Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Beperelték a Binance-t egy Tinder átverés miatt

Beperelték a Binance-t egy Tinder átverés miatt

A felperes, egy texasi nő eredetileg a Binance-t hibáztatta azért, hogy 8 millió dollárt veszített egy "disznóvágás átverésben", amely a Tinder-en kezdődött.

 

Mi köze a Binance-nek a Tinderhez?

A világ legnagyobb kriptotőzsdéjét, a Binance-t kizárták a Tinder nevű társkereső alkalmazáson elkövetett online "disznóvágás" kripto átveréssel kapcsolatos perből. Május 22-én Amos Mazzant, az Egyesült Államok kerületi bírója úgy döntött, nincs bizonyíték arra, hogy a Binance Holdings Ltd. segédkezett volna a lopásban - amely egy texasi nőt érintett, akitől állítólag 8 millió dollárt csalt ki egy férfi, akit a Tinder-en ismert meg.

A beadvány szerint Divya Gadasalli-nak "romantikát és pénzügyi jólétet ígért" egy "Jerry Bulasa" néven futó férfi a Tinder-en, de végül jelentős anyagi veszteség várt csak a hölgyre.

Binance | Cryptofalka people.howstuffworks.com

 

Gadasalli azt állította, Bulasa meggyőzte őt, hogy több millió dollárt utaljon át, amiről kiderült, hogy a "disznóvágás" néven ismert rendszer része - amelynek során a csaló heteket vagy hónapokat tölt azzal, hogy hamis kapcsolatot építsen ki az áldozattal, hogy rávegye őt a pénz átutalására.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

A tőzsdét ért vádak

2022 márciusában a felperes a Binance és több más alperes, köztük a TD Bank, az Abacus Federal Savings Bank és a Poloniex tőzsde ellen nyújtott be keresetet, amelyben jogsértés megszüntetését kérte.

Gadasalli kezdetben azzal érvelt, hogy a Binance azért érintett, mert tőzsdei szolgáltatásokat nyújtott a csalónak. Hozzátette, hogy a Binance és a Binance.US ugyanaz a szervezet, és az emberek VPN-t (virtuális magánhálózatot) használtak a tőzsdéhez való hozzáféréshez.

 

Binance | Cryptofalka blog.chainanalysis.com

Mazzant bíró azonban úgy döntött, hogy a felperes "egyetlen tényt sem tud felmutatni arra vonatkozóan, hogy a tőzsde ténylegesen érintett ebben az ügyben", és nem tudta bizonyítani, hogy a bíróságnak milyen joghatósága van a vállalat felett. A bíró hozzátette, hogy Gadasalli nem tudta bizonyítani, hogy a csalás bármelyik része Texasban történt, mivel a tőzsde el lett tiltva az ottani működéstől.

"Az állítólagos tények alapján az állítólagos lopott pénzt valamikor a Binance segítségével kriptopénzre váltották volna át, de semmi sem utal arra, hogy Texas részt vett volna ezekben a tranzakciókban."

Az eredmény egy kis győzelem a Binance számára, amely még mindig az amerikai pénzügyi szabályozó hatóságok célkeresztjében van a pereskedés országában.

 

Rendszeresen érik támadások a Binance-t

Március végén az amerikai Commodity Futures Trading Commission (CFTC) pert indított Changpeng Zhao vezérigazgató és vállalata ellen a kereskedés állítólagos megsértése, piaci manipuláció és más feltételezett visszaélések miatt. Továbbá Rostin Behnam, a CFTC elnöke azt állította, hogy a tőzsde vezetői tudatosan az amerikai árutörvények megsértésével működnek.

A Binance ausztrál ága nemrégiben bejelentette, hogy a harmadik félként működő fizetési szolgáltatója, a Cuscal döntése miatt leállítja az ausztrál dollárban történő banki átutalással történő ki- és befizetéseket. Ugyanezen a napon a Cuscal egy külön közleményben utalt a "számlacsalásokhoz, személyazonossági igazolványok átvételéhez és kriptotevékenységhez" kapcsolódó "csalások és csalások" hatására. Nyilatkozatában nem hivatkozott a Binance-re.

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.89% $61,704.15
Ethereum ETH -0.91% $3,036.02
BNB BNB 0.30% $537.18
Solana SOL 2.65% $136.73
XRP XRP 1.68% $0.5014
Dogecoin DOGE -1.65% $0.1512
Cardano ADA 0.37% $0.454
Litecoin LTC 1.63% $80.24
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!