A Meta kripto szolgáltatásokat vezethet be

Szerző: | ápr 8, 2022 | Kriptovaluta

Tokenek és digitális valutakölcsönzési szolgáltatások jöhetnek a Meta alkalmazásaiba. A tokenek célja a metaverzumban való pénzügyi elszámolás.

 

A Meta újra a kripto világa felé nyit

A közösségi média óriás Facebook anyavállalata, a Meta állítólag virtuális valuta bevezetését, valamint kölcsönszolgáltatás elindítását tervezi. Az új szolgáltatásokat a cég tulajdonában lévő alkalmazásaiban, a Facebook-ban, a WhatsApp-ban, az Instagram-ban és a Messenger-ben alkalmazná. A Financial Times jelentése szerint a tokenek és a digitális valuta irányába történő elmozdulás célja az alternatív bevételi források feltárása, ugyanis az utóbbi időben csökken az érdeklődés a Facebook és az Instagram iránt. A Meta potenciális digitális fizetőeszközét, amelyet az alkalmazottak állítólag Mark Zuckerberg vezérigazgató után „Zuck Bucks”-nak neveztek el, a metaverzumban kívánják használni.

A jelentés nem állítja, hogy a Meta hagyományos, blokklánchoz kötött kriptovalutákat vizsgál, hanem központilag vezérelt tokeneket. Ezeket a tokeneket alkalmazáson belüli elszámoláshoz használják, hasonlóan a játékon belüli pénznemekhez. A cég állítólag azt is fontolgatja, hogy „társadalmi tokeneket” hoz létre az elköteleződési jutalmakhoz, valamint „alkotói érméket” az influencereknek.
 
meta I cryptofalka

Forrás: bbc.com

„Módosítjuk termékstratégiánkat és ütemterveinket, hogy prioritásként kezelhessük a metaverzum építését, és azt, hogy hogyan néznek ki a fizetések és a pénzügyi szolgáltatások ebben a digitális világban” – nyilatkozta a Meta pénzügyi részlegének vezetője, Stephane Kasriel.
A virtuális valuták bevezetése a Meta alkalmazásaiba a Facebook és az Instagram nem helyettesíthető token (NFT) integrációját vizsgáló vállalat mellett jöhet létre. A jelentés azt sugallja, hogy a Meta már 2022 májusában elindítana egy kísérleti NFT projektet. Az NFT piacterének potenciális elindításának korai szakaszában van, olyan módszereket vizsgált, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy gyűjthető tokeneket hozzanak létre. David Marcus, a Facebook által támogatott Diem token társ alkotója augusztusban azt mondta, hogy a cég „határozottan keresi” az NFT iparágba történő bejutást.
 
Nexo kriptovaluta váltó

 

A Facebook a Meta névvel alapozta meg a metaverzumba lépését

A Facebook 2021 októberében átkeresztelkedett Metára, mondván, hogy a vállalat kiterjeszti fókuszát a közösségi médián túlra is. A változás azután történt, hogy több dokumentum is nyilvánosságra került, amelyek arra utaltak, hogy ígéretével ellentétben a cég nem távolította el a gyűlöletbeszédre és az erőszakra buzdító bejegyzéseket a platformjáról. A Facebook felhasználók száma nagyjából 500 ezerrel csökkent 2021 negyedik negyedévében.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Nexo kriptovaluta valto 100 dollár

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.