Így védekezz a pénzügyi válság ellen egy szakértő szerint

Szerző: | Júl 19, 2020 | kiemelt árfolyam elemzés

A pénzügyi válság, valamint a monetáris politika miatt még sosem volt fontosabb, hogy megtakarításainkat jól manageljük. Anthony Pompliano elmondja mire figyelj! 💰

 

Aki nem figyel, annak a pénzügyi válság elégeti a megtakarításait

Ray Dalio a pénzügyi rendszerről alkotott újabb negatív véleménye után most egy másik sztárbefektető, Anthony Pompliano is nyilatkozott. Szerinte ugyanis a jelenlegi pénzügyi válság, a monetáris politika lépései és az ebből adódó potenciális megugró infláció ellenszere az, ha minimalizáljuk a készpénz  megtakarításainkat.

Egy YouTube live stream keretében nyilatkozott a Morgan Creek Digital alapítója, Anthony Pompliano. Melyben a koronavírus következtében előállt pénzügyi válság, valamint az államok féktelen pénznyomtatása volt a fókuszban.

Jelenleg jobban leértékelik a nemzeti fizetőeszközöket (dollár, euró, forint stb.), mint korábban bármikor. A gazdagság talán egyetlen titka, hogy szabadulj meg a készpénztől és fektess olyan befektetésekbe, amik függetlenek a FIAT valutáktól. Ezért például a dollár leértékelődésével az eszközárak hosszú távon folyamatosan emelkednek és emelkedni is fognak. Beszéljünk ingatlanról, részvényről, aranyról vagy akár Bitcoinról.

1 uncia arany ára I Cryptofalka

1 uncia arany ára dollárban, 1933 vs. 2020

Még tavaly, a koronavírus következtében kialakult pénzügyi válság előtt nyilatkozott Ray Dalio a jelenlegi pénzügyi rendszer hibáiról. Ez az értekezés nagyban egybevág Anthony Pompliano gondolkodásával: A világ kezd megőrülni, a pénzügyi rendszer a vesztébe rohan

 

A pénzügyi válság ellenére úgy tűnik szárnyalnak a befektetések

A koronavírus következtében előállt pandémiás helyzet miatt a gazdaságok hatalmas pofont kaptak, akárcsak az a több millió munkavállaló, akik elvesztették a munkájukat. A gazdaság élénkítésére a Federal Reserve úgy válaszolt, hogy több trillió dollárt nyomtatott ki. Igen, “csak úgy a semmiből”. A stimulus nagy részét pedig olyan amúgy rosszul teljesítő vállalatok kaptak, akik csődöt jelentettek.

Meg kell szabadulnod az állami valutáktól, a FED-el nem tudsz harcba szállni. Őket pedig nem érdeklik a kisemberek megtakarításai, nekik a céljuk az, hogy a gazdaság egészét kihúzzák a gödörből. – Nyilatkozta Pompliano a stream-ében.

pénzügyi_rendszer6

Forrás: https://www.shutterstock.com/video/clip-5555234-money-printing-press-making-hundred-dollar-banknotes

 

Az infláció eddig is pusztított, a jövőben is fog

Ha az előző évszázad eszközárait az arannyal szemben nézzük, akkor hatalmas inflációt láthattunk a világban. Az előző évtizedekben például a részvények árfolyama egy figyelemreméltó 45 fokos szögben folyamatosan emelkedett. Ez annyit jelent, hogy ezeket a részvényeket a piac a dollárral szemben évről-évre magasabbra értékelte.

Rengeteg részvény emelkedése mögött már sokszor nem is a vállalat sikere áll, ugyanis a részvények árfolyamának emelkedéséhez önmagában a dollár értékének a folyamatos csökkenése is elegendő. Ha a részvények árfolyamát például az arannyal szemben ábrázoljuk, akkor az elmúlt évtizedek részvény árfolyamai több helyen inkább csökkenő trendet mutatnak. Tehát főként a dollár értékvesztése áll a szárnyaló befektetések mögött.

Korábban mi is taglaltuk azt a témát, hogy egy részvény, kriptovaluta vagy egyéb befektetést mindig relatív viszonyítás segítségével ábrázolunk a grafikonokon. BTCUSD, EURHUF, TSLAUSD stb. Vagyis egy értékpár változása kétféleképpen mehet végbe, a végső érték pedig függ a számlálótól és a nevezőtől is! ➡️ A Bitcoin ár becslésénél sokan nem veszik ezt figyelembe

Bitcoin ár dollár értéke

Anthony Pompliano a streamben a Bitcoin-t is megemlítette, mint az infláció ellenszerét. Ugyanis a vezető digitális valuta készletszáma 21 millió darabban van maximalizálva, valamint az éves inflációja is fixen rögzített a programkódjában. Jelenleg például a Bitcoin éves inflációja pontosan 1,8%. Ez pontosan megegyezik a fizikális arany jelenlegi inflációjának az értékével. De például 2024-re már a Bitcoin inflációja ennél is kevesebb, évi 0,9% lesz.

Ezért ahogyan az arany, részvények úgy a Bitcoin is megfelelő hosszútávú befektetési forma lehet a nemzeti valutákat folyamatosan leértékelő féktelen pénznyomtatás ellen.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

A háttérkép forrása: https://cpoinnovation.com/procurement-the-game-changer-in-post-covid-time/

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Privát csoport korábbi elemzései

Kriptovaluta projekt ismertetők

Monero ismertető: mindenki kedvenc privát coinja

Az anonim kriptovaluták a készpénzhez hasonló peer-to-peer módon kínálnak online fizetéseket, viszont a coinok minden korábbi állomása és címek minden későbbi küldése visszavezethető használat során. A tranzakciók titkosítására a Bitcoin hálózatán van mód, és egyes kriptovaluták tudnak ilyen opciót nyújtani, a Monero azonban az a coin aminek a blokkláncán ez a funkció alapértelmezett, de szükség esetén a tárca tulajdonosok megmutathatják az egyenlegüket, vagy igazolhatnak egy tranzakciót.

Crypto.com: közösségi kriptohitelezés és más DeFi megoldások

A kriptohitelezés fedezetnyújtási és kölcsönzési szempontból is növekvő érdeklődésre talált az elmúlt években. A Crypto.com lehetőséget biztosít a forgalomban levő kriptovaluták közvetítésére hitelezők és adósok között. A cég saját CRO coinja a hitelezési és egyéb szolgáltatásokkal kapcsolatos díjak kedvezményére jogosítanak.

Chainlink: Okosszerződések és a valós világ közötti kapocs

Az okosszerződés platformok ideális megoldást nyújtanak számos applikáció, program, hálózat futtatására, ugyanakkor a használatuk a saját kódjaikon megírt program szerint történik. Egy működőképes blokklánc megoldásra való átállás megkívánja a végfelhasználók átirányítását egy okosszerződés dApp-ra. A Chainlink teremti meg a hidat a meglevő programok és okosszerződések között. 

Mitől 3. generációs kriptovaluta a Cardano? Megmutatjuk!

A kriptovaluta ami a megszokottnál hosszabb tervezés és szélesebb közösség munkájának eredményeképp jött létre. Az Ethereumnál szerzett tapasztalatok alapján újragondolt okoszerződés platform még fejlesztés alatt áll, de az eddigi eredmények és a folyamat kivitelezése magáért beszél. Bemutatjuk a Cardano blokklánc ADA coinját.

Nexo, kriptovaluta hitel és passzív jövedelem a blokkláncon

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

Ez a Binance coin, a legnagyobb kriptovaluta tőzsde terméke

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

A digitális ezüst! Mit érdemes tudni a Litecoinról?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Bitcoin újratöltve! Mi a Bitcoin Cash és hogyan jött létre?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.