Napokon belül aktiválódik a Bitcoin Taproot frissítés

Szerző: | nov 8, 2021 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

A hamarosan aktiválódó Taproot frissítést a Bitcoin bányászok (bányászati ​​csomópontok) 90%-os konszenzusát követően fogadták el.
 

Régóta várt problémákat oldhat meg a Taproot frissítés

A valós felhasználási esetek jelentik az egyik fő hajtóerőt minden kripto-ökoszisztéma számára, ami a Bitcoin (BTC) hálózatra is igaz. A következő hét napban a Bitcoin protokoll soft fork-on megy keresztül,Taproot frissítés néven. Célja a hálózat adatvédelmének, hatékonyságának és intelligens szerződések képességének javítása.

Bitcoin Taproot frissítés I Cryptofalka

Forrás: https://www.cnbc.com/

A Taproot frissítés a Bitcoin hálózat első jelentős frissítése 2017 augusztusa óta, amely a Segregated Witness (SegWit) bevezetését és a Lightning Network elindítását eredményezte. Míg az előző fork elsősorban a tranzakciók alakíthatóságának javítására és a Bitcoin hálózati skálázhatóságának javítására irányult, a Taproot frissítés célja a tranzakciók hatékonyságának, a privacy védelmének és az intelligens szerződésekkel kapcsolatos kezdeményezések támogatása.

A Taproot frissítést a Bitcoin bányászok (bányászati ​​csomópontok) 90%-os konszenzusát követően fogadták el. 2021 júniusának ugyanazon a napján a Bitcoin fejlesztője, Hampus Sjöberg Twitteren jelentette be:
 

Várhatóan november 14-én aktiválódhat a Taproot frissítés

A soft fork a Merkelized Abstract Syntax Tree (MAST) bevezetésével jár, amely lehetővé teszi a küldő és a fogadó számára, hogy együtt írják alá az elszámolási tranzakciót.

Ezenkívül a Taproot  frissítés a Schnorr Signature algoritmust is megvalósítja, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen tranzakcióhoz több aláírást is összevonjanak, csökkentve ezzel a szokásos és a multisig tranzakciók közötti különbséget.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

A Schnorr aláírási sémája a felhasználó privát és nyilvános kulcsainak módosítására is használható, oly módon, hogy ellenőrizhető legyen az egyes tranzakciók jogszerűségének megerősítése.

„Úgy gondolom, hogy ez a konstrukció a lehető legnagyobb anonimitást teszi lehetővé a fix felek okosszerződései számára, mivel a lehető legegyszerűbb fizetések lesznek. Ezt az általános esetekben mindenféle többletköltség nélkül éri el, további interakciókat igényel a szerződéses résztvevők között, és anélkül, hogy megkövetelné az egyéb adatok tartós tárolását. -nyilatkozta Gregory Maxwell, Bitcoin hálózat fejlesztő

A Taproot.Watch szerint a frissítés november 14-én aktiválódik az 1020 blokk sikeres validálása után.
 
A múlt hónapban a Bitcoin hálózat elérte napi elszámolási értéke történelmi csúcsát, miszerint 31 milliárd dollár értékű láncon belüli tranzakciót hajtottak végre. 2020 elejéhez képest a hálózat napi elszámolási volumene 40 szeresére nőtt, elsősorban az El Salvadorban történt hivatalos fizetések miatt. 
 

 
Willy Woo, az On-chain elemzője szerint, Amerikában a Bitcoin hálózat jelenleg 190 000 dollárt dolgoz fel másodpercenként. Ezzel összehasonlítva a Visa 130 000 dollárt, míg a Mastercard 55 000 dollárt másodpercenként.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.