Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Kik azok, akik a kriptovalutákkal valóban meggazdagodnak?

Kik azok, akik a kriptovalutákkal valóban meggazdagodnak?

Mai cikkünkben a következő témákat vesézzük ki: Még ma is meggazdagodhatok a Bitcoin-al? Kereskedés és a kriptoipar fejlődése. Portfóliók és diverzifikáció.

 

Bevezetés - Mi egyáltalán a "gazdagság"?

Mielőtt megnéznénk, hogy kik azok, akik a kriptovaluták segítségével valóban meggazdagodnak, vizsgáljuk meg picit magát a „gazdagság” fogalmát. Ahány ember, annyi vélemény. Ugyanígy, ha a gazdagság  fogalmáról beszélünk, akkor is nagyon sok külöböző összeget fogunk hallani, de általánosságban elmondható, hogy aktuálisan, a magyarországi viszonylatokban a 100 milliós összeg az, ami sokaknak a gazdagságot jelentheti. Tehát általánosságban a gazdagság, 100 millió forint adózás utáni, bankban vagy kripto-portfólióban tárolt, összeget jelent. Természetesen a pénzügyi függetlenséghez vezető út mindenki számára más és összefügg a személyes igényekkel és szükségletekkel.

 

Még ma is meggazdagodhatok a Bitcoin-al?

Teszik fel gyakran a kérdést, főleg a kriptovilággal még csak most ismerkedők. Ezt a kérdést viszont át kell fogalmaznunk egy picit, hogy ha az igazsághoz közelebb akarunk kerülni. Kicsit tekintsünk vissza és nézzük meg, hogy kik tudtak korábban meggazdagodni a kriptovalutákkal. Ehhez tegyük fel az alábbi, provokatív kérdést:

Mindazok, akik valamikor 10 centért vették a Bitcoint, gazdaggá válltak?

Hihetetlen, de a közhiedelemmel ellentétben a válasz az, hogy „nem”. A legtöbb ember, akik ez idő alatt jelentősebb mennyiségű Bitcoin-al rendelkezett, már régen eladta őket 1, 10 vagy 50 dollárért. Továbbá sok más befektető  a magánkulcs elvesztésével, netán a biztonsági másolat hiánya miatt meghibásodott hardverek miatt vagy tőzsdei hacker támadások során vesztette el Bitcoin-ját.

Tehát, kik azok, akik a kezdetektől a mai napig biztonságban tartotta a Bitcoin-ját és nem adta el? Egyrészről olyan emberek, akik 100% -ban hittek a Bitcoin jövőképében és lehetőségeiben, aztán ott vannak az olyan szerencsés emberek, akik megfeledkeztek ugyan a Bitcoinjaik létezéséről, de a magánkulcsot biztosították és így újra hozzá tudtak férni a tárcáikhoz. Aztán természetesen ott vannak azok a vállalkozók is, akik aktívan dolgoztak a kriptovilág eszközével és projektjein (pl. Genesis Mining).

 

A helyes kérdés így hangzik...

Az tehát, hogy ma is meg lehet-e gazdagodni a Bitcoin-nal, igazából egy helytelen kérdés. A kérdést inkább úgy kellene feltennünk, hogy a jövőben rendelkezni fogok-e még Bitcoin-al, az Ethereum-al stb., amikor azok az árfolyamnak köszönhetően gazdaggá tehetnek? 

Nos, miről is van szó? Minden befektetési stratégia magában foglalja egy szándék előzetes mérlegelését. Szeretnéd biztosítani a profit legalább 50% -át, amikor az adott coin dupláját éri? Vagy tartod a Bitcoin-od amíg csak lehet, akár a végső bukásig is, vagy egymillióig, amelyet viszont talán soha sem fog elérni? A kriptovalutás befektetések története egy dologra megtanított minket, sokszor a legvalószínűtlenebb forgatókönyv a legvalószínűbb. Amikor mindenki a bikapiacról beszél, akkor elkezdjük realizálni a nyereséget, és várjuk az ár csökkenését, hogy újra "bevásároljunk". Mi lesz, ha a Bitcoin valójában egymillió dollárt fog érni, de csak 30 év múlva? Időközben lehet, hogy ismét szinte értéktelenné válik, majd ismét felmegy 450 000 dollára. Tartani fogod a Bitcoinod? Vagy eladod?

A kérdésre adott őszinte válasz segíteni fog abban, hogy jó befektetővé vállj. Még Warren Buffet is, aki nem nagy rajongója a Bitcoin-nak, ennek az elvnek megfelelően cselekszik az "Value Investmen" (értékbefektetési) stratégiájával. Megvizsgálja egy adott vállalat alapvető értékeit és annak piaci lehetőségeit, és befektet. Ha az ár csökken, többet vásárol belőle, és elkezdi még jobban ellenőrizése alá vonni a vállalatot. Ezzel a stratégiával mára már sok befektető meggazdagodott a Bitcoin-al. Esetükben egy végső eladás soha nem is volt kérdés, hiszen a stratégiájuk és a befektetési döntéseik mellett végig kitartottak .

gazdagság

 

Kereskedés és a kriptoipar fejlődése

A kereskedők a piacon tevékenykednek, vásárolnak, eladnak, tőkeáttétellel tradelnek és fogadnak. Akik viszont a végén mindég nyernek, azok maguk a tőzsdék, amelyeken kereskednek. Legyen szó Bitpandáról, Bybitről, Bitmexről vagy Binance-ről, ezeknek a platformoknak az üzemeltetői biztos nyertesei a Bitcoin fellendülésének. 

Elitélhetjük ezt a rendszert, vagy ha bölcsek vagyunk, akkor inkább tanulunk belőle. A kriptoipar új és gyorsan növekvő lehetőség a vállalkozók számára. Ha egy ipar gyorsan fejlődik, akkor nagyon gyorsan adódhatnak új lehetőségek is, de ezek nem maradnak sokáig felfedezetlenek. A kriptoipar területén eljött az ideje a jövőképpel és know-how-val rendelkező bátor vállalkozóknak. Mindegy, hogy íróként,  kereskedőként, programozóként, marketingesként, tanácsadóként vagy csak befektetőként, de most van itt az ideje. Aki annak idején, az autó megjelenésekor a lóvályúját benzinkúttá alakította, eleinte minden bizonnyal szkeptikusan tekintettek rá az emberek... de megérte neki!

tőkeáttétes kereskedés

Mennyi az esély tehát annak, hogy a kriptovilág ilyen fajta aktív szereplőjeként meggazdagodj? Hiszem, hogy ennek az esélye lényegesen nagyobb, mint a Bitcoinonkénti egymillió dollár megvárása. Minden vállalkozásban vannak lehetőségek és kockázatok, és ha sikeres vállalkozó vagy, aki ezt helyesen tudja felmérni, akkor a kriptopiac nagyszerű lehetőségeket kínál Neked is.

 

Gazdagság portfóliók és diverzifikált befektetések révén

Több fajta izgalmas vállalkozási lehetőség, stratégia is van a kriptovaluták "kezelésére" mint például azok rendszeres vásárlása költségátlaggal (Cost Average), bányászata, vagy masternode-ok üzemeltetése, kereskedés a tőzsdéken, hitelezés (Lending), vállalkozások indítása stb. Végül azonban mindezek a befektetett eszközök árának hosszú távú emelkedésén alapulnak. A hozamok befektetéssekkel történő növelése és diverzifikációval történő biztosítása a klasszikus pénzügyi szektorban is gyakori megoldás.

Maga a stratégia a gazdag embereket még gazdagabbá teheti, de akik 100 euróval kezdenek, azoknak ne legyenek túl nagy elvárásai. A magas 20 vagy még  több %-os éves hozam egyben magas kockázattal is jár. Egy jól kidolgozott pénzügyi stratégia feltétlen szükséges, hogy a teljes veszteség kockázatát minimalizáljuk! Ez magában foglalka a kriptovaluták biztonságos kezelésének módját és a megfelelő kockázatkezelést. Mindenkinek sok sikert kívánunk a gazdagság útján!

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.04% $65,791.71
Ethereum ETH -3.73% $3,457.55
BNB BNB -1.43% $597.48
Solana SOL -7.58% $137.65
XRP XRP 0.44% $0.4935
Dogecoin DOGE -9.53% $0.1226
Cardano ADA -7.76% $0.381
Litecoin LTC -5.95% $73.68
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!