Újabb 1 milliárd dolláros Bitcoin befektetés érkezik

Szerző: | febr 22, 2021 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

A MicroStrategy vezérigazgatója, megerősítette, hogy a cég újabb 1 milliárd dolláros intézményi Bitcoin befektetést eszközöl. 😱

 

Nem áll le a Microstrategy a Bitcoin vásárlásokkal

Az üzleti intelligenciával foglalkozó vállalat, a Microstrategy, a legnagyobb Bitcoin intézményi befektetők közé sorolható. A mára már több, mint 71.000 Bitcoint birtokló cég, tavaly augusztus óta halmozza a legismertebb kriptovalutát. A cég vezetői hiszik, hogy az állami féktelen pénznyomtatás ellenszere lehet a Bitcoin értéktárként való használata.

Annak ellenére, hogy a Bitcoin befektetés elég kockázatos befektetésnek számít, a Microstrategy részvényei tavaly óta 113%-ot emelkedtek. 

Amióta a cég kincstári eszközként kezeli a Bitcoint, egyértelműen megnőtt más vállalkozások érdeklődése a befektetési lehetőség iránt. A kriptovaluta egyre vonzóbb, mint értékőrző, biztonságos menedék az infláció elől. Ennek bizonyítéka, hogy számos nagyvállalat kezdett Bitcoint vásárolni. Grayscale, Tesla, csak egy egy példa a legnagyobb befektetőkre. 

Azonban minden bizonnyal a MicroStrategy az egyik zászlóshajója az intézményi Bitcoin befektetőknek. Jelen pillanatban 71.039 BTC-vel rendelkeznek, és terveik szerint az eszközosztályon újabb 1 milliárd dollár bővítést hajtanak végre. 

 

Az első Bitcoin-hoz kapcsolódó szoftverterméket fejleszthetik

A közelmúltban a cég azt is bejelentette, hogy a Bitcoins nevű cég megvásárlása után, Bitcoinhoz kapcsolódó szoftverterméket fejleszt. A vállalkozás álláshirdetésekben tette közzé milyen szakértelemre támaszkodna az új elemző szoftver létrehozásában. A LinkedIn népszerű közösségi oldalon blockchain data analyst és blockchain data engeneer állásokat hirdették. A jelentkezőknek magas szakképzéssel kell rendelkezniük, írják a hirdetésben. 

A MicroStategy szerint, a Bitcoin szoftvertermék megosztható eredményeket és könnyen elemezhető adatokat hoz majd létre. Ezen kívűl a Microstrategy új mérnöke felelős lenne egy olyan szoftver kifejlesztéséért, amely képes az értékes adatokat vizuális formává alakítani, amely szintén megosztható a szélesebb közönséggel. 

MicroStrategy Bitcoin vásárlás I Cryptofalka

 

Korábban megnövelt BTC adósság

2021 február 17-én a MicroStrategy bejelentette, hogy 900 millió dollárra növeli a Bitcoin adóssággát, éppen egy nappal azelőtt, hogy 600 millió dolláros hitelt állapított meg. Korábban a cég megígérte, hogy átváltható adósságokat értékesít tovább a Bitcoins cég felvásárlásához.

A MicroStrategy bejelentések után a cég részvényei 7%-ot estek. Egy újabb sajtóközleményben viszont a cég felajánlotta a 900 millió dolláros elsőbbségi átváltható kötvényeit és a nettó bevételt fordítja intézményi Bitcoin befektetésre. A bejelentést követően az MSTR részvények visszaálltak az eredetei szintre. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Szűkülő Bitcoin készlet találkozik az intézményi érdeklődéssel

A néhány napja lezajlott BTC rally annyiban érdekes, hogy már egyre nagyobb és tudatosabb figyelemmel kísérik a Bitcoint a vállalkozások is. A legutóbbi intézményi Bitcoin befektetés a Teslától jött. A cég 1,5 milliárd dollárt fektetett Bitcoinba, előkészítve a infrastruktúrát a kriptovaluták integrálásához. 

Az elmúlt időszakban több Wall Street-i nagyvállalat határozott érdeklődést mutatott a Bitcoin iránt. Figyelembe véve a korlátozott kínálatot és a nagy vállalati keresletet, minden bizonnyal a kriptovaluták ígéretes jövő elé néznek. 

Háttérkép forrása: https://www.wsj.com

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka