Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Még mindig csökkenő trendben a kriptopiac mérete

Még mindig csökkenő trendben a kriptopiac mérete

A bizonytalan gazdasági környezet egyelőre nem teszi lehetővé, hogy a kockázati befektetések, mint a kriptovaluták fellendüljenek.

 

Csökkenő trendben a kriptopiaci kapitalizáció

Egyre nagyobb kihívást jelent a kriptovaluták bullish rövid távú nézetének támogatása, mivel a teljes kriptopiaci kapitalizáció az elmúlt 146 napban 1 400 milliárd dollár alatt volt. Ezenkívül a július végén elinduló csökkenő trendcsatorna két erős elutasítás után korlátozta a felfelé ívelést.
 
Kriptopiaci kapitalizáció grafikon | Cryptofalka Forrás: Tradingview
 
A kriptovaluta piacokon elért heti 1%-os negatív teljesítményt az S&P 500 tőzsdeindex stagnálása kísérte, amely alapvetően 3650 dolláron maradt. A bizonytalanság továbbra is korlátozza az esetleges fellendülést, mivel a világgazdasági feltételek romlása miatt a Csendes-óceánon átnyúló szállítás 75%-kal zuhant az előző évhez képest, ami arra kényszerítette az óceáni fuvarozókat, hogy több tucat utat töröljenek.
 

 

Az egymásnak ellentmondó makrogazdasági jelzések

Egyrészt a globális makrogazdasági forgatókönyv javult, miután az Egyesült Királyság kormánya október 3-án visszavonta a jövedelemadó csökkentésére vonatkozó terveit. Másrészt a befektetők félelme nőtt, mivel a Credit Suisse globális befektetési bank hitel-nemteljesítési csereügyletei októberben elértek egy történelmileg magas szintet. Az ilyen eszközök lehetővé teszik a befektetők számára a nemteljesítés elleni védelmet, és költségük meghaladta a 2008-as pénzügyi válság csúcsán látott szintet.
 
A kriptopiaci kapitalizáció 1%-os emelkedése, 935 milliárd dolláros szintjének vannak vesztesei és nyertesei is. A Bitcoin (BTC) 1%-os növekedéssel emelkedett ki, aminek köszönhetően dominanciája 41,5%-ot ért el, ami augusztus 5. óta a legmagasabb.
 
heti nyertesek és vesztesek a top 80 érméből | Cryptofalka Forrás: Nomics
 
A Quant (QNT) árfolyama 15%-ot emelkedett azon spekulációk miatt, hogy az interoperábilis blokklánc-protokollját a kormányzati és szabályozó testületek elfogadják.
 
A Maker (MKR) 10,6%-ot erősödött, miután a MakerDAO javaslatot tett a Curve Protocol által érintett Ether (ETH) pool stabilitási díjának csökkentésére.
 
Az UniSwap Protocol (UNI) 10,6%-ot erősödött, miután az UniSwap Labs, a protokollhoz hozzájáruló startup állítólag több mint 100 millió dollárt gyűjtött be kockázati tőkebefektetőktől.
 
Ennek ellenére egyetlen hét teljesítménye nem elegendő ahhoz, hogy értelmezzük a professzionális kereskedők helyzetét. A bálnák és a piacjelzők nyomon követése iránt érdeklődőknek elemezniük kell a származékos piacokat is.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 

 

A származékos piacok továbbra is csökkenést mutatnak

Például az örök határidős ügyletek, más néven inverz swapok, beágyazott kamatlábat általában nyolc óránként számítanak fel. A tőzsdék ezt a díjat az árfolyamkockázati egyensúlyhiány elkerülésére használják fel. A pozitív finanszírozási ráta azt jelzi, hogy a longok (vevők) nagyobb tőkeáttételt követelnek. Azonban az ellenkező helyzet áll elő, amikor a shortok (eladók) további tőkeáttételt igényelnek, ami a finanszírozási ráta negatívba fordulását okozza.
 
Október 3-án felhalmozott 7 napos örök határidős finanszírozási ráta | Cryptofalka Forrás: Coinglass
 
Az állandó szerződések semleges hangulatot tükröztek, mivel a felhalmozott finanszírozási ráta a legtöbb esetben viszonylag változatlan maradt az elmúlt hét napban. Az egyetlen kivétel az Ether Classic (ETC), bár a short (medve) pozíció fenntartásának heti 0,50%-os költsége nem tekinthető relevánsnak.
 
Szeptember 26. óta az Egyesült Államok kincstárának 5 éves kötvényeinek hozama 4,2%-ról 3,83%-ra csökkent, ami azt jelzi, hogy a befektetők kevesebb hozamot könyvelhetnek el, a rendkívül biztonságos eszközökért cserébe. Az adatok azt mutatják, hogy a kereskedők kockázatkerülőek, mivel vegyes érzelmek alakulnak ki a gyenge gazdasági mutatókból és a vállalati bevételekből. Emiatt a medvék úgy vélik, hogy az uralkodó trend, a hosszabb távú leszálló formáció a következő hetekben is folytatódni fog.
 
Ezen túlmenően, a professzionális kereskedők érdeklődésének hiánya a kriptovaluta longok (vásárlások) kihasználása iránt nyilvánvaló a semleges határidős finanszírozási rátában. Következésképpen a jelenlegi 980 milliárd dolláros piaci kapitalizációs ellenállás erősnek tűnik. 

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.36% $67,113.55
Ethereum ETH 0.69% $3,119.59
BNB BNB -0.19% $579.71
Solana SOL 0.94% $174.3
XRP XRP -0.26% $0.522
Dogecoin DOGE 0.16% $0.1548
Cardano ADA -0.51% $0.4805
Litecoin LTC 0.32% $84.13
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!