Nexo, kriptovaluta hitel és passzív jövedelem a blokkláncon

Szerző: | aug 5, 2020 | Altcoin ismertető, Kriptovaluta

A Nexo kriptovaluta hitelező megoldását mutatjuk be arra, hogyan tudsz passzív jövedelmet gyűjteni vagy akár forint hitelt felvenni a Bitcoin fedezeteddel.📊

 

MI AZ A NEXO ÉS HOGYAN MŰKÖDIK?

 

A NEXO LEGFONTOSABB ADATAI:

Nexo Elérhető: BinanceDEX, Huobi, HitBTC, 
Nexo Konkurenciái: Crypto.com, BlockFi, Celsius, Inlock
Nexo Legmagasabb ára: 0,5394 USD / 0,00004339 BTC
Nexo Legalacsonyabb ára: 0,0433 USD / 0,00000709 BTC

Fejlesztői aktivitás: 8/10
Potenciál: 10/10
Piaci megbízhatóság: 8/10
Vélekedés: 9/10

Ha most regisztrálsz a Nexohoz extra 10$-ban részesülsz a ref linkünk segítségével: Kérem az ingyen 10$-t
Szükséges lépések hozzá:
1) Regisztrálj a linkünk segítségével
2) Töltsd fel a számládat minimum 100$-al
3) Végezd el az “Advanced verification” hitelesítését
4) Tartsd legalább egy hónapig a kriptódat és élvezd a kamatokat és az ingyen 10$-t

A NEXO KRIPTOVALUTA HITELEZŐ HÁTTERE

A NEXO a 2007-ben alapított európai FinTech vállalatnak a Credissimo-nak a blockchain technológiát felhasználó projektje. Az anyacég piacvezető az online hitelező szervezetek terén több európai országban, 2017-ben elnyerték a Forbes Business Awards díját. A NEXO célja a blockchain technológiára épülő, automatikus, biztonságos, online hitelező rendszer kiépítése.

A Nexo még 2018-ban, a medve piac csúcsán indult el mostoha körülmények között, pont akkor, amikor a legtöbb ICO és projekt lehúzta a rolót. A projekt érdekessége, hogy a Nexo nem utility, hanem security token, melynek révén a cég profitjának 30%-át kifizetik a Nexo tokent birtoklóknak. Ennek köszönhetően például 2019-ben közel 2 500 000$ osztalékot fizettek ki a token holdereknek. 

Ehhez a Nexo tokeneket a hivatalos Nexo walletben kell tárolni és advanced KYC-t is meg kell csinálni hozzá! A Nexo token stakelése mellett lehetőség van a tárcába helyezett EUR vagy stabilkoinnokkal akár évi 10%-os kamatot kapni, mégpedig rugalmasan, napi kifizetéssel! Erről korábban itt írtunk ➡️ +10% kamat 2020-ban? Ennyi ad a Nexo kriptovaluta hitelező

Nexo kriptovaluta hitelező credissimo I Cryptofalka

 

HOGYAN MŰKÖDIK A NEXO?

A kriptovaluta tulajdonos az online NEXO walletjében tárolt kriptovaluták, mint fedezet után adott nagyságú hitelt vehet fel a cégtől USD / EUR / HUF / USDT / USDC stb. formájában. Jelenleg több, mint 40 féle fiat valutában lehet hitelt felvenni a Nexo-tól, szerencsére a forint is a támogatott valuták között van!

Úgy működik a szolgáltatás, hogy te beteszed a kriptovalutádat a Nexo tárcájába, majd a kriptovalutádra vállalt fedezettel tudsz hitelt felvenni. Például ha 1 Bitcoint helyezel a tárcába, akkor 0,5 Bitcoinnak megfelelő értékű forint érkezhet már másnapra a bankszámládra. Lehetőséged van USDT vagy USDC stabilcoin felvételére is, mely tranzakciója automatikusan teljesül és rövid időn belül megjelenik a számládon a felvett stabilcoin hitel.

Jelenleg a következő coinok használhatóak fedezetként a Nexo kriptovaluta hitelező platformján:

Az automatizált rendszer és a blokkláncnak köszönhetően nincs szükség a hagyományos hitelezés során megszokott hitelbírálatra, valamint a rengeteg adminisztrációra. Így lehetőségünk van a felvett hitelt rugalmasan, vagy akár egészben is előtörleszteni. Jelenleg a minimum felvehető hitel 500 dollár ( kb. 150 000 Ft), a maximum 2 millió dollár.

Tehát összefoglalva a Nexo kriptovaluta hitelező szolgáltatása azok számára lehet érdekes, akik nem szeretnék eladni a kriptovalutájukat, viszont vagy stabilcoin vagy pedig FIAT pénzre van szükségük. Ekkor kölcsönt tudnak felvenni 5,9-11,9%-os hitelkamattal. Tegyük fel van egy bányász, aki Ethereumot bányászik és szüksége lenne az áram kifizetésére forintban. Ekkor nem adja el az Ethereumját a jelenlegi olcsó áron, hanem inkább felvesz rá hitelt és kifizeti abból a költségeket. Majd később ha az Ether ára emelkedik jóval egyszerűbben visszafizeti a felvett hitelt és még így is pluszban jön ki.

 

DÜBÖRÖG A KRIPTOVALUTA HITELEZÉS

2020.augusztus 5-én teszi közzé a Nexo azt az összeget, amelyet ki fog fizetni a vállalat profitja után a token holderek számára. Ez 2019-ben közel 2,5 millió dollár volt, 2020-ban pedig még ennél is jóval nagyobb értékekre számíthatunk. Hogy miért vagyunk ebben biztosak? Azért, mert a blokklánc transzparens működésének hála a stabilcoinban adott hitelek nagysága teljes egészében nyomonkövethető. Ez alapján pedig szinte felrobbant a Nexo kriptovaluta hitelező platformja.

Nexo kriptovaluta hitel usdt I Cryptofalka

A fenti ábrán az indulás óta nyújtott összes stabilcoin hitelt láthatjátok (USDT+USDC). Szépen látszik az, hogy mekkora is az igény erre a szolgáltatásra.

Például 2020.08.01-én 6 millió dollár hitelt nyújtottak, csak stabilcoinban! Az előző osztalékok alapján pedig a számítások szerint a 40 féle FIAT-ban nyújtott hitelek száma valahol 5-10-szerese lehet a stabilcoin hiteleknek. Vagyis durván 1 nap alatt 30-60 millió hitelt nyújtott a Nexo kriptovaluta hitelező platformja. Ha pedig a vállalatnak jól megy, akkor azzal a token holderek is jól járnak, ugyanis a profit 30%-át visszaosztják a Nexot birtoklóknak.

A 2020-as snapshot augusztus 5-én, magyar idő szerint 17:00-kor lesz! Az osztalék mérete függ a Nexo tárcában tárolt tokenek mennyiségétől, valamint attól, hogy milyen régóta tartja valaki a platformon a Nexo tokenjeit. Ahhoz, hogy valaki részesüljön az osztalékfizetésben, a Nexo hivatalos walletjében kell tárolni a tokenjeit. Ez mellett meg kell csinálni az Advanced verification-t a honlapukon!

 

PASSZÍV JÖVEDELEM A NEXO SEGÍTSÉGÉVEL

A Nexo tárcájában tárolt Euró, font és stabilcoinok után már évi 10%, bizonyos altcoinok után pedig 5% éves kamatot kaphatunk. Méghozzá rugalmas, napi kifizetéssel! 

+10% / éves kamat ha van Nexo tokened: EUR, GPB, PAX, DAI, TUSD, USDT, USDC
+8% / éves kamat ha nincs Nexo tokened: EUR, GPB, PAX, DAI, TUSD, USDT, USDC 

+5% / éves kamat ha van Nexo tokened: BTC, ETH, XRP, BCH, LTC, EOS, LINK, XLM, TRX (BNB hamarosan)
+4% / éves kamat ha nincs Nexo tokened: BTC, ETH, XRP, BCH, LTC, EOS, LINK, XLM, TRX (BNB hamarosan)

NEXO passzív jövedelem I Cryptofalka

Vagyis ha hosszú távra tartasz az alábbi coinokból, akkor megéri azt esetleg a Nexo-nál vagy hasonló konkurenciánál parkoltatni és begyűjteni a kamatokat. Lehet, hogy a Bitcoin éves 5%-a például nem tűnik soknak, de a kamat kifizetése is Bitcoinban történik, ami az árfolyam emelkedésével később akár jóval többet is érhet majd, mint a jelenlegi 5%. Illetve ne feledkezzünk meg a kamatos kamat erejéről sem! 5 év alatt például egy 1 millió forintot érő stabilcoin csomag már nem 1,5 milliót, hanem 1,61 millió forintot fog érni!

A nagy kérdés ami felmerülhet, hogy miért éri meg a kriptovaluta hitelezőknek ekkora kamatokat nyújtani. Erre pedig az a válasz, hogy likviditásra van szükségük a hatalmas mennyiségű hiteligény fedezéséhez. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Biztonság

A biztonság általában a kriptopiacon a nulladik szempont, aminek meg kell felelni! A Nexo az értékek nagy részét offline tárolja, illetve a Bitgo letétkezelő vállal 100 millió dollárig biztosítást. Nemrégiben az ISO/IEC 27001:2013 minősítést is megkapták. További biztonsággal kapcsolatos pontokat itt olvashattok: LINK

 

NEXO HITELKÁRTYA

Régóta ígéri már a projekt, hogy kiadja a Crypto.com-hoz hasonló hitelkártyáját, viszont már közel 1 éve csúszik ez az ígéret. A legfrissebb hírek szerint az 2020-as év végéig fog kijönni a Nexo hitelkártya! Egyelőre annyit lehet róla tudni, hogy Mastercard lesz, Apple Pay-t is támogat és valahol 2-5% körüli visszatérítést fog nyújtani. Ami elvileg nagy előnye lesz a Nexo hitelkártyának, hogy bárhol használható lesz, ahol egy hagyományos mastercard kártyák. 

Nexo hitelkártya I Cryptofalka

Ha szeretnél előjelentkezni a Nexo Mastercard hitelkártyájára⤵️

➡️ Ref. link: https://nexo.sjv.io/qnG6mO
(A referal a hitelkártya várólistáján sorolja előrébb a referálókat)

Ref. mentes link: https://nexo.io/nexo-card

 

Nexo kriptovaluta hitelező összefoglalva

A Nexo tehát egy olyan security token, amely a kriptovalutádra vállalt fedezettel tud hitelt nyújtani. Jelenleg pedig dübörög a kriptovaluta hitelezés, így akár szép éves kamatokat is bezsebelhetsz ha a projekt saját tárcájában tartod a tokenjeidet. Nagy a verseny ebben a szegmensben, ezért érdemes a konkurenciák folyamatosan változó %-ait is figyelemmel követni. Hamarosan pedig kiderül az is, hogy mekkora osztalékot fog kifizetni a projekt a 2019-2020-as teljesítménye alapján. Remélhetőleg idén hivatalosan is megérkezik a Nexo mastercard hitelkártyája is.

 

Ha szeretnél a Nexo árfolyam mozgásáról elemzést olvasni, nézd meg az elemzésünket a Coincash oldalán!

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  2. A digitális ezüst. Mit érdemes tudni a Litecoinról
  3. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  4. Mi az Ethereum? Részletes kriptovaluta projekt ismertető
  5. A magyarok kedvenc altcoinja! Ripple projekt ismertető
  6. A dobogóért is versenyző stabilcoin! Tether projekt ismertető
  7. Bitcoin újratöltve! Mi a Bitcoin Cash és hogyan jött létre?

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.