Kik azok, akik a kriptovalutákkal valóban meggazdagodnak?

Szerző: | okt 1, 2020 | Blokklánc hír, Kriptovaluta, Kriptovaluta hasznos

Mai cikkünkben a következő témákat vesézzük ki: Még ma is meggazdagodhatok a Bitcoin-al? Kereskedés és a kriptoipar fejlődése. Portfóliók és diverzifikáció.

 

Bevezetés – Mi egyáltalán a “gazdagság”?

Mielőtt megnéznénk, hogy kik azok, akik a kriptovaluták segítségével valóban meggazdagodnak, vizsgáljuk meg picit magát a „gazdagság” fogalmát. Ahány ember, annyi vélemény. Ugyanígy, ha a gazdagság  fogalmáról beszélünk, akkor is nagyon sok külöböző összeget fogunk hallani, de általánosságban elmondható, hogy aktuálisan, a magyarországi viszonylatokban a 100 milliós összeg az, ami sokaknak a gazdagságot jelentheti. Tehát általánosságban a gazdagság, 100 millió forint adózás utáni, bankban vagy kripto-portfólióban tárolt, összeget jelent. Természetesen a pénzügyi függetlenséghez vezető út mindenki számára más és összefügg a személyes igényekkel és szükségletekkel.

 

Még ma is meggazdagodhatok a Bitcoin-al?

Teszik fel gyakran a kérdést, főleg a kriptovilággal még csak most ismerkedők. Ezt a kérdést viszont át kell fogalmaznunk egy picit, hogy ha az igazsághoz közelebb akarunk kerülni. Kicsit tekintsünk vissza és nézzük meg, hogy kik tudtak korábban meggazdagodni a kriptovalutákkal. Ehhez tegyük fel az alábbi, provokatív kérdést:

Mindazok, akik valamikor 10 centért vették a Bitcoint, gazdaggá válltak?

Hihetetlen, de a közhiedelemmel ellentétben a válasz az, hogy „nem”. A legtöbb ember, akik ez idő alatt jelentősebb mennyiségű Bitcoin-al rendelkezett, már régen eladta őket 1, 10 vagy 50 dollárért. Továbbá sok más befektető  a magánkulcs elvesztésével, netán a biztonsági másolat hiánya miatt meghibásodott hardverek miatt vagy tőzsdei hacker támadások során vesztette el Bitcoin-ját.

Tehát, kik azok, akik a kezdetektől a mai napig biztonságban tartotta a Bitcoin-ját és nem adta el? Egyrészről olyan emberek, akik 100% -ban hittek a Bitcoin jövőképében és lehetőségeiben, aztán ott vannak az olyan szerencsés emberek, akik megfeledkeztek ugyan a Bitcoinjaik létezéséről, de a magánkulcsot biztosították és így újra hozzá tudtak férni a tárcáikhoz. Aztán természetesen ott vannak azok a vállalkozók is, akik aktívan dolgoztak a kriptovilág eszközével és projektjein (pl. Genesis Mining).

 

A helyes kérdés így hangzik…

Az tehát, hogy ma is meg lehet-e gazdagodni a Bitcoin-nal, igazából egy helytelen kérdés. A kérdést inkább úgy kellene feltennünk, hogy a jövőben rendelkezni fogok-e még Bitcoin-al, az Ethereum-al stb., amikor azok az árfolyamnak köszönhetően gazdaggá tehetnek? 

Nos, miről is van szó? Minden befektetési stratégia magában foglalja egy szándék előzetes mérlegelését. Szeretnéd biztosítani a profit legalább 50% -át, amikor az adott coin dupláját éri? Vagy tartod a Bitcoin-od amíg csak lehet, akár a végső bukásig is, vagy egymillióig, amelyet viszont talán soha sem fog elérni? A kriptovalutás befektetések története egy dologra megtanított minket, sokszor a legvalószínűtlenebb forgatókönyv a legvalószínűbb. Amikor mindenki a bikapiacról beszél, akkor elkezdjük realizálni a nyereséget, és várjuk az ár csökkenését, hogy újra “bevásároljunk”. Mi lesz, ha a Bitcoin valójában egymillió dollárt fog érni, de csak 30 év múlva? Időközben lehet, hogy ismét szinte értéktelenné válik, majd ismét felmegy 450 000 dollára. Tartani fogod a Bitcoinod? Vagy eladod?

A kérdésre adott őszinte válasz segíteni fog abban, hogy jó befektetővé vállj. Még Warren Buffet is, aki nem nagy rajongója a Bitcoin-nak, ennek az elvnek megfelelően cselekszik az “Value Investmen” (értékbefektetési) stratégiájával. Megvizsgálja egy adott vállalat alapvető értékeit és annak piaci lehetőségeit, és befektet. Ha az ár csökken, többet vásárol belőle, és elkezdi még jobban ellenőrizése alá vonni a vállalatot. Ezzel a stratégiával mára már sok befektető meggazdagodott a Bitcoin-al. Esetükben egy végső eladás soha nem is volt kérdés, hiszen a stratégiájuk és a befektetési döntéseik mellett végig kitartottak .

gazdagság

 

Kereskedés és a kriptoipar fejlődése

A kereskedők a piacon tevékenykednek, vásárolnak, eladnak, tőkeáttétellel tradelnek és fogadnak. Akik viszont a végén mindég nyernek, azok maguk a tőzsdék, amelyeken kereskednek. Legyen szó Bitpandáról, Bybitről, Bitmexről vagy Binance-ről, ezeknek a platformoknak az üzemeltetői biztos nyertesei a Bitcoin fellendülésének. 

Elitélhetjük ezt a rendszert, vagy ha bölcsek vagyunk, akkor inkább tanulunk belőle. A kriptoipar új és gyorsan növekvő lehetőség a vállalkozók számára. Ha egy ipar gyorsan fejlődik, akkor nagyon gyorsan adódhatnak új lehetőségek is, de ezek nem maradnak sokáig felfedezetlenek. A kriptoipar területén eljött az ideje a jövőképpel és know-how-val rendelkező bátor vállalkozóknak. Mindegy, hogy íróként,  kereskedőként, programozóként, marketingesként, tanácsadóként vagy csak befektetőként, de most van itt az ideje. Aki annak idején, az autó megjelenésekor a lóvályúját benzinkúttá alakította, eleinte minden bizonnyal szkeptikusan tekintettek rá az emberek… de megérte neki!

tőkeáttétes kereskedés

Mennyi az esély tehát annak, hogy a kriptovilág ilyen fajta aktív szereplőjeként meggazdagodj? Hiszem, hogy ennek az esélye lényegesen nagyobb, mint a Bitcoinonkénti egymillió dollár megvárása. Minden vállalkozásban vannak lehetőségek és kockázatok, és ha sikeres vállalkozó vagy, aki ezt helyesen tudja felmérni, akkor a kriptopiac nagyszerű lehetőségeket kínál Neked is.

 

Gazdagság portfóliók és diverzifikált befektetések révén

Több fajta izgalmas vállalkozási lehetőség, stratégia is van a kriptovaluták “kezelésére” mint például azok rendszeres vásárlása költségátlaggal (Cost Average), bányászata, vagy masternode-ok üzemeltetése, kereskedés a tőzsdéken, hitelezés (Lending), vállalkozások indítása stb. Végül azonban mindezek a befektetett eszközök árának hosszú távú emelkedésén alapulnak. A hozamok befektetéssekkel történő növelése és diverzifikációval történő biztosítása a klasszikus pénzügyi szektorban is gyakori megoldás.

Maga a stratégia a gazdag embereket még gazdagabbá teheti, de akik 100 euróval kezdenek, azoknak ne legyenek túl nagy elvárásai. A magas 20 vagy még  több %-os éves hozam egyben magas kockázattal is jár. Egy jól kidolgozott pénzügyi stratégia feltétlen szükséges, hogy a teljes veszteség kockázatát minimalizáljuk! Ez magában foglalka a kriptovaluták biztonságos kezelésének módját és a megfelelő kockázatkezelést. Mindenkinek sok sikert kívánunk a gazdagság útján!

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Privát csoport korábbi elemzései

Kriptovaluta projekt ismertetők

Monero ismertető: mindenki kedvenc privát coinja

Az anonim kriptovaluták a készpénzhez hasonló peer-to-peer módon kínálnak online fizetéseket, viszont a coinok minden korábbi állomása és címek minden későbbi küldése visszavezethető használat során. A tranzakciók titkosítására a Bitcoin hálózatán van mód, és egyes kriptovaluták tudnak ilyen opciót nyújtani, a Monero azonban az a coin aminek a blokkláncán ez a funkció alapértelmezett, de szükség esetén a tárca tulajdonosok megmutathatják az egyenlegüket, vagy igazolhatnak egy tranzakciót.

Crypto.com: közösségi kriptohitelezés és más DeFi megoldások

A kriptohitelezés fedezetnyújtási és kölcsönzési szempontból is növekvő érdeklődésre talált az elmúlt években. A Crypto.com lehetőséget biztosít a forgalomban levő kriptovaluták közvetítésére hitelezők és adósok között. A cég saját CRO coinja a hitelezési és egyéb szolgáltatásokkal kapcsolatos díjak kedvezményére jogosítanak.

Chainlink: Okosszerződések és a valós világ közötti kapocs

Az okosszerződés platformok ideális megoldást nyújtanak számos applikáció, program, hálózat futtatására, ugyanakkor a használatuk a saját kódjaikon megírt program szerint történik. Egy működőképes blokklánc megoldásra való átállás megkívánja a végfelhasználók átirányítását egy okosszerződés dApp-ra. A Chainlink teremti meg a hidat a meglevő programok és okosszerződések között. 

Mitől 3. generációs kriptovaluta a Cardano? Megmutatjuk!

A kriptovaluta ami a megszokottnál hosszabb tervezés és szélesebb közösség munkájának eredményeképp jött létre. Az Ethereumnál szerzett tapasztalatok alapján újragondolt okoszerződés platform még fejlesztés alatt áll, de az eddigi eredmények és a folyamat kivitelezése magáért beszél. Bemutatjuk a Cardano blokklánc ADA coinját.

Nexo, kriptovaluta hitel és passzív jövedelem a blokkláncon

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

Ez a Binance coin, a legnagyobb kriptovaluta tőzsde terméke

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

A digitális ezüst! Mit érdemes tudni a Litecoinról?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Bitcoin újratöltve! Mi a Bitcoin Cash és hogyan jött létre?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.