Metaverzumban épít stadiont a Manchester City

Szerző: | febr 23, 2022 | Kriptovaluta

A metaverzum – egyfajta virtuális valóság – egészen biztosan meghatározó része lesz a jövőnknek. Egy olyan világ, amelyet többek között a Microsoft, a Google, a Meta (Facebook) vagy az Apple fontosnak tart, minden bizonnyal újfajta világképet alakít ki a évtizedben. Ezúttal azt mutatjuk be, hogy akár stadion is építhető a metaverzumban!

 

Élet a metaverzumban

A Cryptofalkán már többször is hírt adtunk a metaverzum jelenlegi aktuális trendjeiről. A virtuális földvásárlásban rejlő lehetőségekről, a McDonalds vagy a Nike megjelenéséről a digitális világban. Ezek mind azt támasztják alá, hogy vagy együtt mozgunk a fejlődéssel, vagy lemaradunk benne. De mi is az a metaverzum? Leegyszerűsítve egy olyan virtuális valóságot takar, amelyet digitális avatárunkkal tudunk felfedezni. Ez az avatár lényegében a digitális megfelelőnk ebben a világban.

Aki a metaverzumban rejlő lehetőségek szemléletesebb bemutatására vágyik, annak érdemes elolvasni az Ernest Cline által jegyzett ,,Ready Player One” című könyvet vagy megnézni a könyv alapján, Steven Spielberg által rendezett filmet. Rendkívül tanulságos és elgondolkodtató. A lényeg tehát, hogy ezekben a virtuális terekben lesz lehetőségünk dolgozni, játszani, tanulni, vásárolni, de akár focizni vagy focit nézni is.

 

Manchester City az éllovas

A nemzetközi foci szerelmeseinek, az angol bajnokság rajongóinak nem kell bemutatni a manchesteri csapatot. Az angol első osztály, a Premier League jelenlegi éllovasának története meglehetősen hullámosra sikeredett. Az 1880-ban létrejött angol csapat egyike a legsikeresebb angol csapatoknak, ugyanakkor ők az egyetlen angol csapat, amelyik úgy esett ki története során egy alkalommal az első osztályból, hogy az azt megelőző évben még megnyerte azt.

A 20. század utolsó három évtizede meglehetősen gyászosra sikeredett számukra, az új évezredbe lépve azonban újra fejlődési pályára állt a csapat. Ezt koronázta meg az a tény, hogy 2008-ban az abu dhabi milliárdos, Mansour sejk lett a csapat új tulajdonosa. A tulajdonosi kör megváltozásának eredménye lett az is, hogy a csapat stadionjának nevét 2011-ben megváltoztatták. Ebben az évben felvette az Egyesült Arab Emírség nemzeti légitársaságnak, az Etihad Airwaysnek a nevét. Így lett ,,Etihad Stadium”.

 

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 

 

Manchester City a metaverzumban

A City azonban nem csak a Premier League ponttáblázatában számít éllovasnak. Ők lettek az első csapat az angol bajnokságban, akik beléptek a metaverzum kapuján. Bár ezzel a lépéssel valószínűleg nem csak az angol bajnokság vonatkozásában vitt véghez egyedülálló dolgot, ugyanis az Etihad Stadion lesz a világ első focistadionja a metaverzumban. A hírek szerint három évre szóló megállapodást írt alá a klub vezetése a Sonyval, a munkában pedig segítségükre lesz a Sony digitális feltérképezésért felelős leányvállalata, a Hawk-Eye is.

 

manchester-city-etihad-stadion I Cryptofalka

Forrás: dailymail.co.uk

 

És mi szükség van erre? A kérdésre Nuria Tarre, a City Footbal Group marketingért és közönségkapcsolatokért felelős vezetője adja meg a választ. A virtuális valóságban megépített új stadion befogadóképessége gyakorlatilag korlátlan. Aki nem tud elmenni a meccsre, mert esetleg másik országban vagy kontinensen lakik, az ugyanúgy szurkolhat a metaverzumban otthonról, mintha ott lenne Manchesterben. Ezt ugyan a tévéközvetítésen keresztül is megtehetné, de a metaverzum kitágítja a lehetőségeket.

A virtuális stadionban a rajongó azon kívül, hogy több millió szurkolóval tud együtt szurkolni a kedvenc csapatának, arra is lehetőséget kap, hogy szabadon és kedve szerint változtathassa a nézőpontot és abból a szögből nézze a mérkőzést, amelyikből éppen szeretné. Nem merül fel például az a probléma, hogy mindig csak egy kapu mögött ül az ember, pedig félidőnként változik, hogy az éppen melyik csapat kapuja. A lehetőségeket illetően a határ a csillagos ég!

Tarre szerint 5 vagy maximum 10 év múlva már nem a ma ismert ,,fotelból tévézős” foci szurkolás lesz a normális és átlagos dolog. A világ olyan gyorsan fejlődik, hogy a metaverzum hamar helyet követel magának ebben. A szórakoztatás élményének megváltozása mellett azonban mindez komoly anyagi következménnyel is járhat az iparág számára. Jelenleg ugyanis egy szervezetnek értékesítik a klubok a közvetítési jogokat. A metaverzum térnyerésével azonban felmerül a harmadik személy megkerülésének lehetősége és a közvetítési jogokat akár a csapatok közvetlenül is értékesíthetik a rajongóknak. Közvetítő kikapcsolása egy ügyletből? Vajon honnan lehet ez a koncepció ismerős?

 

Összefoglalás

Tovább robog a metaverzum vonat. Ezúttal a Premier League egyik legsikeresebb csapata szállt fel rá azzal, hogy létrehozzák a Sonyval közösen saját stadionjuk mását a metaverzumban. Ezzel a szurkolói élmény egy egészen más szintre lesz emelhető. Ez talán sokak számára elsőre ijesztőnek tűnhet, de jobb, ha elkezdünk megbarátkozni a gondolattal. A következő időben sok hasonló hírrel fogunk még találkozni.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka