Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

Szerző: | márc 28, 2021 | Blokklánc hasznos, Kriptovaluta

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain alapú decentralizált tőzsde, olyan passzív jövedelmet biztosító funkciókkal, mint a stakelés és farmolás.

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit kilétüket nem felfedő programozók hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

 

DeFi szolgáltatások a blokkláncon

Az étel témájú farming DeFi megoldások hónapok óta foglalkoztatják a kripto világ szereplőit. A DeFi őrület legutóbbi hulláma alatt számos olyan projekt emelkedett fel, ami a saját tokenével jutalmazza azokat a befektetőket, akik a tőkéjüket a platformon stakelik. Ezidáig elsősorban az Ethereum blokkláncon koncentrálódott a legnagyobb aktivitás ebben az ágazatban. Mivel az Ethereum a legnagyobb és egyik legkorábbi okosszerződés protokoll, rendkívül nagy fejlesztői, felhasználói és működő blokklánc-eszköz bázis gondoskodik a hatékony decentralizált appok létrehozásáról és elterjedéséről. Ebben a cikkben a PancakeSwapról lesz szó, ami ugyanezt a Binance Smart Chainen valósítja meg.

 

Mi a PancakeSwap tőzsde?

A PancakeSwap egy olyan decentralizált tőzsde ami BEP-20 tokenek átváltására jött létre, az automated market maker (AMM) modell szerint. Ez azt jelenti, hogy a kereskedés nem közvetlenül az ajánlati könyvből történik a vevő és eladó felek között, hanem a likviditási alapból (vagy likviditási alapba) teljesülnek a vásárlások és eladások. Ezt az alapot az ügyfelek töltik fel a saját tőkéjükkel, cserébe kapnak a platform LP (liquidity provider) tokenjéből, amivel aztán visszavehetik a mozgósított tőkéjüket, plusz egy részt a DEX kereskedési díjából. Végső soron tehát kereskedhetsz a platformon, vagy jutalmakat kaphatsz a kereskedés likviditásához való hozzájárulásért. Különféle tokenekről van szó, attól függően, hogy melyik piac alapjába küldesz pénzt.

pancakeswap kereskedés I Cryptofalka

 

Farmolás és stakelés a PancakeSwapon

A PancakeSwapon az LP tokenek segítségével farmolhatod a platform saját házi tokenjét a CAKE-et. Hozzárendeled az LP tokeneket a farmolási folyamathoz és CAKE tokent kapsz cserébe. Ezek a legnépszerűbb LP tokenek, amikkel részt lehet venni programban:

CAKE – BNB LP
BUSD – BNB LP
BETH – ETH LP
USDT – BUSD LP
USDC – BUSD LP
DAI – BUSD LP
LINK – BUSD LP
TWT – BNB LP

Ezenkívül, ha a CAKE tokeneket stakeled a SYRUP poolokban, további jutalmakra tehetsz szert. Tehát beküldöd a kriptódat a likviditási alapba, az így kapott LP tokenekkel farmolod a CAKE tokeneket, a CAKE-et pedig stakeled, amivel aztán más kriptovaluták ütik a markodat. A legnagyobb SYRUP pool a CAKE pool, ahol a stakelt CAKE-ért cserébe további CAKE tokenekhez juthatsz hozzá. A SYRUP poolok aktuális hozamairól ezen a linken tudsz tájékozódni.

 

A PancakeSwap használata

Ha ellátogatsz a https://pancakeswap.finance oldalra, látni fogod, hogy sok funkció inaktív, mindaddig, amíg rá nem kattintasz az ’Unlock Wallet’ gombra. Kattintás után lesz pár opció: MetaMask, Trust Wallet, WalletConnect, Binance Chain Wallet, stb. A MetaMask egy ismert Ethereum tárca, hogyan képes mégis egy BSC alapú rendszerrel együttműködni? Nos úgy, hogy a Binance Smart Chain architektúrája eleve úgy lett megalkotva, hogy a BSC dappok a MetaMaskkal is használhatók legyenek.

Ez egy olyan jellemzője a Binance Smart Chainnek, aminek keretein belül a gyakorlatban is megvalósul az okosszerződés platformok azon általános célja, ami a blokkláncok közötti együttműködés támogatása. Itt találsz egy útmutatót arról, hogyan zajlik a bekalibrálás. Amint ez megvan, feloldhatod a tárcádat a PancakeSwapon és eléd tárulnak a további információk. Többek közt látni fogod, hogy melyik LP token milyen megtérüléssel kecsegtet. Figyelem! A Pancakeswap használata főként azok számára lehet javasolt, akik már tapasztaltabbak és nem okoz gondot számukra a különböző blokkláncok közötti tranzakció sem.

 

Farmolás

Ha már használtál AMM platformot korábban, akkor nem sok újdonság lesz. Ha CAKE-et szeretnél farmolni, először a DEX likviditási alapjába kell kriptót töltened. A baloldali menüsoron menj a ’Trade’ lapra, kattints a ’Liquidity’-re, majd az ’Add Liquidity’ gombra, aztán válassz egy token párt, amire szeretnél tőkét küldeni.

pancakeswap farmolás I Cryptofalka

Ha megvannak az LP tokenjeid, elkezdheted farmolni őket, a CAKE tokenekért. Menj a ’Farms’ lapra és válassz egy opciót az LP tokenjeid alapján. Jóvá kell hagynod a BEP-20 tranzakciót, ezzel engedélyezed, hogy az okosszerződés a nevedben átmozgassa őket a farmolásba. Amikor az ’Approve Contract’-ra kattintasz, egy felugró ablak kiírja a díjat, ezt kell leokéznod.

A tranzakciót követően válassz egy összeget és hagyd jóvá azt is. Ezután elnavigálhatsz az oldalról, később pedig akármikor megnézheted ugyanitt, hogy mennyi CAKE tokent kerestél. Ha szeretnéd kiutaltatni magadnak a nyereséget, kattints a ’Harvest’-re és hagyd jóvá a tranzakciót, amivel ténylegesen „learathatod” a hasznot.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Stakeld a CAKE coinjaidat további kamatokért

A megszerzett CAKE tokeneket stakelheted a SYRUP poolokban. Menj a ’Pools’ fülre, és tekintsd át poolokat, ahol a CAKE stakelés zajlik. A folyamat az LP token farmoláshoz hasonlóan működik: jóváhagyod a tranzakciót ami elindítja a stakelést, beállítod a CAKE token mennyiségét amit stakelni szeretnél, és indul a passzív bevétel. A ’Harvest’ gombbal kezdeményezed a stakeléssel megszerzett tokenek kiutalását, és jóváhagyod.

Pancakeswap syrup pool I Cryptofalka

 

Lottó

A platform üzemeltet egy decentralizált lottó nyereményjátékot is, ami hat óránként sorsol nyertest. Egy jegy 10 CAKE tokenbe kerül, kapsz egy négy elemű számkódot, mindegyik szám 1-14 között lehet bármi (pl. 12-8-4-3). A jackpot az időszakban beérkezett teljes tőke 50%-a, és az nyeri meg akinek a számkódja megegyezik a nyertes kombinációval. Kettő, vagy három találatra szintén jár nyeremény.

 

NFT

Szintén nyereményjáték. A ’Collectibles’ oldalon regisztálhatsz és véletlenszerűen nyerhetsz cuki digitális kisállatokat, amiknek CAKE tokenben van értéke. Eladhatod, vagy megtarthatod és gyűjtheted őket. A platform népszerűsödésével mindenre, tehát ezekre a korlátozott számú NFT-kre is nőhet a kereslet. Inkább érdekesség ez mint befektetés, de a BSC okosszerződés platformon van rá lehetőség és piac is.

pancakeswap nft I Cryptofalka

 

IFO-k a PancakeSwapen

Initial Farm Offering. Nagyon hasonlít a dolog a centralizált tőzsdéken indított IEO-khoz. Az újonnan bevezetett tokenekből részesülnek azok, akik a PancakeSwapon LP tokeneket rendelnek hozzá a promócióhoz, illetve mindegyik bevezetésnek megvannak a külön szabályai. Az IFO oldalon lehet tájékozódni a folyamatban lévő, vagy következő új projektekről.

 

Záró gondolatok a Pancakeswap-ról

A PancakeSwap a Binance Smart Chain legnagyobb AMM projektje jelenleg, az Ethereum alapú hasonó DEX-ekhez képest bőven kínál újdonságokat. A platformmal kapcsolatos analitikákról a https://pancakeswap.info/ oldalon érdemes tájékozódni. Ami a biztonságot illeti, az protokoll auditját a CertiK cég végzi, ami bíztató, de szem előtt kell tartani, hogy bármelyik okosszerződés platformban akadhatnak bug-ok, hibák. Egy decentralizált platform esetén is ugyanúgy érvényes az alapszabály, mint mindenhol: Soha ne kockáztass többet, mint amit megengedhetsz magadnak, hogy elveszíts.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Milliárdos projektre duzzadt a PancakeSwap a Binance láncán
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka