Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Az amerikai ingatlanpiac web3 megoldásokkal bővülhet

Az amerikai ingatlanpiac web3 megoldásokkal bővülhet

A web3-as megoldások megérkezhetnek Amerika lakáspiacára is. Kérdés, hogy vajon mainstream blokklánc alapú platformokat fognak-e majd használni?

 

Amerika virágzó ingatlanpiaca

Amerika lakáspiaca jó eséllyel egy következő buborékkal néz szembe. Mivel az ingatlanárakat országszerte továbbra is a kereslet, a spekuláció és a nagyvonalú kiadások táplálják, nem kizárt, hogy egy lokális buborék van kialakulóban. Sok lakástulajdonos válhat fizetésképtelenné a jövőben, az emelkedő jelzáloghitelek kamatainak köszönhetően pedig várhatóan csökkeni fog a kereslet. 

A Szövetségi Nemzeti Jelzálogszövetség (Fannie Mae) adatai szerint a lakástulajdonosok 92%-a úgy gondolja, hogy jelenlegi lakása megfizethető. Az eredmények azonban azt mutatják, hogy a lakosság 69%-a, (amely lakástulajdonosokból és bérlőkből áll), úgy gondolja, hogy jelenleg túl nehéz megfizethető lakást találni.

Az amerikai ingatlanpiac web3 megoldásokkal bővülhet Forrás: dnaindia.com

Az Egyesült Államok lakáspiacának sorsa továbbra is tisztázatlan. Ugyanakkor a nem helyettesíthető tokenek (NFT-k), a blokklánc-technológián és a kriptovalutákon alapuló Web3 üzleti modellek térnyerése számos olyan problémát kíván megoldani, amelyek jelenleg sújtják Amerika billió dolláros ingatlanpiacát.

Jerry Chu, a Lofty AI tokenizációs platform vezérigazgatója elmondta, hogy szerinte az ingatlan az egyik legjobb eszközosztály a vagyonteremtéshez szerte a világon. Viszont megnevezete azt is, hogy a legtöbb ember nem fér hozzá.

Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

 

Blokkláncra épülő ingatlanok

Az ingatlan, különösen manapság, drága. Hiába kaphatna valaki jelzálogkölcsönt, sokszor túl sok anyagi ráfordítás kell az előleghez, és az önerőhöz. Az ingatlanügylet is frusztráló, mivel a jelzáloghiteleket jóvá kell hagyni és a tulajdonjog letétbe helyezése akár 60 napig is eltarthat. Végül pedig nincs túl sok likviditás az ingatlanpiacon, így az eladók valószínűleg pénzt veszítenek, ha gyorsan akarnak pénzhez jutni.

Az amerikai ingatlanpiac web3 megoldásokkal bővülhet Forrás: dnaindia.com

Pont ezért hozott létre Lofty AI néven egy szoftvert a csapatával. Chu kifejtette, hogy a platform az Algorand blokkláncra épül. Lényegében különféle kulcsrakész bérleményekből áll, amelyeket több befektető eltérő részekben vásárolhat meg akár már 50 dollárért is.

„Minden ingatlanra úgy gondolhat, mint saját mini blokkláncára az Algorand hálózaton. Egyedi tokeneket fogunk biztosítani minden listázott ingatlanunkhoz. A token kínálat eltérő lesz attól függően, hogy milyen drágák az ingatlanok” – mondta Chu.

 

Összefoglalva

A Szabályozott ingatlanbefektetési társaság (Real estate investment trust) vagyis REIT, egy már meglévő dolog. Ugyanakkor az NFT-k által nyújtott üzleti lehetőségek nagyon ígéretesek. Ezen a platformon egészen kis összegért is meg lehet venni a tokenizált ingatlan egy darabját. Az a cél, hogy a platform az ingatlanbefektetéseket egyszerűen elérhetővé tegye. A Lofty-t „a felhasználók díjmentesen használhatják, és a jelenlegi ingatlanpiacon a Lofty sokkal jobbnak tűnik az ingatlanbefektetésistratégiák nagy részében” – jegyezte meg Chu. Az, hogy az ingatlanbefektetők mennyire lesznek nyitottak egy ilyen megoldásra, a jövőben kiderül.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.50% $64,622.55
Ethereum ETH -4.34% $3,400.84
BNB BNB -4.76% $579.77
Solana SOL -9.35% $132.35
XRP XRP -7.06% $0.4805
Dogecoin DOGE -10.41% $0.1195
Cardano ADA -10.41% $0.3712
Litecoin LTC -8.10% $71.57
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!