Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Saját diákjait verte át a kriptovaluta tanfolyam oktatója

Saját diákjait verte át a kriptovaluta tanfolyam oktatója

A kriptokereskedési tanfolyam oktatója azt állította, hogy fedezeti alapja olyan kifinomult eszközöket használ, mint például a mesterséges intelligencia.

Hallgatóitól csalt ki 1,2 millió dollárt az oktató

Egy kriptokereskedési tanfolyam oktatója ellen emelt vádat az Egyesült Államok értékpapír-felügyeleti hatósága (SEC), amiért 15 tanulót vezetett félre. 

Az átverés az American Bitcoin Academy néven ismert kriptokereskedési tanfolyamra járó diákokat célozta meg. A férfi már egészen 2018 elejétől arra ösztönözte több száz online hallgatóját, hogy fektessenek be a Rockwell Fundba.

Annak ellenére, hogy a vádlott azt állította olyan élvonalbeli technológiákkal termel hozamot mint a mesterséges intelligencia és más kriptoeszközöket érintő kereskedési stratégiák, anélkül vette fel a befektetők pénzét, hogy végül a befektetési alapot valaha is elindította volna. 

"Többek között hamisan állította, hogy befektetési stratégiáit mesterséges intelligencia és gépi tanulás technológia irányítja, amely - akárcsak maga az alap - soha nem létezett" - mondta Gurbir S. Grewal, a SEC végrehajtással foglalkozó részlegének igazgatója. 

Brian Sewell, a Rockwell Capital Management alapítója összesen 1,2 millió dollárt csalt ki a tanulóktól.

Olcsón megúszhatja a Bitcoin Academy tanárja

A vád szerint Sewell a tanítványai pénzét bitcoinban hagyta parkolni, majd később végül a kriptotárcáját állítólag feltörték, ami a teljes befektetésük elvesztéséhez vezetett.

Brian Sewell I Cryptofalka

A Rockwell Capital beleegyezett abba, hogy az 1,2 millió dollárt visszaadja a hallgatóknak, mintegy 402 000 dollárnyi előzetesen megállapított kamattal együtt. Az alperesek a panaszban foglalt állítások elismerése vagy tagadása nélkül egyetértenek a jogsértés megszüntetésében. 

Az egyezség a bíróság jóváhagyásától függ. Ha a bíró jóváhagyja a megegyezést, Sewell a hatósági dokumentumok alapján 223 229 dollár polgári jogi büntetéssel megússza.

Új trend van kialakulóban a csalók körében

A SEC figyelmeztetést adott ki a kriptoiparban tevékenykedő csalóknak, kijelentve, hogy erősen fellép azok ellen, akik kihasználják az iparág hype-ját.

"Legyen szó mesterséges intelligenciáról, kriptóról vagy DeFi-ről, a SEC továbbra is felelősségre fogja vonni azokat, akik ezeket a feltörekvő technológiákat használják a befektetők vonzására és becsapására" - jegyezte meg közleményében a SEC.

Mindez azt követően történt, hogy a CFTC figyelmeztette a kriptovaluta befektetőket, hogy ne hagyják magukat elcsábítani az AI kereskedési botok mesés ígéreteivel.

A csalók mesterséges intelligencia alapján működő botok, kereskedést segítő algoritmusok, kripto-eszköz arbitrázs algoritmusok és más AI-alapú technológia segítségével működő cégeknek kiadva magukat ígérnek lenyűgöző hozamokat. Érdemes odafigyelni!

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 7.30% $61,164.56
Ethereum ETH 5.16% $3,419.01
BNB BNB 4.67% $413.89
Solana SOL 13.15% $122.3
XRP XRP -1.52% $0.576
Cardano ADA 3.06% $0.6412
Dogecoin DOGE 16.49% $0.113
Litecoin LTC 2.46% $76.03
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!