Japán és Kína teljes gőzzel halad a CBDC kibocsátás felé

Szerző: | márc 29, 2021 | Kriptovaluta

Ázsia legnagyobb gazdaságai továbbléptek a CBDC kísérletekkel, hat kínai bank kínál digitális pénztárcát, Japán pedig új bizottságot hozott létre.

 

Mi is az a CBDC?

A kripto-világban talán az egyik legbiztonságosabb érméknek a stabilcoinok számítanak. Ez annak köszönhető, hogy tulajdonképpen nincs volatilitásuk, legalábbis elenyésző, 1-2 század százalék maximum. A stabilcoinok egyik fajtája a központosított CBDC (central bank digital currency) amelyeket kormányok által felügyelt központi bankok adhatnak ki. A CBDC a nemzetek fiat valutájához kötött digitális fiat valuta. 

Gyorsasága, stabilitása és biztonsága révén a pénzrendszer jövője lehet ez a fejlesztés. Környezeti szempontból sem elhanyagolható, hogy előállításuk nem igényel nagy gyártókapacitásokat, humánerőforrást vagy számítási kapacitást.

A világban néhány ország, Kanada, Kína, Japán, Jamaica is előrehaladott állapotban van a központi bankok által kiadható digitális valuta fejlesztésében. Kissé lemaradva, de többek között az európai unió is tárgyalja a digitális euro helyzetét. Francia és Belga bankok kezdeti fázisú kísérleteket végeznek. 

 

Japán és Kína vezeti az CBDC fejlesztéseket

A két nagyhatalom már kész, kidolgozott stratégiával rendelkezik a CBDC kibocsátás terén. Március 26-án a Bank of Japan (BoJ) bejelentette, hogy létrehozta a Központi Bank digitális pénznemével foglalkozó koordinációs bizottságot, hogy a magánszektorral egyeztessenek a közelgő bevezetésről. 

A bank ezen a bizottságon keresztül megosztja tapasztalatait és a bevezetés részleteit a magánszektorral és a kormánnyal, konzultációkat biztosít, hogy a bevezetés zökkenőmentes legyen. – áll a bank által kiadott nyilatkozatban.

Digitális Yen I Cryptofalka

Forrás: https://internationalfinance.com/

A nyilatkozat arra is kitér, hogy 2020 októbere óta az első, bevezetési szakaszban van a fejlesztés. Március 23-án a kínai állami média arról számolt be, hogy hat nagy állami tulajdonú bank kezdte meg a digitális pénztárca szolgáltatások tesztelését. Az ügyfelek jelentkezhetnek a bankok engedélyezési listájára, hogy teszteléssel részt vegyenek a fejlesztésben.

A központi bank eseti elbírálás alapján vizsgálja felül a jelentkezőket. Ha a jelentkező pozitív elbírálásban részesül, akkor egy QR kód beolvasásával töltheti le a kísérleti digitális pénztárcát. A pénztárcák kezdetben napi 1000 jüan (310 USD) fizetést tesznek lehetővé. A digitális pénztárcák opcionálisan összekapcsolhatók a résztvevő intézmények által kibocsátott meglévő bankszámlákkal. 

A résztvevő hat bank a Kínai Mezőgazdasági Bank, a Bank of China, a Bank of Communications, a China Construction Bank, a China Postal Savings Bank of China, valamint a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank. Kína október óta teszteli CBDC-jét Peking, Sencsen, Szucsou és Csengdu nagyvárosi központjaiban is.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.