Kriptocégeket felügyeletét ellátó hatóságot hoz létre az EU

Szerző: | júl 4, 2022 | Kriptovaluta

Az EU tisztviselői megállapodtak a kriptocégek felügyeletét ellátó pénzmosás elleni hatóságról és utat nyitottak még a további szabályozások előtt.

 

Vége lesz a kripto vadnyugatnak?

“Véget vetünk a szabályozatlan kriptó vadnyugatnak, és bezárjuk az európai pénzmosás elleni szabályok jelentős kiskapuit” – mondta Ernest Urtasun európai parlamenti képviselő.

Az Európai Tanács megállapodásra jutott a pénzmosás elleni hatóság (AMLA) felállításáról, amely hatáskörrel rendelkezik majd egyes kriptoeszköz-szolgáltatók, azaz CASP-k (crypto-asset service provider) felügyeletére.

A Tanács múlthét szerdán kiadott közleményében közölte, hogy részleges álláspontot fogadott el a pénzmosás elleni hatóság (AMLA) létrehozására irányuló javaslatról. A szabályozó testület szerint az AML-testület hatáskörrel rendelkezik majd a “magas kockázatú és határokon átnyúló pénzügyi szervezetek” – köztük a kriptocégek – felügyeletére, “amennyiben azok kockázatosnak minősülnek”.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Ideiglenes megoldás az EU szabályozásra

Ondřej Kovařík európai parlamenti képviselő szerint az európai uniós tisztviselők “ideiglenes politikai megállapodásra” jutottak a pénzátutalási rendeletről is. A  rendelet márciusi tervezete előírhatja a kriptoszolgáltatók számára, hogy gyűjtsék az önállóan kezelt tárcákba és tárcákból történő bármilyen nagyságú átutalásokkal kapcsolatos személyes adatokat, valamint potenciálisan ellenőrizzék azok pontosságát, azonban a rendelet márciusi tervezete szerint a felülvizsgálat nem minden részlete egyértelmű.

“Véget vetünk a szabályozatlan kriptó vadnyugati világának, és bezárjuk a pénzmosás elleni európai szabályok jelentős kiskapuit” – mondta Ernest Urtasun európai parlamenti képviselő. “A szabályok nem vonatkoznak majd azokra a P2P átutalásokra, amelyekben nem vesz részt kötelezett szervezet […] A CASP-knek kockázati alapon információkat kell gyűjteniük és fokozott átvilágítási intézkedéseket kell alkalmazniuk minden olyan átutalás tekintetében, amelyben önállóan kezelt tárcák vesznek részt”.”

 

Hogyan tovább?

Az AMLA ötlete tavaly júliusban merült fel előszőr, 2024-ben kell működőképessé válnia. Az Európai Bizottság szerint “valamivel később kell elkezdeni a közvetlen felügyeletet“. A pénzügyi felügyelet az egyik első olyan szabályozó intézmény lesz, amely Európában nagy régiókban felügyelheti a pénzmosást, koordinálva az adott országok pénzügyi hírszerző egységeivel és együttműködve a helyi szabályozókkal.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

cryptofalka kriptovaluta csoport discord

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.