lesz felvenni a versenyt a többi virtuális koncertszervezővel.
 
Az ilyen koncertek egyre népszerűbbek, ugyanis megszüntetik azokat a földrajzi korlátokat, amelyek megakadályozzák a rajongók és az előadóművészek közti gyakoribb interakcióit, nem beszélve arról, hogy ezzel a lehetőséggel jelentősen csökkennének a turnék költségei, sőt még a Covid-19 vírus terjedését is meg tudják akadályozni.
 
 

Virtuális hamburger

A McDonald’s egy nappal azután nyújtotta be védjegykérelmét, hogy a Panera Bread pékség és kávézólánc hasonló tervekkel állt elő. Az utóbb említett vállalat “PANERAVERSE” néven virtuális éttermek és kávézók láncát fogja üzemeltetni. A McDonald’s-hoz hasonlóan a Panera Bread is letölthető médiatartalmakat, NFT-ket, virtuális ételeket és italokat, valamint virtuális tárgyalótermeket kínál majd.
 
Metaverzum hamburger I Cryptofalka

Forrás: beincrypto.com

Úgy gondolom, hogy a következő 12 hónapban minden nagyobb márka benyújtja majd ezeket a beadványokat. Nem hiszem, hogy bárki is teljesen figyelmen kívül hagyná a közelgő új technológiákat.” -nyilatkozta Josh Gerben védjegyjogász.
Egyéb események is a Metaverzum növekedését jelzik. Tavaly év végén például Kínában a jegybank ellenzése ellenére, több mint 1 300 cég nyújtott be védjegybejegyzésre irányuló kérelmet a Metaverzumba. De a Szilícium-völgy technológiai óriásai, mint az Apple, a Meta és a Microsoft is kipróbálja magát ezen a területen.
 

A jövő kapujában

Az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalának átlagosan körülbelül kilenc és fél hónapot vesz igénybe a kérelmek feldolgozása. Gerben azonban meg van győződve arról, hogy sem a McDonald’s-nak, sem a Panera Bread-nek nem kell aggódnia az eljárással kapcsolatban és véghez viszik terveiket.
 
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.