Már a McDonald’s is elfogadja a Bitcoint – El Salvadorban

Szerző: | szept 8, 2021 | Kriptovaluta

Több cikkben is foglalkoztunk már azzal, hogy mit jelent El Salvador számára a szeptember 7-i dátum. Ettől a naptól kezdve ugyanis hivatalos fizetőeszközzé válik a Bitcoin az országban. Ahogy ez várható volt meg is érkeztek az első hírek ezzel kapcsolatban.

 

Bitcoinért Big Mac El Salvadorban

Arra léteznek már megoldások, hogy az üzletekben bankkártya segítségével elkölthessük kriptovalutáinkat. Ez azonban még távol áll attól a valóságtól, amikor a termék ára az adott valutában lenne meghatározva. Ezzel valószínűleg a rendkívüli volatilitás miatt egyelőre nem is kell számolni. Az viszont egyáltalán nem megszokott dolog, hogy az ember besétál például egy gyorsétterembe és ott Bitcoinját felhasználva fizet egy Big Mac menüért. Pedig El Salvadorban éppen ez történik.

Napjaink fogyasztói társadalmát ismerve nem is meglepő, hogy éppen egy helyi McDonald’s-ban tették próbára a rendszer működését.

Mcdonalds - El Salvador | Cryptofalka

A Bitcoin Magazine újságírója Aaron van Wirdum az ismert gyorsétteremláncban rendelte meg a képen látható menüt, ahol egy QR kódot tartalmazó papírt kapott a fizetés elvégzéséhez. Ennek segítségével eljutott a Lightning Networkon egy számla oldalra és így tudta kifizetni a rendelést. A dolog egyszerű volt és gyors, ám az nagy kérdés, hogy ez mennyiben lesz használható a jövőben.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

Lightning tranzakciók vonzásában

Vélhetően néhány lelkes külföldi újságírón és a helyiek csekély részén kívül egyelőre nem lesz tömeges igény a Bitcoinnal való fizetésre. A Lightning Network egyébiránt azzal a céllal jött létre, hogy gyorsabbá tegye a tranzakciókat. Az évek múlásával ugyanakkor úgy néz ki, hogy amíg a vezető kriptovaluta kiváló értékőrzővé válhatott, mindennapi kifizetésekre azonban csak korlátozottan maradt alkalmas. Még akkor is, ha Nakamoto eredeti elképzelése szerint elektronikus pénzként kellene gondolnunk rá.

Ha viszont egyfajta ,,pilot-országként” gondolunk a helyzetre, akkor mindenképpen figyelemreméltó. Ilyen széleskörű elfogadottságra sehol másutt nincsen példa és legalább kiderül miként működik ez a gyakorlatban. Ami vélhetően újabb innovatív megoldásokra sarkalja majd az egész szektort. Az ország elhivatottsága viszont példaértékű és mindamellett az is tény, hogy vásároltak is BTCt. Az elnök, Nayib Bukele elmondása szerint 550 Bitcoint birtokolnak.

 

Összefoglalva

A tényleges motiváció talán mindegy is és mindentől függetlenül sikeres lehet az ország Bitcoinnal kapcsolatos stratégiája. El Salvador példája jól mutatja, hogy miként lehet szinte a semmiből komoly sajtószereplővé válni. Hónapok óta szerepel ugyanis az ország a híroldalakon és ez a haladó szellemiségű kép felkeltheti a kriptoval foglalkozó cégek érdeklődését is. Mint ahogy felkeltette az IMF érdeklődését is. Majd később fogjuk látni, hogy melyik oldalnak lett igaza. Addig is Boldog Bitcoin Napot El Salvador!

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.