Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
VanEck: 90%-ban kisbefektetők keresik a Bitcoin ETF-eket

VanEck: 90%-ban kisbefektetők keresik a Bitcoin ETF-eket

A VanEck befektetési alapkezelő cég vezérigazgatója szerint a spot Bitcoin ETF-ek a bevezetésük óta eltelt négy hónapban főként a lakossági befektetőktől vonzották a tőkebeáramlást.

Kiskereskedelmi befektetők fókuszában a Bitcoin ETF

Az új Bitcoin exchange-traded funds (ETF-ek) az utóbbi időben jelentős tőkebefektetéseket vonzottak. Azonban, a hagyományos bankok és intézményi befektetők még nem csatlakoztak a versenybe.

Jan van Eck, a VanEck befektetési menedzsment cég vezérigazgatója elmondta, hogy az első hónapokban főként kiskereskedelmi befektetők fektették be tőkéjüket az Egyesült Államokban lévő spot Bitcoin ETF-ekbe.

bitcoin vaneck etf | CRYPTOFALKA

A VanEck CEO-ja is meglepődött az ETF-ek kezdeti sikerein, melyek naponta több milliárd dollárnyi tőkét vonzanak be. Azonban úgy véli, hogy ezek a befektetések még nem származnak a hagyományos pénzügyi szektor jelentős résztvevőitől.

"Szerintem még mindig 90%-ban kiskereskedelmi befektetők állnak a tőkeáramlás mögött. Voltak ugyan Bitcoin bálnák és más intézmények, akik vagyonuk egy részét bitcoinba fektették, de ők már korábban is érdeklődtek az eszköz iránt." - mondta Van Eck.

A kényelem miatt választják a befektetők az ETF-eket

Van Eck szerint a kényelem az egyik fő ok, amiért a befektetők az alapkezelőktől várják, hogy teljes portfóliójukat kezeljék.

"Kényelem, biztonság és megfizethetőség. Sok központosított tőzsdei platform, mint például a Coinbase, 2%-os különbözetekkel rendelkezett. Nálunk egyszámjegyű spreadek vannak az ETF-eknél, és nincsenek vagy alacsonyak a díjak. - mondta Van Eck."

A befektetési menedzsment cég vezetője hozzátette, hogy egyetlen amerikai bank sem hagyta jóvá hivatalosan, hogy pénzügyi tanácsadói javasolják a Bitcoint a mai napig.

bitcoin vaneck etf | CRYPTOFALKA

A VanEck Bitcoin Trust jelenleg 8997 darab bitcoinnal rendelkezik, ezzel a hetedik legnagyobb spot ETF-birtokos. Míg a Grayscale-nek, akik jelentős mennyiségű bitcoint értékesítettek, a cikk írásának pillanatában körülbelül 315 931 darab bitcoinja van, ami még mindig vezető pozíciót jelent a piacon.

A Bitcoin kiegészíti az arany befektetéseket

Az arany az egyik legrégebbi és legismertebb hagyományos értéktároló eszköz, amelyet évszázadok óta használnak az emberek. A kriptovaluták megjelenésével azonban megkérdőjeleződött az arany hagyományos szerepe. Jan van Eck szerint a Bitcoin nem fogja teljesen kiváltani az aranyat, de jelentősen kiegészíti azt a befektetői portfóliókban.

"Az arany és a Bitcoin kapcsolata abban rejlik, hogy mindkettő egyfajta értéktároló eszköz. Az arany a hagyományos, a Bitcoin pedig egy digitális változat."

A VanEck vezetője rámutatott arra, hogy az arany és a Bitcoin együttes jelenléte a befektetői portfóliókban diverzifikációt biztosít, és segít védeni a vagyon értékét a különböző piaci kockázatok ellen.

"Az aranyat nem fogja teljesen kiváltani a Bitcoin. Inkább azt gondolom, hogy a Bitcoin jelentősen kiegészíti az aranyat a befektetők portfólióiban." - tette hozzá.

A befektetési menedzsment cég vezetője elmondta, hogy az értéktároló eszközök mint a Bitcoin és az arany különféle piaci körülmények között eltérő módon reagálnak, így együttes jelenlétük segíthet csökkenteni a portfóliók kockázatát. Az arany és a Bitcoin kapcsolata általában sok vitát generál, és a befektetők különböző véleményeket fogalmaznak meg a témáról.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.14% $67,780.64
Ethereum ETH -1.65% $3,792.48
BNB BNB 0.10% $597.61
Solana SOL -0.65% $168.6
XRP XRP 0.22% $0.5294
Dogecoin DOGE 1.31% $0.1649
Cardano ADA 0.93% $0.4596
Litecoin LTC 0.54% $83.43
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!