Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A stake jutalmak 450%-kal magasabbak, mint az S&P 500 osztaléka

A stake jutalmak 450%-kal magasabbak, mint az S&P 500 osztaléka

A kriptopiaci stake jutalmak jelentősen magasabbak az S&P 500 osztalékhozamánál, ami az intézményi befektetők figyelmét is felkeltette.

Kriptovaluták kontra S&P 500: hozamok összehasonlítása

Az átlagos kriptopiaci stake jövedelem jelenleg 450%-kal magasabb, mint az S&P 500 befektetőinek fizetett átlagos osztalék, annak ellenére, hogy mindkét piacon erős növekedés tapasztalható.

Március 31-én az S&P 500 - az Egyesült Államok 500 legnagyobb részvénytársaságát követő index – az elmúlt öt év legjobb első negyedéves növekedési teljesítményét produkálta, 10,16%-os emelkedéssel zárta az első három hónapot.

SP500.jpg

Az indexben szereplő részvények után kifizetendő 1,35%-os átlagos osztalékhozam azonban a valaha mért egyik legalacsonyabb érték volt. Ennél alacsonyabb mutatót eddig két alkalommal mértek, 2021 negyedik negyedévében 1,27%-os értéket, 24 évvel ezelőtt pedig -a történelmi mélypontot jelentő- 1,12%-os értéket regisztrálták.

Eközben a kripto staking jelenleg átlagosan 6,08%-os éves hozamot fizet, a Staking Rewards benchmark kimutatása szerint.

Kriptovaluták és a tradicionális piacok különbségei

Az S&P 500 osztalékhozama az indexen belüli összes részvény átlagos osztalékfizetéséből áll össze. A három legnagyobb S&P 500 vállalat közül a Microsoft jegyezte a legnagyobb osztalékhozamot, 0,71%-ot, ezt követi az Apple 0,56%-kal és az Nvidia Corp 0,02%-kal.

A top 100 kriptovaluta közül jelenleg az Algorand fizeti a legmagasabb, 84,19%-os stake jutalmat, amelyet a Cosmos követ 17,17%-kal, azt pedig a Filecoin 16,34%-kal.

Fontos megjegyezni, hogy a stakelés magas kockázatokat hordoz, mivel az eszközök gyakran zárolva vannak, ami azt jelenti, hogy a befektetők nem tudják az adott eszközt eladni, még akkor sem ha jelentősen csökkene az értéke. A kriptoeszközök volatilitása pedig köztudottan magas, amit minden befektetőnek szem előtt kell tartania. 

Intézményi érdeklődés a stakelés iránt

Az intézményi befektetők is kezdenek felfigyelni a kriptopénzek stake jutalmai és az osztalékhozamok közötti jelentős különbségre. A Grayscale Investments elindított egy befektetési alapot azzal a céllal, hogy az ügyfeleik beépíthessék a kripto stakelést portfóliójukba.

A Grayscale három olyan proof-of-stake alapú tokent nevezett meg amelyeket az alapban fognak tartani: az Osmosis 24%-os, a Solana 20%-os, a Polkadot 14%-os arányt fog képviselni, a fennmaradó részt pedig egyéb, kisebb kriptok fogják kitenni.

A Grayscale egyike annak a néhány vagyonkezelő cégnek - az ARK Invest és a Fidelity Investments mellett -, amely az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) részrére olyan Ethereum ETF iránti kérelmet nyújtott be, amely stakelt Ethereumra biztosít kitettséget. A spot Ethereum ETF-eket a várakozások szerint az idei évben hagyhatja jóvá a SEC.

Európai előnyök: kripto stakelés ETF-el

Ami Amerikában egyelőre csak álom a befektetők részére, az Európában már a valóság részét képezi. Magyarországról már megvásárolható számos stakelt altcoin tőzsdén kereskedett alapja, mint például az Ethereum, a Cardano, a Tezos, vagy a Matic. Ráadásul a CoinShares ezeket a papírokat most 0%-os éves költségmutatóval (TER) kezeli, ami a jelenlegi piacon figyelemreméltó ajánlatnak minősül. 

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.98% $64,113.59
Ethereum ETH -1.54% $3,070.28
BNB BNB 0.18% $561.33
Solana SOL -1.17% $144.23
XRP XRP 2.60% $0.5147
Dogecoin DOGE 0.88% $0.1558
Cardano ADA 7.75% $0.4973
Litecoin LTC 1.10% $82.69
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!