Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Wall Street szorításában: versenyben marad-e a Grayscale?

A Wall Street szorításában: versenyben marad-e a Grayscale?

A Grayscale erősen kezdett a Bitcoin ETF piacon, de vajon a Wall Street-i cégek, mint a BlackRock és a Fidelity megelőzik-e a GBTC-t?

A Grayscale kihívásai az ETF-ek korszakában

Az elmúlt évek során a Bitcoin-kitettséget kereső intézmények a Grayscale Investmentshez fordultak, amelynek több mint 28 milliárd dolláros BTC-eszközállománya (AUM) a legközelebbi versenytársai többszörösét is eltörpíti.

Január 11-e azonban jelentős változást hozott, amikor a spot Bitcoin ETF-ek megjelenése új dinamikát teremtett a piacon. Todd Sohn, a Strategas Asset Management ETF-stratégiájának és ügyvezető igazgatójának szavai alapján ez a változás rendkívüli jelentőséggel bír a befektetési világban.

A Wall Street óriásai is ringbe szálltak

A spot Bitcoin ETF-ek megjelenése versenyt indított el a Wall Street nagyágyúi, mint a BlackRock és a Fidelity Investments, valamint a kriptóra összpontosító eszközkezelők, ARK Invest és a Bitwise között.

Mindkét csoport több mint 500 millió dollárt gyűjtött be az első két hét során. Ezzel szemben a Grayscale, amely hosszú ideig piacvezető volt ezen a területen, 1,5%-ra csökkentette éves kezelési díját, igyekezve megőrizni versenyképességét.

Megőrizheti-e a Grayscale az előnyét a bitcoin piacán?

A Grayscale az első két hétben jelentős kiáramlásokat tapasztalt, mégis 20,2 milliárd dolláros AUM-mal rendelkezett 2023. január 26-án. 

Ez összehasonlítva a BlackRock 2 milliárd dollárjával és a Fidelity 1,75 milliárd dollárjával, továbbra is jelentős előnyt tudhat magának. Fennáll azonban a kérdés, hogy a Grayscale képes lesz-e megőrizni ezt az előnyt a hagyományos pénzügyi vagyonkezelőkkel szemben a következő évben.

A Bitcoin ETF-ek hatása és a kriptopiac jövője

Az Egyesült Államokban történelmi lépés volt az első tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) bevezetése, miután jóváhagyást kaptak az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletétől (SEC). 

Bitcoin árfolyama a spot ETF bevezetése után jelentős esést mutatott, ami felveti a kérdést, vajon a piac túl nagy elvárásokat támasztott-e ezekkel az új befektetési eszközökkel szemben?

Btceses

A JPMorgan elemzői szerint a Bitcoin ETF-ek bevezetése, amely sokak szerint kihozta volna a kriptopiacot a téli időszakból, csalódást okozhat a piaci résztvevők számára. Ez felveti annak lehetőségét, hogy a kriptoipar túlzott reményeket fűzött az új ETF-ekhez, ami hosszú távon befolyásolhatja a blokklánc-alapú vállalkozások és a kriptóra összpontosító cégek sorsát a piacon.

Ugyan az új ETF-ek megkönnyítik a digitális valutába történő befektetést, a „fizikai” Bitcoin kereskedése továbbra sem lett egyszerűbb a piaci szereplők számára. Az elemzők szerint bár a piac elég nagy ahhoz, hogy a kriptóra szakosodott cégek és a hagyományos pénzügyi intézmények egymás mellett létezhessenek, ez a változás lehetőséget teremt az új szereplők számára, hogy felülkerekedjenek a jelenlegi vezetőkön.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.71% $63,323.63
Ethereum ETH -1.10% $3,119.31
BNB BNB -1.18% $557.38
Solana SOL -6.46% $139.72
XRP XRP -0.80% $0.4975
Dogecoin DOGE -0.75% $0.1608
Cardano ADA -1.67% $0.4611
Litecoin LTC -1.47% $78.46
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!