Leminősítette a Solana blokkláncot a DeFi Safety

Szerző: | jún 10, 2022 | Kriptovaluta

A DeFi Safety, egy független DeFi minősítő szervezet a Solana blokkláncot a második legrosszabbnak minősítette a technikai kritériumai alapján. 

 

Sok a probléma a Solana blokklánccal

A montreali székhelyű ügynökség több mint 240 decentralizált pénzügyi (DeFi) protokollt és 15 különböző blokkláncot minősített. Blogbejegyzésük szerint a DeFi Safety blokklánc értékelései öt különböző kritériumot tartalmaznak: csomópontok száma és sokfélesége, támogató szoftverek, dokumentációk, valamint tesztelés és biztonság.

Solana I Cryptofalka

Forrás: exodus.com

A cég nem végez kódauditot, ehelyett felülvizsgálják a mögöttes folyamatokat és dokumentáció minőségét.

A DeFi Safety alacsony besorolásának elsődleges okai a blokklánc gyenge csomóponti infrastruktúrája és a gyakori leállások körül keresendők. Az egyéb okok közé tartozik az archív csomópontok információinak nem megfelelő kezelése, a rosszul megtervezett blokkfelfedezők és a nem auditált csomópont kliensek (szoftverek), amelyek kisebb diverzitással rendelkeznek, mint a versengő blokkláncok.

A DeFi Safety aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy hiányoznak a hálózat csomópont archiválásának és a blokklánc összes adatának tárolási folyamatának részletei.

A minősítő cég szerint nincs egyértelmű dokumentáció a csomópont archiválással kapcsolatban, kivéve egy több mint egy éves Reddit bejegyzést, amely Anatolijtól, a Solana társalapítójától származik. Ennek ellenére Austin Federa, a Solana kommunikációs vezetője azt mondta, hogy Solana számára ez nem szükséges.

„Solana nem igényel visszamenőleges tudást egy blokk érvényesítéséhez” –mondta Austin Federa

Nexo kriptovaluta váltó

Ami a csomóponti klienseket illeti, a DeFi Safety azzal érvel, hogy a Solanának egyszerűen nincs elég kínálata. A csomóponti kliens olyan szoftver, amely segít a felhasználók számítógépeinek a blokklánc hálózathoz csatlakoztatni a tranzakciók érvényesítése és végrehajtása érdekében. Jelenleg a Solana egyetlen szoftvert kínál csomópont üzemeltetői számára, amelyet 2019 óta nem auditáltak. Az Ethereum például hét különböző végrehajtási klienst és hat konszenzusos klienst kínál.

A jelentés arra is rávilágít, hogy egyes validátorok elkezdték a tranzakciók cenzúrázását. A Solana Labs azonban ezt is cáfolta, és az Ethereumban található bányászati ​​​​kitermelési érték (MEV) szinonimájának nevezte. A MEV minden olyan járulékos bevétel, amelyet a bányász a blokkjutalom megszerzésén és a gázdíjak megszerzésén túl a tranzakciók sorrendjének megváltoztatásával kereshet.

„Bármely hálózatban a hatalom az érvényesítők kezében van. Az alapítványnak nincs joga semmilyen tranzakciót cenzúrázni.” -nyilatkozta Federa

„Egyetértünk Solanával abban, hogy Solana nem cenzúrázza a tranzakciókat. Solana lenyűgöző, gyors hálózat, de a fiúk jobban is csinálhatnák a dolgokat” –mondta Nick Sheaf, a DeFi Safety jelentés társszerzője

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

cryptofalka kriptovaluta csoport discord

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.