Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mém coinok és a körülöttük kialakult hype

Mém coinok és a körülöttük kialakult hype

Csábítanak a hatalmas profitok és nem félsz kockáztatni? Akkor a mém coinokat neked találták ki, ugyanis ha lépést tartasz a jelenlegi és jövőbeli trendekkel, akkor hihetetlenül értékes befektetést jelenthetnek. A Shiba Inu és a Dogecoin messze vannak az eddigi csúcsoktól, de a projektek jelenleg is aktívak, ami azt jelenti, hogy még mindig van esély egy újabb mém coin rallyra.

 

Mik azok a mém coinok?

Ahogy a nevük is mutatja, a mém coinok egyfajta kriptopénzek, amelyeket a mémek, érdekes vagy vicces ötletek ihlettek, és kép, videó vagy más médiaformák örökítettek meg. A mém coinokat, akárcsak az alapul szolgáló mémeket, úgy tervezték, hogy vírusszerűen terjedjenek és mainstream babérokra törjenek.

A Dogecoin, az egyik legnagyobb mém coin a piacon, eredetileg a Bitcoin és más mainstream kriptovaluták kigúnyolására, viccből jött létre. Fejlesztői, Billy Markus és Jackson Palmer szoftvermérnökök nem tervezték, hogy valódi haszna legyen, és ez igaz a legtöbb mém coinra. A hasznos tokenekkel ellentétben a mém érméket általában nem használják DAO-hoz való csatlakozásra, betétgyűjtésre vagy vásárlásra egy adott ökoszisztémán belül. Azért léteznek, hogy kereskedni lehessen velük.

mém érmék kriptomat I Cryptofalka

 

Mi áll a mém coinok népszerűsége mögött?

Noha nehéz meghatározni a konkrét okokat, egyesek szerint a COVID-19 járvány idején a kriptopiac azért nőtt, mert a lakossági befektetők az infláció ellen fedezetet szerettek volna teremteni. A mém coinok is fellendültek a kripto hype közepette, mind piaci kapitalizációban, mind változatosságban növekedtek.

A másik kiemelt ok, amiért a kisbefektetők vonzónak találják a mém coinokat, az az, hogy jellemzően csak néhány centbe vagy akár a cent töredékébe kerülnek. Technikailag az alacsony ár nem jelent sokat, mivel ezek az érmék hatalmas készletekkel rendelkeznek. Mégis, egy bizonyos meme coinból milliókat birtokolni más érzés, mint az ETH vagy a BTC töredékével rendelkezni. A kereskedők több ezer vagy akár több millió DOGE, SHIB vagy Akita Inu (AKITA) tokenhez juthatnak néhány dollárért cserébe.

 

Az extra profit mellé nagy kockázat jár

Mivel a mém coinoknak nincs más céljuk, mint a kereskedés, hihetetlenül volatilisek, ezért érdemes vigyázni velük. Míg a kriptovaluták általában drasztikusabb értékingadozást szenvednek el, mint a hagyományos valuták, a mém coinok teljesen más szintre emelik ezt a volatilitást. Az egyik oka annak, hogy a mém érmék ilyen szélsőséges értékváltozásoknak vannak kitéve, a tervezésükben rejlik.

A fiat pénznemekkel és a legtöbb kriptovalutával ellentétben a mém coinoknak gyakran korlátlan a kínálatuk, ami azt jelenti, hogy nincs határa annak, hogy hány darab létezhet belőlük. Végül pedig a coinok értékét nagyrészt az határozza meg, hogy mekkora hírverést sikerült csapni a projektnek. Míg Elon Musk (vagy más híresség) tweetelhet a Shiba Inuról és egy nap alatt az értékét az egekbe repítheti, ugyanilyen könnyen a feledés homályába merülhet.

mém érmék kriptomat I Cryptofalka Forrás: crytonews.com

Ennek ellenére a kripto befektetőknek kár lenne leírniuk a mém coinokat, ugyanis ezek az érmék számos kriptomilliomost generáltak az elmúlt időszakban. Gondoljunk csak arra, hogy valaki, aki 2021 márciusában 1 USD-t fektetett Shiba Inu érmékbe, hét hónappal később 8000 USD-ért adhatta el azokat. Nagyon kevés befektetés kínál ilyen gyors és ilyen mértékű megtérülést. Éppen ezért a befektetőknek nem szabad teljesen figyelmen kívül hagyniuk a mém coinokat, még akkor sem, ha azok csak egy kisebb részét képezik a befektetési stratégiájuknak.

 

Első mém befutó: DOGE

2013-ban szoftverfejlesztők egy csoportja létrehozta a Dogecoint, egy kriptovalutát, amelyet egy népszerű internetes mémről neveztek el. A projekt egy vicc volt, amely azt volt hivatott illusztrálni, hogy több ezer kriptovalutát hoztak létre céltól és hosszú távú piaci igényektől függetlenül. 

Míg a Bitcoin már évek óta beszédtéma a befektetők és a nagyközönség körében, a mém coinok csak az elmúlt egy-két évben kerültek be a mainstreambe. A körülöttük lévő izgalom 2021 elején ugrott meg, amikor olyan hírességek, mint Elon Musk, Mark Cuban és Snoop Dogg támogatták a Dogecoin-t, ami ezáltal 24 óra alatt több mint 800%-os emelkedést eredményezett.

Az ár 2021. január 1-jei 0,0036 dolláros mélypontról több mint 20 000%-kal az egekbe szökött, és május 8-án 0,74 dolláros történelmi csúcsra emelkedett. Azóta a Dogecoin értéke folyamatosan megugrott, valahányszor Elon Musk tweetelt róla.

mém érmék kriptomat I Crpytofalka Forrás: howtogeek.com

Azóta az ár a szélesebb kriptopiaccal együtt csökkent, de a mém coinok közül a DOGE továbbra is a legjelentősebb a mezőnyben, annak ellenére, hogy nem áll komolyabb fejlesztések előtt. Továbbra is Elon Musk egyik kedvenc Twitter-témája, és az árfolyama nemrégiben figyelemreméltóan megugrott, amikor Musk felvásárolta a Twittert. 

A Dogecoin a kriptovaluták egy új fajtáját indította el. A kriptopiacon immár több száz mém érme van jelen, olyan valuták, mint a Dogelon Mars, Kitty Inu, Loser Coin, Hoge Finance, MonaCoin, DogeBonk, Woof, Pepemon Pepeballs, Zelda Inu, DogeCola, FarmerDoge és a Zombie.

 

Kedvet kaptál a DOGE-hoz? A Kriptomaton egyszerűen hozzájuthatsz!

Sok helyen lehet kriptovalutát vásárolni. Számos régimódi platform megköveteli a vásárlóktól a külső tárcák telepítését, a hexadecimális kriptográfiai kulcsok biztosítását és a blokklánc technológiával való közvetlen interakciót. A legtöbb felhasználó számára nem egy ilyen platform a megfelelő hely a meme coinok vásárlásra. Ha nincs különösebb IT végzettséged, akkor a legjobb módja pl. a DOGE coin vásárlásnak és eladásnak az, ha létrehozol egy fiókot egy olyan letétkezelő online kriptovaluta tőzsdénél, mint például a Kriptomat.

mém coin kriptomat I Cryptofalka

Ezek az online szolgáltatások lehetőséget kínálnak akár a DOGE vagy más egyéb coin megvásárlására az aktuális kereskedési áron. Ha új vagy a kriptovaluták világában, és érdekel, hogyan lehetne mém coinokat vásárolni, akkor érdemes egy letétkezelő platform mellett dönteni.

Ha szeretnél regisztrálni a Kriptomatra, kattints ide!

 

A Shiba Inu is felült a hype vonatra

Bár a Dogecoin kapja az influencer figyelem nagy részét, a Shiba Inu (SHIB) az egyik legnagyobb hatással volt a 2021-es mémszíntérre, miután az ára több mint 5,799,999,900%-kal nőtt a 2020 októberi mélyponthoz képest, és segített egy okos kereskedőnek, hogy egy 3400 dolláros tétet 1,5 milliárd dolláros kifizetéssé alakítson. A SHIB csoportok tagja tomboltak örömükben az interneten.

A Shiba Inut 2020 augusztusában indította el egy Ryoshi álnevet használó személy vagy csoport – ez egy japán szó, ami azt jelenti, hogy "halász". A részletes projektterv helyett, amit általában white paper-nek neveznek, a SHIB egy woof paper-t azaz "vaú papírt" kapott. A projekt már a kezdetektől fogva merész és ironikus volt. De a Shiba Inu token nem csak egy vicc.

Az Ethereum blokkláncra épülő Shiba Inu tokenek okosszerződéseket hajthatnak végre, nem-helyettesíthető tokeneket (NFT-ket) hozhatnak létre, és passzív jövedelmet biztosíthatnak azoknak a felhasználóknak, akik a tokeneket likviditási poolokban stakingelik. A Shiba Inu ökoszisztéma magában foglalja a ShibSwap nevű kriptovaluta tőzsdét és a "Shib Army", azaz Shib hadsereg néven ismert fejlesztői közösséget.

A fejlesztési fronton a Shiba Inu csapata jelenleg arra összpontosítja erőfeszítéseit, hogy a SHIB metaverzum képességeit kibővítse egy földlicit esemény elindításával, amely a Shiba Inu közösség tagjainak lehetőséget kínál arra, hogy virtuális földet vásároljanak az ökoszisztémán belül.

kriptomat shiba I Cryptofalka

A "Doge gyilkos" token most már a legnagyobb kriptovaluta platformokon is elérhető, beleértve a Kriptomatot is. A több mint 13 milliárd eurós piaci kapitalizációval és több mint 500 billió forgalomban lévő tokennel rendelkező SHIB ma már rutinszerűen szerepel számos tőzsdének a  top10 vagy 20 legnépszerűbb kriptovalutája között.

 

Van-e jövője a mém érméknek?

Bár a mém érmék 2021-ben a Holdra emelkedtek, azóta nagyrészt visszatértek a Földre. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a mém érmék sorsa már eldőlt. Még mindig rengeteg a bizonytalanság az olyan mém érmék jövőjét illetően, mint a Shiba Inu, a Dogecoin és még tucatnyi más mém coin.

Jelenleg nem valószínű, hogy olyan széles körű elfogadottságot fognak élvezni, mint amilyet az olyan stabilabb digitális valuták, mint a Bitcoin és az Ethereum közelítenek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a végüket járják. A mém coinok legfőbb akadálya ugyanaz, mint a többi kriptovaluta esetében: sokan még mindig nem ismerik őket. A kriptok ismertsége azonban egyre növekszik, és hacsak nem történik valami drámai esemény, ez a tudatosság tovább fog nőni.

Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

Abban biztosak lehetünk, hogy a mém érmék nem mennek sehova egyhamar. Ehelyett egyre inkább a hasznosságra összpontosító modell felé mozdulnak el. Ennek egyik legjobb példája a FLOKI, egy Elon Musk kutyáján alapuló coin, amely valódi hasznosságot kínál, többek között egy metaverzum játékot, egy NFT piacteret és egy kripto oktatási platformot. Végső soron valószínűleg az ehhez hasonló coinok lesznek azok, amelyek tartósak maradnak, mivel egyesítik a népszerűséget hajtó szórakoztató mémkultúrát azzal a fajta valós haszonnal, amelyet a kriptovaluták kínálhatnak.

 

Hol és hogyan vásárolhatsz mém coinokat?

A észt székhelyű Kriptomatot 2018-ban alapították azzal a céllal, hogy a kriptovaluták szabadságát, méltányosságát és kiteljesedését anyanyelvükön eljuttassák a nem hozzáértő felhasználókhoz, így a platform magyar nyelven is elérhető. Engedélyezett tőzsdeként jó hírnévre tett szert, amely teljes mértékben megfelel az Uniós törvényeknek. A Kriptomat felhasználóbarát felülete, oktatási anyagai, asztali és mobil elérhetősége mindenki számára elérhetővé teszi a kriptovalutákat.

Egy fiók létrehozása több egy felhasználónév kiválasztásánál és egy jelszó létrehozásánál. A megbízható tőzsdék megkövetelik, hogy igazold a személyazonosságodat a kormány által kiállított személyi igazolvány és esetleg más dokumentumok másolatának megadásával. Ezek a Know Your Customer (Ismerd meg az ügyfeleidet) szabályozások jogilag kötelezőek azoknál a webhelyeknél és alkalmazásoknál, amelyek megfelelnek az EU GDPR pénzmosás elleni rendelkezéseinek.

mém érmék kriptomat I Cryptofalka

Bizonyos oldalakon a személyazonosság igazolása hosszadalmas és bonyolult folyamat lehet, amely néha napokat, vagy akár még hosszabb időt vesz igénybe. A Kriptomathoz hasonló ésszerűsített weboldalakon, amelyek az EU egész területén és a világ minden táján működnek, percek alatt elvégezheted ezt az egyszerű folyamatot.

 

Pár egyszerű lépés, hogy megszerezd kedvenc mém coinod

Kezdetnek meg kell adnod a címedet, és fel kell töltened egy nagy felbontású képet az útleveledről, személyazonosító igazolványodról (vagy egyes országokban a jogosítványodról). Ezután a Kriptomat végigvezet az okmányodon szereplő fényképpel megegyező selfie létrehozásának és feltöltésének folyamatán. Ha minden jól megy, néhány percen belül ellenőrzik is a személyazonosságodat.

A következő lépés a fiókod egyenlegének feltöltése, hogy Shiba Inu-t, DOGE-t és más kriptovalutákat vásárolhass. A hitel- és betéti kártyák általában a legbiztonságosabbak és legkönnyebben használhatók, de a jó hírű kriptotőzsdék számos lehetőséget kínálnak.

mém érmék kriptomat I Cryptofalka

 

A Shiba Inu vásárlás esetében nem kerül fizikális érme a tulajdonodba. A megvásárolt tokenek az elektronikus címedre kerülnek az Ethereum blokkláncon, amely a SHIB technikai alapjaként szolgál. Lehet, hogy egy nap majd úgy döntesz, hogy telepítesz egy olyan kriptovaluta tárca szoftvert, amely lehetővé teszi, hogy hozzáférj a blokklánchoz, de a legtöbb felhasználó szívesebben használ olyan letétkezelő platformokat, mint a Kriptomat, amely biztonságban tartja a birtokodban lévő kriptovalutákat és kezeli a komplex blokklánc tranzakciókat a nevedben.

A legfontosabb döntés az, hogy hol vásároljuk meg a kriptonkat. Vedd figyelembe a licenceket, a biztonsági eljárásokat, a befektetési eszközöket és az ügyfélszolgálatot, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb platformot.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

 

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.33% $67,119.42
Ethereum ETH 0.68% $3,119.34
BNB BNB -0.06% $580.02
Solana SOL 0.87% $174.11
XRP XRP -0.23% $0.5221
Dogecoin DOGE 0.04% $0.1547
Cardano ADA -0.56% $0.4802
Litecoin LTC 0.25% $84.1
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!