Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A JPMorgan az első nagybank a metaverzumban

A JPMorgan az első nagybank a metaverzumban

A JPMorgan hivatalosan is az első nagybank a metaverzumban. A cég virtuális lounge-ot nyitott Decentralandban.

 

1 milliárd dolláros piaci potenciál

Az Egyesült Államok legnagyobb bankja, a JPMorgan hatalmas lépést tett a metaverzum irányába. A vállalat virtuális társalgót nyitott a népszerű blokklánc-alapon működő világban, a Decentralandban, miután korábban "1 milliárd dolláros lehetőségként" aposztrofálta a szektort.

Decentraland Metajuku shopping negyedében található lounge látogatóit egy kóborló tigris és Jamie Dimon, a JPMorgan vezérigazgatójának digitális portréja fogadja. Ha a játékosok felsétálnak az emeletre, megnézhetnek egy vezetői beszámolót a kriptopénzek gazdaságáról.

JPMorgan metaverse Cryptofalka forrás:Decentraland

 

Lehetőségek a metaverzumban

Az Onyx Lounge a JPMorgan házon belüli blokklánc-fizetési rendszeréről kapta a nevét. A társalgó bemutatásával egyidőben elérhetővé  vált egy a bank által közzétett jelentés is, amelyben részletezik az üzleti lehetőségeket a metaverzumban. Ennek bevezetőjében ezt olvashatjuk:

„Nem azt sugalljuk, hogy a metaverzum, ahogyan ma ismerjük, átveszi az összes emberi interakció helyét. Azért vagyunk mi itt, hogy feltárjuk a számos izgalmas lehetőséget, amelyet e tér a fogyasztók és a márkák számára egyaránt kínál. Legyen szó olyan nagy technológiai szereplőkről, mint a Microsoft, akik valósághű munkaterek létrehozását tervezik, vagy egy Ariana Grande koncert. Az interaktív, digitális világok által kínált lehetőségek határtalannak tűnnek. A metaverzum valószínűleg minden ágazatba beszivárog valamilyen módon az elkövetkező években, a piaci lehetőségeket pedig több mint 1 milliárd dollárra becsülik éves szinten.”

 

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

Web3 és NFT-k a középpontban

A jelentésben kiemelik, hogy az emberek évente már most is nagyjából 54 milliárd dollárt költenek virtuális árukra - kétszer annyit, mint zenevásárlásra. Ezt tetőzi, hogy a virtuális földek átlagára tavaly június és december között 6 000 dollárról 12 000 dollárra duplázódott, továbbá becslések szerint a játékon belüli reklámfelületek bevétele 2027-re elérheti az évi 18,4 milliárd dollárt is.

A JPMorgan a metaverzum gazdasági hajtóerejét abban látja, hogy az alkotók rohamosan felismerték annak lehetőségét, hogy termékeiket a Web3 technológia által egy újfajta módszerrel tehetik pénzzé.

"A demokrácia elvén működő tulajdonlás az interoperabilitás lehetőségével párosulva hatalmas gazdasági potenciált nyújt. Ezek révén a digitális áruk és szolgáltatások többé nem kötődnek egyetlen játékplatformhoz vagy márkához sem".

A metaverzum egyre szélesebb körben való elterjedését a gigamárkák érdeklődése is elősegíti - jegyezte meg a JPMorgan. Így például az Adidas és a Nike NFT alapú termékei és kirakatai, valamint a Samsung metaverzumban helyet foglaló boltjának megnyitása mind a technológia elfogadását támogatja.

JP Morgan Metaverse Forrás: euronews.com

 

A JPMorgen után a Disney is követi a trendeket

Mintha csak az előbbieket támasztaná a Disney közelmúltban kiadott nyilatkozata, miszerint egy nemrégiben megválasztott új vezető, Mike White a cég metaverzumba való belépését fogja előirányozni. Bob Chapek, a Disney vezérigazgatója elmondta, hogy szeretné kiterjeszteni meséit és történeteit a digitális területre is.

"Ma lehetőségünk van arra, hogy összekapcsoljuk ezeket az univerzumokat és egy teljesen új paradigmát hozzunk létre arra vonatkozóan, hogy a közönség hogyan éli meg és hogyan kapcsolódik a történeteinkhez" - mondta Chapek.

Hozzá kell tenni azonban, hogy a JPMorgan jelentése nem csak pozitív pontokat tartalmazott.  A "Navigating hype vs. reality" című részben a beszámoló megállapítja, hogy:

"A metaverzum lehetőségeivel kapcsolatos sok izgalom ellenére, ahhoz, hogy a benne rejlő teljes elköteleződési, közösségépítési, önkifejezési és kereskedelmi potenciál kiaknázható legyen, kulcsfontosságú területeket kell továbbfejleszteni, és a projekteknek hosszú távon működőképesnek kell maradniuk."

Ezzel utalván az általános felhasználói élmény hiányosságaira, az avatárok gyenge teljesítményére és a kereskedelmi infrastruktúrával kapcsolatos nehézségekre.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.52% $66,432.63
Ethereum ETH 1.33% $3,607.22
BNB BNB 0.34% $606.73
Solana SOL 2.90% $148.63
XRP XRP -0.54% $0.4864
Dogecoin DOGE 0.17% $0.1361
Cardano ADA 0.48% $0.4146
Litecoin LTC -0.84% $78.52
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!