Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Szexuális zaklatók a metaverzumban

Szexuális zaklatók a metaverzumban

A dél-koreai hatóságok 4 év börtönbüntetésre ítéltek egy férfit, aki a metaverzumban megismert kiskorúakról gyűjtött szexuális tartalmakat.

 

Börtönbüntetés vár a metaverzum szexuális zaklatójára

A dél-koreai hatóságok 4 év börtönbüntetésre ítéltek egy férfit, aki a metaverzumban megismert kiskorú áldozatokról gyűjtött szexuális tartalmakat - jelentette be a dél-koreai MoneyS szeptember 11-én.

A jelentés szerint a 30 éves férfi egy dél-koreai metaverzum platformon keresztül ismerkedett meg kiskorúakkal és ajándékokkal vette rá őket, hogy videókat és képeket küldjenek neki. A meg nem nevezett férfi úgy követte el bűncselekményeit, hogy hazudott életkoráról és egy fiatalember avatar-ját használta. Tevékenysége 2021 decembere és 2022 márciusa között zajlott.

metaverzumban | Cryptofalka lawnow.org

 

A négyéves börtönbüntetés mellett a férfit eltiltották a kiskorúakkal és fogyatékkal élőkkel foglalkozó szervezetekben való munkavégzéstől is. Emellett 80 órán keresztül részt kell vennie a szexuális bűnözők számára kötelező kezelési programban.

Az ítéletet főként kiskorúak megcélzásáért és szexuális kizsákmányolásáért kapta, mivel a férfi nem terjesztette a tartalmat, és nem is húzott hasznot belőle.

Nexo kriptovaluta váltó

 

A metaverzum és a szexuális zaklatás

A dél-koreai eset egy újabb akadályt jelent a metaverzum fejlődése előtt. Az elmúlt hónapokban egyre nagyobb aggodalomra adott okot a szexuális ragadozók általi visszaélés.

Az Independent számolt be arról, hogy egy nő azt állította, virtuálisan bántalmazták a Meta virtuális valóság platformján, a Horizon's World-ön, miközben a többi résztvevő figyelmen kívül hagyta őt, annak ellenére, hogy látták, mi történik. Azt nyilatkozta, hogy ez a személyes korlátok beállításainak letiltása után történt.

metaverzumban | Cryptofalka forkast.news

 

A Meta azután adta hozzá a funkciót, hogy Nina Jane Patel pszichoterapeuta és kutató felfedte, hogy a Horizon Venue-ben 3-4 férfi avatar gyakorlatilag csoportosan megerőszakolta. Egy másik felhasználó azt állította, hogy a Worlds bétatesztjében egy idegen megtapogatta az avatar-ját, de számos más, hasonló eset is történt a térben.

 

Dél-Korea megelőzési terve

Miközben a vállalatok olyan funkciókkal próbálják megelőzni a visszaélést, mint a személyes korlátok, a dél-koreai törvényhozók már a metaverzumban történő szexuális bűncselekmények szankcionálását fontolgatják. Az ázsiai ország Tudományos és IKT Minisztériuma elveket is felállított a kiskorúak védelmére a metaverzumban.

Ezek az elvek a következők: hitelesség, kölcsönösség, autonómia, méltányosság, a magánélet tiszteletben tartása, felelősség, befogadás és adatvédelem. Ezek az elvek három értéken alapulnak: sértetlen önazonosság, biztonságos szórakozás és fenntartható jólét.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 2.21% $64,642.75
Ethereum ETH 0.84% $3,086.8
BNB BNB 2.36% $559.95
Solana SOL 6.49% $143.98
XRP XRP 0.49% $0.4994
Dogecoin DOGE 2.37% $0.1523
Cardano ADA 5.14% $0.4722
Litecoin LTC -0.02% $81.15
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!