Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Elon Musk az NFT-ken gúnyolódik, a Bitcoin Ordinals javára

Elon Musk az NFT-ken gúnyolódik, a Bitcoin Ordinals javára

Elon Musk azzal érvelt, hogy az NFT-projekteknek "legalább a JPEG fájlt be kellene kódolniuk a blokkláncba", a Bitcoin Ordinals rajongók örömére.

Elon Musk úgy tűnik nem kedveli az NFT-ket

Elon Musk miközben egy podcast során nyilvánosan gúnyolódott az NFT-ken, véletlenül rávilágított a Bitcoin Ordinals, más néven Bitcoin NFT-kben rejlő potenciálokra. Musk szerint az NFT-projekteknek legalább a JPEG-t kódolniuk kellene a blokkláncon:

A vicces az, hogy az NFT még csak nem is szerepel a blokkláncon - ez csak egy URL egy JPEG-hez. Ha a képet tároló cég megszűnik, akkor már nincs meg a kép. - mondta Musk a The Joe Rogan Experience interjúban. 

A közösségi médiában a bitcoin hodlerek azzal érveltek, hogy Musk megjegyzései tulajdonképpen összefoglalják a Bitcoin Ordinals felhasználási esetét. Az NFT-k Bitcoin hálózatra írt verzióját januárban indította el Casey Rodarmor fejlesztő, amit a Taproot soft fork tett lehetővé 2021 novemberében.

A Bitcoin Ordinals a megoldás az NFT-ket érő kritikákra

Will Clemente kriptopénz-elemző azok közé tartozott, akik dicsérték Musk megjegyzéseit, megjegyezve, hogy jelenleg közel 38 millió Ordinals felirat van, amelyek örökké létezni fognak a Bitcoin blokkláncán.

Az Ordinals tovább fog növekedni. Ez a legelegánsabb megoldás az NFT-k egyik legáltalánosabb kritikájára - mondta Rohun "Frank" Vora, a DeGods és a y00ts NFT-projektek alkotója.

A kriptotérben csak "Leonidas" néven ismert Ordinals fejlesztőnek annyira tetszettek Musk megjegyzései, hogy a 19 másodperces videót fel is írta a Bitcoin blokkláncába a 814 773-as blokknál:

Musk kritikái az NFT-kkel szemben nem újak. 2021 decemberében az NFT-ket a mentális betegség jeleként gúnyolta ki egy mémben, amely egy terapeuta kanapéján fekvő beteget ábrázolt.

Bitcoin Ordinals vs. Ethereum NFT-k

Elon Musk megjegyzései azonban nem igazak az Ethereum összes NFT projektjére.

A Larva Labs például 2021 augusztusában költöztette a Cryptopunks NFT-it a láncra.

Az ilyen módon történő on-chain tárolás tovább szilárdítaná a Cryptopunks képek és attribútumok hosszú távú létezését, és biztosítaná, hogy bárki számára teljes mértékben elérhetőek legyenek. - írja a Larva Labs a közleményben.

A Metagood, az Ethereum-natív OnChainMonkeys mögött álló csapat szeptemberben bejelentette, hogy az NFT-ket ők is a Bitcoinra fogják átállítani.

Bár a cég vezérigazgatója, Danny Yang nem foglalkozott közvetlenül a JPEG-dilemmával, kifejtette, hogy az NFT-k szerinte "nyerni fognak a Bitcoinon", mert biztonságosabb hálózaton lehet velük ott dolgozni:

A Bitcoin Ordinals protokollja alkalmasabb a decentralizációra és a biztonságra, mint az Ethereum NFT protokollja. A nagy értékű NFT-k idővel átköltöznek majd a Bitcoin hálózatára.

A CoinGecko szerint azonban az Ethereum továbbra is az összes NFT kereskedési volumen 84%-át adja. A második és harmadik helyen a Bitcoin és az ImmutableX áll 11%-os, illetve 2,5%-os piaci részesedéssel.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.40% $67,372.22
Ethereum ETH -3.63% $3,691.25
BNB BNB -2.62% $595.86
Solana SOL -5.82% $165.22
XRP XRP -0.50% $0.5224
Dogecoin DOGE -3.80% $0.1597
Cardano ADA -3.37% $0.4621
Litecoin LTC 0.05% $85.61
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!