Így cselekednek a Bitcoin bálnák a blokk felezés közeledtével

Szerző: | ápr 29, 2020 | Kriptovaluta

A blockchain nyújtotta transzparens adatok egyértelmű képet adnak a Bitcoin bálnák mozgásáról. De kezdjük ott, hogy mit is jelent a “Bitcoin bálna kifejezés”.

 

A legtöbb Bitcoin bálna a felhalmozás elvét követi

A blockchain technológia nyújtotta tulajdonságok lehetővé teszik, hogy transzparens képet kaphassunk a rendszer működéséről. Az természetesen nem nyilvános, hogy melyik tárca kihez tartozik, de maguknak a tárcáknak az állapota nyomon követhető. Na de mi is az a Bitcoin bálna? Alapvetően azokat a felhasználókat szoktuk “bálnának” hívni, akik hatalmas mennyiségű kriptovalutával vagy mondjuk Bitcoinnal rendelkeznek. Ők azok a felhasználók, akik a tokenek nagy részét birtokolják, mégpedig olyan mértékben, hogy azzal akár az árfolyamokat is könnyen befolyásolják.

A legtöbb Bitcoin bálna durván 5 éve nem nyúlt a készleteihez és azóta nem adtak el belőle. Ez macro nézeten egy nagyfokú magabiztosságot tükröz, ugyanis pontosan ők azok, akik a legnagyobbat is bukhatják.

Például az egyik felhasználó durván 68 000 Bitcoinnal rendelkezik, ő aztán igazi Bitcoin bálna. Ez az összes jelenleg durván 523 millió dollárnak felel meg. A tranzakciós adatokból kiolvasható, hogy nagyjából 5 éve nem adott el a felhalmozott készletéből. Az adatok pedig a hasonló “nagy halaknál” is hasonló tendenciát mutatnak.

 

A Bitcoin bálnák viselkedése még nem garancia a stabil Bitcoin árra

Alapvetően mindenképpen pozitívum, hogy a legnagyobb befektetők ilyen határozottan kitartanak a vezető digitális valuta jövőjével kapcsolatban. Azonban attól, hogy ők fixen állnak még előfordulhatnak csökkenő szakaszok és turbulenciák is a Bitcoin árban. Gondoljunk csak bele a 2020 márciusára, amikor is az általános tőzsdei pánikkal párhuzamosan a Bitcoin ára 3600 dollárig esett. Ezt pedig úgy, hogy sok Bitcoin bálna stabilan kitartott a készletei mellett!

Az viszont szépen látható az adatokból, hogy a komolyabb Bitcoin bálnák egy 3000-4000 dolláros Bitcoin ár mellett is szívesen elvannak. Több alkalom is volt az elmúlt években, amikor őket még ezek a szélsőséges esetek sem rendíthették meg. Ha az árfolyamra gyakorolt hatásuk nem is, ez biztosan pozitívum a jövőképpel kapcsolatban.

Bitcoin bálna statisztika I Cryptofalka

Forrás: CoinMetrics

 

Mire készülhetnek a Bitcoin bálnák?

2015 óta a kriptovaluta piacot támogató infrastruktúra exponenciálisan fejlődött. Egyre több megbízható letétkezelő nyílik, sokféle határidős tőzsde áll már rendelkezésre. Kialakultak nagyszabású regionális spot tőzsdék, amelyeket stabil banki szolgáltatások is támogatnak. Mind a lakossági, mind az intézményi befektetők pedig aktívan halmozzák fel a Bitcoint az intenzív korrekciók után. A Coinbase által közzétett jelentés megállapította, hogy a márciusi 3750 dollárra történt esés után a lakossági befektetők azonnal felvásároltak a rendelkezésre álló készletet.

A Grayscale 2020-as első negyedéves jelentéseik szintén azt mutatták, hogy az intézményi befektetők körében észrevehetően növekedett a Bitcoin iránti kereslet. A legtöbb Bitcoin bálna pedig az intézményi befektetők soraiból kerül ki. Ahogy pedig egyre több befektető halmozza fel a Bitcoinjait, a forgalomban lévő BTC-kínálat csökken, ez pedig gyengíti a csökkenő trendek hatását is.

Ezenkívül sok Bitcoin bálna és hosszú távú befektető is úgy tekint a vezető kriptovalutára, mint a legjobb eszközre hosszú távra. Ugyanis a maximális készlet rögzített, a körforgásba bekerülő új coinok száma egyre csökken, az elveszett készletek pedig nem állíthatóak már vissza. Ezek mind egy irányba mutatnak, a potenciálisan növekvő igény és az egyértelműen beszűkülő készlet irányába.

A CoinMetrics munkatársa így nyilatkozott:

Az egyik Bitcoin bálna éppen most szerezte meg az “5 éves HODL-er” címet. Ő például legutóbb 2015 áprilisában nyúlt csak hozzá a tartalékaihoz. Ezzel durván 68 000 Bitcoinnal szűkült a körforgásban lévő elérhető készlet.

Rohamosan közeledik a Bitcoin blokk felezés, egyelőre pedig úgy néz ki, hogy a Bitcoin bálnák továbbra is kitartanak a felhalmozott készleteik mellett. Ettől függetlenül persze érezhetünk majd turbulenciákat a Bitcoin árban. De a nagyobb felhasználók optimizmusa mindenképpen pozitív jövő képet festhet.

Kép forrása: Medium.com
Tartalom forrása: Cointelegraph.com

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Kriptovaluta projekt ismertetők

Nexo, kriptovaluta hitel és passzív jövedelem a blokkláncon

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

EOS crypto coin – A szupergyors okosszerződés platform

Az EOS az a projekt, ami nem tartogat egy új ötletet, vagy hódít meg egy új területet a blokklánc technológia számára, hanem egy hatékonyabb okosszerződés platformot ígér. Több coin is törekszik arra, hogy felülkerekedjen az Ethereummal szemben, mind a vállalati blokklánc megoldások leszállításában, mind a szélesebb körben elterjedt dappok tekintetében. Az EOS a skálázhatóság problémájának áthidalásában látja a jövőt, az EOSIO blokklánc, milliónyi tranzakció bonyolítására lett tervezve, nulla költség mellett.

Ez a Binance coin, a legnagyobb kriptovaluta tőzsde terméke

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

Bitcoin újratöltve! Mi a Bitcoin Cash és hogyan jött létre?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

A magyarok kedvenc altcoinja! Ripple projekt ismertető

Az alapoktól mutatjuk be nektek, hogy mivel foglalkozik a Ripple kriptovaluta projekt....

Mi az Ethereum? Részletes kriptovaluta projekt ismertető

MI AZ ETHEREUM? EGY DECENTRALIZÁLT OKOSSZERZŐDÉS PLATFORM   Ethereum legfontosabb adatai:...

Crypto.com: közösségi kriptohitelezés és más DeFi megoldások

A kriptohitelezés fedezetnyújtási és kölcsönzési szempontból is növekvő érdeklődésre talált az elmúlt években. A Crypto.com lehetőséget biztosít a forgalomban levő kriptovaluták közvetítésére hitelezők és adósok között. A cég saját CRO coinja a hitelezési és egyéb szolgáltatásokkal kapcsolatos díjak kedvezményére jogosítanak.

Mitől 3. generációs kriptovaluta a Cardano? Megmutatjuk!

A kriptovaluta ami a megszokottnál hosszabb tervezés és szélesebb közösség munkájának eredményeképp jött létre. Az Ethereumnál szerzett tapasztalatok alapján újragondolt okoszerződés platform még fejlesztés alatt áll, de az eddigi eredmények és a folyamat kivitelezése magáért beszél. Bemutatjuk a Cardano blokklánc ADA coinját.

Chainlink: Okosszerződések és a valós világ közötti kapocs

Az okosszerződés platformok ideális megoldást nyújtanak számos applikáció, program, hálózat futtatására, ugyanakkor a használatuk a saját kódjaikon megírt program szerint történik. Egy működőképes blokklánc megoldásra való átállás megkívánja a végfelhasználók átirányítását egy okosszerződés dApp-ra. A Chainlink teremti meg a hidat a meglevő programok és okosszerződések között. 

Monero ismertető: mindenki kedvenc privát coinja

Az anonim kriptovaluták a készpénzhez hasonló peer-to-peer módon kínálnak online fizetéseket, viszont a coinok minden korábbi állomása és címek minden későbbi küldése visszavezethető használat során. A tranzakciók titkosítására a Bitcoin hálózatán van mód, és egyes kriptovaluták tudnak ilyen opciót nyújtani, a Monero azonban az a coin aminek a blokkláncán ez a funkció alapértelmezett, de szükség esetén a tárca tulajdonosok megmutathatják az egyenlegüket, vagy igazolhatnak egy tranzakciót.

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.