Rohamosan nő a digitális stabilcoinok iránti érdeklődés

Szerző: | ápr 24, 2020 | Kriptovaluta, Kriptovaluta hasznos

A nemzeti digitális valuták mellett a stabilcoinok is a Bitcoin pozíciójára törnének! Az elmúlt évben 800%-al nőtt a stabilcoin láncokon végzett aktivitás.

 

Rohamosan növekvő stabilcoin aktivitás

A TokenAnalyst jelentése szerint a stabilcoin láncokon végzett aktivitás 800%-al nőtt az elmúlt évben! Ezt nem is nehéz észre venni ha mondjuk csak egy Coinmarketcap listát néz meg az ember. A korábban 8-10. hely körül tanyázó vezető stabilcoin a Tether már a 4. legnagyobb marketcappel rendelkező kriptovaluta. Őt csupán a három nagy név a Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és a Ripple (XRP) előzi meg.

Az elmúlt év során nagyjából 290 milliárd dollárt mozgattak tárcák között a stabilcoin rendszer segítségével, csak most márciusban pedig 50,9 milliárdot. Ez 2019 áprilisában még csupán 6,2 milliárd volt.

Rohamosan nő a digitális stabilcoinok iránti érdeklődés I Cryptofalka

Forrás: TokenAnalyst

 

A Dai stabilcoin a leginkább “DeFi”

A DeFi vagyis a “decentralized finance” kifejezést gyakorlatilag egyre többet fogja hallani az ember az elkövetkező években. Nagyjából úgy tudnánk ezt fordítani szépen, hogy “decentralizált pénzügyek” / “központi irányítás nélküli pénzügyek”.

Annak ellenére, hogy a DeFi iparága jelentősen nőtt az elmúlt évek során, a stabilcoin láncokon elvégzett tranzakciók fele így is centralizált tőzsdéken valósul meg. Kivéve a Dai stabilcoinját, ugyanis náluk egy az öthöz az arány a DeFi javára!

Rohamosan nő a digitális stabilcoinok iránti érdeklődés 2 I Cryptofalka

Forrás: TokenAnalyst

Tehát ha a három nagy stabilcoint hasonlítjuk össze, akkor a Tether (USDT), USDC és a Dai közül a Dai a legjobban decentralizált. Ez főként azzal indokolható, hogy a Dai maga is egy DeFi protocolt használ. Ezzel szemben az USDT Tether aktivitásának 62%-a decentralizált váltókon folyik.

A stabilcoin láncok alapvető feladat az, hogy a nagy volatilitással bíró kriptovaluta piac viharosabb időszakaiban tudjanak “parkoló pályát” biztosítani. Ezzel védve a befektetőt az esetleges nem kívánt mozgásoktól. Egy opció ugye a FIAT valutába történő átváltás vagy “kitutalás” lehetne, viszont ez esetben úgymond “kilép az illető a kriptovilágból”, aminek sokszor extra költségei vannak. Ezért a stabilcoinok egy olcsóbb és kényelmesebb megoldást kínálnak erre a célra.

Hamarosan a Tether-ről, mint vezető stabilcoinról készítünk nektek részletes fundamentális elemzést! Hasonlót, amilyet az Ethereumról vagy a Rippleről már olvashattatok!

 

A stabilcoinok mellett a CBDC is dominál 2020-ban

Korábbi cikkünkben, ahogyan ismertettük a Kína által fejlesztett nemzeti digitális valuta már a célvonalban tart. Nemrégiben magáról a rendszer teszteléséről is kiszivárogtak képek, ahol az látható, hogy már élesben megy a kínai nemzeti digitális valuta tesztelése.

A központi bankok által fejlesztett (CBDC) kriptovaluták nagyban különböznek a ma ismert társaiktók és a Bitcointól! Ugyanis ezt egy központi bank fejleszti, ezért nem beszélhetünk decentralizált rendszerről. Ugyanakkor merít a kriptovaluták pozitív tulajdonságaiból, így a hagyományos rendszernél hatékonyabban használhatóak! Ilyen lesz a kínai digitális valuta is.

nemzeti digitális valuta kína I Cryptofalka

A digitális yüan fejlesztéséről itt ➡️ Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant itt ➡️ A Kínai digitális valuta a krízis ellenére már a célvonalban és itt ➡️ A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt olvashattok.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka