Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Április óta több mint egymillió új kriptovaluta jött létre

Április óta több mint egymillió új kriptovaluta jött létre

Az április 1. óta bevezetett egymillió új token közel fele a Solana hálózaton létrehozott memecoin volt.

Sosem volt még ennyire egyszerű új kriptovalutát létrehozni

Több mint egymillió új token jött létre április eleje óta, amiből több mint 370 000 új token az Ethereum hálózaton, míg több mint 640 000 új token – főként memecoinok – a Solanán indultak.

Április elseje óta 372 642 új token jelent meg az Ethereumon, az esetek 88%-ában a Coinbase layer-2-es blokkláncán, a Base hálózatán. Itt látványos aktivitásrobbanás történt, amit az alacsony költségek melletti memecoinok felfedezése okozott.

Conor Grogan, a Coinbase igazgatója egy X bejegyzésében hasonló adatokat közölt, megjegyezve, hogy ez a szám kétszerese a 2015 és 2023 közötti adatoknak.

A Base-en a teljes zárolt érték (TVL) mintegy 630%-kal emelkedett az év eleje óta a L2beat adatai szerint, főként a memecoinok iránti általános őrületnek köszönhetően.

A Solana az egyik legkedveltebb hálózat

Ugyanebben az időszakban a Step Finance analitikai platform adatai szerint 643 227 új token indult el a Solanán.

NEW SPL Tokens CryptofalkaAz összesen 643 000 új tokenből, amelyet a Solanán indítottak, 466 914 memecoin volt - derül ki a Dune Analytics adataiból, amely a Solana-alapú pump.fun memecoin platformon indított új tokenek számát követi nyomon.

Megéri memecoin projektekbe fektetni?

A CoinGecko több mint 600 memecoint tartalmaz, összesen 52,7 milliárd dolláros piaci tőkével – ez az érték majdnem megegyezik Tether piaci kapitalizációjának a felével. Sőt, az elmúlt 30 napban felvett 500 legújabb token közül a legtöbb szintén memecoin.

A számok széleskörű negatív visszhangot váltottak ki a kriptoközösségből, sokak szerint a memecoinok kárt okoztak a kriptovaluták megítélésében, és rendkívül negatívnak gondolják a jelenséget az átverések és a rugpull-ok elterjedése miatt.

Sokan az anyagi függetlenség reményében vásárolnak memecoinokat. Viszont, ezek a coinok nagyon számos kockázatot hordoznak, amikkel jó tisztában lenni. A Cointelegraph nemrég készült kutatása kimutatta, hogy hatból egy Base memecoin scam volt, és több mint 90%-uk rendkívül sebezhető. 

Ám, ha szerencsés az ember, a nagy kockázat mellé nagy nyereség is társulhat. A memecoinok felé irányuló felháborodás ellenére ugyanis ez a szektor volt az egyik legjövedelmezőbb kriptonarratíva az idei év első negyedévében.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.56% $61,258.52
Ethereum ETH -0.60% $3,381.64
BNB BNB 0.02% $574.36
Solana SOL 7.14% $135.53
XRP XRP 0.65% $0.4776
Dogecoin DOGE 1.50% $0.1225
Cardano ADA 2.55% $0.3882
Litecoin LTC -1.82% $70.58
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!