A kriptoközösség közös ellenséget talált a SEC-ben

Szerző: | márc 23, 2023 | Kriptovaluta

Brian Armstrong érdekes hasonlatot tett, amikor arra kérték, hogy magyarázza meg a SEC közelmúltbeli “Wells-értesítését”.

 

A Coinbase-t ismét támadja a SEC

Az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet (SEC) a Coinbase, az Egyesült Államok első számú kriptopénz-tőzsdéje ellen indított eljárásának híre futótűzként terjedt a kripto-közösségben, és egzisztenciális vitát váltott ki arról, hogy mit jelenthet ez a kriptopénzek számára az Egyesült Államokban.

“Mostanra már kristálytisztán világossá kellene válnia, hogy a Biden-adminisztráció azt akarja, hogy minden kriptót – még a legális részét is – kifelé futtassanak az Egyesült Államokból” – tweetelte a Custodia Bank alapítója és vezérigazgatója, Caitlin Long. “Lásd a Fehér Ház tegnapi gazdasági jelentését is, amely minden pénzügyi innovációra tunkolt, miközben a hagyományos bankok “stabilitását” hirdette.”

SEC Coinbase I Cryptofalka

Brian Armstrong, a Coinbase kriptotőzsde társalapítója és vezérigazgatója az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletét (SEC) egy pickleball-játék “futballbíróihoz” hasonlította, bírálva az amerikai szabályozókat, amiért nem tudnak “megegyezni a szabályokról” “ebben az új játékban”.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Armstrong éles kritikával illette a SEC tevékenységét

A megjegyzésekre azt követően került sor, hogy Armstrong nyilvánosságra hozta, hogy cégének március 22-én kiadtak egy Wells-értesítést, amely “megelőzi a végrehajtási intézkedéseket”.

A Coinbase ma kapott egy Wells értesítést a SEC-től, amely a staking eszközlistákra összpontosított.

A Coinbase vezérigazgatója kritikusan nyilatkozott az amerikai szabályozók látszólagos tisztázatlanságáról a kripto-rendszer szabályozása körül. Folyamatos vita alakult ki arról is, hogy ki legyen a kripto elsődleges szabályozó szerve.

coinbase sec I Cryptofalka

Arra a kérdésre, hogy magyarázza meg a legújabb fejleményt “NFL-nyelven”, Armstrong viccelődött:

“Képzeljük el, hogy a pályán futball- és futballbírók is vannak, de valójában pickleballt játszunk (jelenleg népszerű új sportág Amerikában). A játékvezetők nem igazán tudnak megegyezni ennek az új játéknak a szabályairól, és egyikük úgy dönt, hogy megváltoztat egy 2021 áprilisában hozott döntést”.

A “2021 áprilisában meghozott döntésükre” való hivatkozás a Coinbase tőzsdére lépési kérelmének SEC általi jóváhagyására utal. Armstrong azzal érvelt, hogy a bejelentései “világosan elmagyarázták” az eszközlistára való bevezetési folyamatát, és “57 utalást tartalmazott a stakingre”.

 

A twitter-közösség kiáll a Coinbase mellett

Míg más cégek, mint például a Kraken, olyan egyezséget kötöttek a SEC-vel, amely arra kötelezte őket, hogy hagyjanak fel a staking szolgáltatások nyújtásával az amerikai ügyfeleknek, Armstrong többször is azt állította, hogy a Coinbase staking szolgáltatásai nem értékpapírok, és hogy a cég szívesen megvédi ezt az álláspontot a bíróságon, ha szükséges.

A kriptoközösség széles körben elítélte a friss SEC értesítést, sokan egyetértenek azzal, hogy a felügyelet megváltoztatta korábbi álláspontját a Coinbase-zel kapcsolatban. Sokan twitteren fejezik ki a támogatásukat és a Coinbase mögé álltak. Úgy tűnik, a legtöbben egyetértenek abban, hogy a Coinbase az egész amerikai kriptoipar nevében harcol.

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.