Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bitcoin és kripto vásárlás Bybit tőzsdén magyarul

Bitcoin és kripto vásárlás Bybit tőzsdén magyarul

Így vásárolhatsz Bitcoint és más kriptovalutákat a Bybit tőzsdén magyar nyelven. Lépésről lépésre vezetünk végig rajta képes útmutatónkban. 

Referral kódunkkal 30 napig 10%-ot spórolhatsz a kereskedési költségeiden! >> FALKABLOG <<

A cikk egy sorozatnak a része:

Bybit gomb

Kriptovaluta vásárlás a Bybit tőzsdén általánosan

A Bybit egyszerű és összetettebb módokat is kínál Bitcoin és más kriptovaluták vásárlására. Lehetőségünk van banki átutalással, hitel- vagy bankkártyával, peer-to-peer módon vagy más kriptovalutákból is vásárolni Bitcoint vagy altcoinokat.

A Bybit számos fiat valutát elfogad és lehetővé teszi, hogy könnyedén és gyorsan vásárolj kriptovalutákat USD, EUR, CNY, AUD, INR, RUB és más hagyományos valuták használatával. Emellett számos stabilcoin, mint például Coinbase (USDC) és a Tether (USDT) stabilcoinjai is használható a kriptovásárlásához. A vásárlást követően az új kriptovalutád közvetlenül a Bybit tárcádba kerül, amellyel akár azonnal kereskedhetsz is.

A cikkünkben a következő három vásárlási módot fogjuk nektek bemutatni:
Kártyás vásárlás: Egyszerű, gyors, de drága. (kb. 3 perc, 1-2% felár)
Tőzsdei vásárlás átutalással: Lassabb, picit bonyolultabb de olcsó (kb. 20 perc, 0,19% felár)
Peer-to-peer vásárlás: Picit bonyolultabb, átlagos ár

Bankkártyás Bitcoin vásárlás előnyei és hátrányai a Bybit tőzsdén

A bankkártyás vásárlás a legegyszerűbb és leggyorsabb módja a kriptovaluták vásárlásának, ezért elsőnek ezt mutatjuk be.

Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan (kb 3 perc) megvásárolják a kívánt kriptovalutát a Bybit tőzsdén vagy más platformokon keresztül. Azonban fontos megjegyezni, hogy a bankkártyás vásárlások jóval magasabb tranzakciós költségekkel járnak. Átlagban durván 1-2% extra költséget számol fel a kártyás tranzakcióért a Bybit a kártyás vásárlásnál.

Ezért ezt a vásárlási módot főként azoknak ajánljuk, akiknek nincs kedvük bajlódni a fiat váltásokkal és utalásokkal, de ezért hajlandóak néhány % felárat megfizetni. Esetlegesen még volatilis piaci időszakokban lehet hasznos a gyorsabb átfutási idő miatt.

Bitcoin kártyás vásárlás Bybit tőzsdén lépésről lépésre

Ha eldöntöttük, hogy bevállaljuk a néhány % felárat és kényelmesen és gyorsan szeretnénk hozzájutni a Bitcoinunkhoz, akkor:

 • Lépjünk be a regisztrált és hitelesített Bybit számlánkba, majd kattintsunk a felső menü "Buy Crypto" menüpontjára, majd a "One-Click Buy" opcióra.

Bybit vásárlás I Cryptofalka

Válasszuk a legördülő menüből a "HUF" opciót. Majd ezután adjuk meg, hogy mennyi forintért szeretnénk kriptovalutát vásárolni. 3490 és 3 485 630 Ft között tudunk jelenleg kártyásan egy tranzakcióval vásárolni.

 • Majd válasszuk ki milyen kriptovalutát szeretnénk vásárolni. Példánkban 30 000 Ft értékben fogunk Bitcoint (BTC) vásárolni.

Bybit vásárlás I Cryptofalka

Az Auto-Invest opció segítségével akár lehetőségünk van automatizált, mondjuk heti vásárlásokat is végrehajtatni, ami hasznos funkció lehet a beszállási árunk kiátlagolásához és felhalmozáshoz.

 • Ezután adjunk meg egy olyan bankkártyát, ami a mi nevünkre szól, azzal fogunk tudni csak vásárolni!

Bybit vásárlás I Cryptofalka

 • Most az egyszeri vásárlás példájában kattintsunk az "Add Cart" gombra.
 • Ha ez megvan akkor feljön egy összesítő ablak, ahol meg kell adnod a kártyaadataidat a vásárláshoz.
 • Ellenőrizd a megrendelésed adatait, és kattints a Confirm gombra a feldolgozáshoz. Az oldalon feltüntetett ár 30 másodpercenként frissül.
 • Ha ez megvan akkor egy hagyományos online bankkártyás vásárláshoz hasonlóan üzenetet fogunk kapni a banki alkalmazásunkból, ahol jóvá kell hagyni a tranzakciót.
 • Ha banki alkalmazásunkban jóvá hagytuk a tranzakciót, akkor néhány másodpercen meg is kapjuk a vásárolt kriptovalutát. Amit a lent található View Asset gombbal tudunk a Bybit tárcánkban megtekinteni.

Ezzel gratulálunk, megvásároltad bankkártyás vásárlással a Bitcoinodat a Bybit tőzsde segítségével! Ezután célszerű eldönteni hol fogjuk ezt a kriptovalutát tárolni. Erről bővebben itt: Kriptovaluta tárolás menete, hogyan tároljuk a coinokat?

Bitcoin tőzsdei vásárlás előnyei és hátrányai a Bybit tőzsdén

Az átutalásos tőzsde vásárlás a Bybit tőzsdén lehetővé teszi számunkra, hogy fiat valutát, például eurót SEPA átutalással töltsünk fel a Bybit számlánkra.

Bár ez a folyamat valamivel több időt vehet igénybe, mint az előző fizetési módszer, azonban lehetőséget biztosít arra, hogy kedvező tőzsdei áron, költséghatékonyan vásároljunk kriptovalutákat a Bybit-en. Fontos, hogy az átutalásos vásárláshoz Lvl. 2 Verification hitelesítéssel kell rendelkeznünk!

Jelenleg nincs lehetőség direktben forintot utalni a Bybit-re, ezért mindenkinek azt javasoljuk, hogy készítsen Revolut fiókot és a Revoluton váltsa át forintját euróra költséghatékony módon, majd a Revolutról végezze el az EUR átutalást a Bybit tőzsdére.

 • Lépjünk be a regisztrált és hitelesített Bybit számlánkba, majd kattintsunk a felső menü "Buy crypto" menüpontjára, majd a "Fiat Deposit" opcióra.

Bybit vásárlás I Cryptofalka

 • Ezután állítsuk át, hogy Euróból (EUR) szeretnénk vásárolni. Hagyjuk az alap "SEPA" opción, ennek 0,19 % költsége van és jó esetben kb. 10 perc alatt átmegy hétköznapokon.

Bybit vásárlás I Cryptofalka

 • Ezután adjuk meg mennyi euróval szeretnénk feltölteni a Bybit egyenlegünket. 

Bybit vásárlás I Cryptofalka

 • Ezután megkapjuk a Bybit adataid, amire egy SEPA euró átutalást kell majd elvégeznünk.  

Bybit vásárlás I Cryptofalka

 • Lépjünk be a Revolut vagy más banki alkalmazásunkba és használjuk a SEPA átutalás részt. Revolutnál "Átutalás", majd "Új" majd "Banki címzett" részt.
 • Ezután másoljuk át az adatokat értelemszerűen a Bybit-ről

Bitcoin tőzsdei vásárlás átutalással Binance tőzsde magyarul I Cryptofalka

 • Adjuk meg hogy hány eurót szeretnénk utalni. Ellenőrizzük és hagyjuk jóvá a tranzakciót. Jó esetben egy fél órán belül meg is érkezik a Bybit-re a feltöltött összeg, amiről értesítő emailt fogunk kapni.
 • Ha ez megjött ellenőrizzük azt a Bybit tárcánkban a "Funding Account" résznél.

Bybit vásárlás I Cryptofalka

Ha ez megvan akkor gratulálunk, sikeresen feltöltötted Euróval a Bybit számládat, ahol már csak a tőzsdei vásárlást kell megnéznünk!

Limit orderes vásárlás Bybit kriptotőzsdén

 • Kattintsunk a felső menü "Trade" majd "Spot" opciójára
 • Ezután a Bybit tőzsdei felületén találjuk magunkat, ahol a baloldali keresőből válasszuk ki a BTCEUR párt, majd kattintsunk rá. Itt tudunk Bitcoint adni és venni Euróból.

Bybit bitcoin vásárlás I Cryptofalka

 • Ezután meg kell adjuk, hogy milyen áron és milyen mennyiségben szeretnénk vásárolni.
 • Pirossal láthatjuk azt, hogy milyen árszinteken vannak eladások, zölddel pedig azt, hogy ki milyen árakon vásárolna. Akkor történik sikeres vásárlás, ha egy eladó és vevő igényei találkoznak. Azért Spot ordert használunk, ahol nekünk kell megadjuk a vásárlási árat, mert ez az olcsóbb funkció.
 • Állítsunk be egy olyan vásárlási árat a Price mezőbe, ami reális a jelenlegi vételi ajánlatok alapján. 

Bybit vásárlás I Cryptofalka

 • Ha beállítottuk az árat, utána húzzuk a csúszkát a jobb szélére (100%) hogy a teljes rendelekzésre álló euróból vásároljunk Bitcoint. A QTY résznél láthatjuk, hogy mennyi BTC-t fogunk érte kapni.
 • Ha ezzel megvagyunk, kattintsunk a Buy BTC gombra.
 • Ekkor bekerül a vásárlási igényünk az ajánlati könyvbe, amit az "Open orders" résznél láthatunk lent. Ez akkor fog teljesülni ha lesz olyan eladó, aki eladja a Bitcoinját az általunk beállított áron.
 • Itt tudjuk a Cancel gombbal visszavonni az ajánlatot, ha szeretnénk esetleg módosítani rajta. 

Értesítést direktbe nem fog küldeni a rendszer, hogy teljesült a vételünk, csak eltűnik itt lent a nyitott pozíció, és bekerül a Bitcoin a Bybit tárcánkba. Ezzel sikeresen megvásároltuk a Bitcoinunkat hatékonyan és olcsón! 

Bitcoin vásárlás peer-to-peer módon

Lehetőségünk van már a Bybit-en is peer-to-peer módon vásárolni kriptovalutát, de ez egy kevésbé használatos funkció, ezért ezt csak felületesen érintjük.

A Bybit tőzsdén lehetőség van peer-to-peer (P2P) módon Bitcoin vásárlására. Ez azt jelenti, hogy közvetlenül más felhasználóktól lehet vásárolni Bitcoin-t, anélkül, hogy a tőzsde közvetlenül lenne az eladó. A P2P platformon többféle fizetési módot találhatunk, például banki átutalást vagy online fizetési rendszereket.

A peer-to-peer (P2P) bitcoin vásárlás lehetősége bizonyos kockázatokkal jár, mivel közvetlenül más felhasználóktól vásárolunk. Fontos, hogy legyünk óvatosak és megfelelően ellenőrizzük az eladó megbízhatóságát és hírnevét. Bár a Bybit P2P platformja biztosítja a tranzakciók biztonságát és felhasználói értékeléseket, mindig fontos a megfelelő kutatás és a józan ítélőképesség, amikor más felhasználóktól vásárolunk bitcoint.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.51% $66,877.35
Ethereum ETH 1.22% $3,524.44
BNB BNB -1.02% $587.05
Solana SOL -0.22% $177.49
XRP XRP 0.65% $0.6021
Dogecoin DOGE -1.21% $0.1361
Cardano ADA -1.76% $0.4256
Litecoin LTC -2.95% $71.73
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!