Hacker támadás áldozata lett a PancakeBunny DeX váltó

Szerző: | máj 21, 2021 | DeFi, Kriptovaluta

A PancakeBunny a legújabb Binance Smart Chain-en honos DeFi protokoll, amely támadást szenvedett el. Több, mint 200 millió dollárt ürítettek le a platformról.

Gombamódra sokszorozódnak a DeX váltók a Binance Smart Chain blokkláncon. PancakeSwap, BakerySwap, WoWSwap, PancakeBunny és még sorolhatnánk. 

 

A DeX váltók

A Dex tulajdonképpen egy kriptovaluta váltó, csak nem a hagyományos formában. A hagyományos kriptovaluta váltók, mint a Binance, Coinbase központosított, centralizált váltók. Egy cég hozta őket létre és üzemelteti őket. A DeX (Decentralized Exchange) a központosított kriptovaluta váltókkal ellentétben egy olyan váltó, amely nem támaszkodik egy adott szolgáltatóra. A kereskedelem, direktben, a felhasználók között, peer-to-peer hálózatokon történik. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

2019-től a blokkláncon az egyik legnagyobb találmány a DeX tőzsdék. Mivel a technológia teljesen új, ezért a rosszakaró hackerek egyik legkedveltebb célpontja is egyben. Nincs egy hónapja, hogy az egyik legnagyobb DeX váltót támadás érte. Akkor a PancakeSwap váltó került támadás alá. A hackerek eltérítették a platform DNS címét, így át tudták irányítani a felhasználókat egy csaló oldalra. A csaló oldal kérte a felhasználókat, hogy kössék hozzá a kriptatárcájukat, így megszerezve a seed phrase-eket. 

 

PancakeBunny elleni támadás

A népszerű Binance Smart Chain alapú decentralizált pénzügyi protokoll, a PancakeBunny jelentős kihasználást szenvedett, amely lehetővé tette egy hacker számára, hogy több, mint 200 millió dollár értékű kriptográfiai eszközzel távozzon. A PancakeBunny csapata által közzétett közleményben a protokollt egy külső szereplő támadta meg. A támadó „hatalmas összeget” kölcsönzött a Binance Coin-ból (BNB), mielőtt manipulálta az eszköz árát és a platform BUNNY / BNB piacára dobta.

A támadás során a BUNNY ára gyorsan 150 dollárról 240 dollárra emelkedett, majd csaknem 30 perc alatt 0 dollárra zuhant. Ezután nagyjából két órán keresztül 10 dollár alatt konszolidálódott, BUNNY utoljára 8,8 dollárért cserélt gazdát.

A BUNNY / BNB pár volt az egyetlen készlet, amelyet a hacker kiürített, és 697 000 BUNNY tokennel és 114 000 BNB-vel távozott. Mivel a Binance Coin nagyjából 296 dollárért kereskedett abban az időben, úgy vélik, hogy a hacker nagyjából 200 millió dollár értékben teljesítette az átváltást. A támadó egy nyúl témájú szójátékot tartalmazó magánjegyzetet is csatolt a tranzakciókhoz, amelyen lecsapolta a készletet: „ArentFlashloansEaritating”. A támadás végrehajtására kölcsönzött összes forrás PancakeSwap-on keresztül volt visszajuttatva.

PancakeBunny támadás | Cryptofalka

Forrás: https://cointelegraph.com/

Amint a hack pusztítást végzett a Binance Smart Chain egyik vezető projektjén – a Nyuszi összértéke a támadás előtt meghaladta az egymilliárd dollárt. Egyes elemzők arról tárgyalnak, hogy a Binance vissza tudná-e fordítani az esetet. 

Áprilisban a Messari kripto-elemző cég arról számolt be, hogy a gyors kölcsönök, a DeFi ökoszisztéma legnépszerűbb támadó vektorává váltak, amelyek a 2019 óta azonosított 285 millió dolláros DeFi támadások nagyjából felét teszik ki. A korábbi DeFi veszélyekről itt írtunk.

OKEX_banner_Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.