Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Blockchain gaming passzív jövedelemért 2620-ban: Star Atlas

Blockchain gaming passzív jövedelemért 2620-ban: Star Atlas

A metaverzumok az online gaming és az NFT-k kombinálásával létrejött virtuális világok. A Star Atlas sci-fi témában építi a saját játékterét. Az Unreal Engine 5 motorján fejlesztett játék pedig mozifilm szintű felhasználói élményt ígér. A lehetőségek határtalanok, a kidolgozás még folyamatban. A Star Atlasban augmented reality és virtual reality formájában fognak zajlani a mindennapok, hogy mikor, az csak a közösségen múlik. A  metaverzumba bekerülő elemek és a szabályok kialakítása a játékosok kezében van.

 

MI AZ ATLAS COIN (ATLAS)?

 

Az ATLAS altcoin legfontosabb adatai:

Elérhető: FTX,Fraken, Raydium
Konkurenciái: SAND, MANA
Legmagasabb ár: 0,26 USD / 0,0000051 BTC
Legalacsonyabb ár: 0,03 USD / 0,00000077 BTC

Fejlesztői aktivitás: 10/10
Felhasználói aktivitás: 10/10
Piaci megbízhatóság: 8/10
Vélekedés: 9/10

 

MIT TUDUNK EDDIG A STAR ATLASRÓL?

A metaverzum a Solana blokkláncon épül, ahol minden karakter, űrhajó, földterület egy-egy NFT, a játékosok pedig a funkcióiknak megfelelően használhatják őket, játszhatnak velük. Mivel az NFT-k a blokkláncon léteznek, minden szabadon átküldhető más Solana címekre, vagy kereskedhető DEX-eken. A Solana akár 65 ezer tranzakcióra képes, ami fontos szempont, figyelembe véve, hogy a játékban minden interakciót okosszerződés irányít tranzakciós díjért. A metaverzumban cirkáló tömegeknek olyan blokklánc kell, ami megbirkózik a folytonosan keletkező inputokkal, valós időben bejegyez mindent, közben nem kerül egy vagyonba a játékmenet.

 

star atlas solana | Cryptofalka forrás: cryptoeconomia.com.br

 

A Star Atlas-szal 2021 januárjában találkozott először a közönség, majd az év során elindult a honlapon a piactér, ahol megjelentek az első hajók is. Ezalatt bevezették az ökoszisztéma két tokenjét, az ATLAS-t (játék token) és a POLIS-t (DAO token). Végül decemberben a hajók kapitányai munkába állították a flottákat a SCORE (Ship Commissions on Remote Expeditions) minigame-ben. A honlapon a hajókat flottához rendelhetjük, amivel megindul a daily reward farmolás, feltéve hogy feltöltöttük a hajókat elegendő nyersanyaggal. Az üzemagyag, étel a legénységnek stb. szintén vásárolható NFT, valamit limitált példányban léteznek poszterek és később használható játék kellékek.

 

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

Egy évvel a bejelentést követően a SCORE és a piactér összesen kb. 100 ezer játékost vonzott be, akik 150 millió USDC értékben halmoztak fel a bevezetett NFT-kből. A fejlesztés egyelőre a white paper szerint zajlik, 2022-ben viszont a tervek szerint a POLIS tokenek tulajdonosai veszik át az irányítást. Mindent lehet, amit a játékosok látni szeretnének, mivel a metaverzumban a legkülönfélébb játékmódok is megférnek egymás mellett. Ebben a roadmap-ben frissíti a csapat a folyamatban lévő projektek állapotát.

 

ATLAS - JÁTÉK A METAVERZUMBAN

A Star Atlas SCORE minigame és a metaverzum játékmódjai is az ATLAS tokennel működnek. ATLAS-szal kell beszállni a játékba, és a jutalom is az. Okos gazdálkodással és a reflexeinkkel az ATLAS tokenjeinket gyarapíthatjuk. Ez a hivatalos fizetőeszköz a metaverzumban, amikor a játékosok nélkülözhetetlen nyersanyagokat vásárolnak egymástól, illetve eladják amit megtermeltek.

 

star atlas gameplay | Cryptofalka forrás: nitter.net

 

A minigameben a flottába szegődött űrhajó csorgatja a tokent, ami gombnyomásra a Solana címünkön terem. Az ATLAS visszaforgatásával erősíthetjük a pozíciónkat a játékban, de különböző kockázatú küldetések teljesítésével rizikózhatunk is passzív bevételért. A 3D-s tényleges játékban a különböző játékmódoknak és nyersanyagkitermelésnek lesz egy költségvonzata. A termelő- és kompetitív tevékenységeknek pedig lesz eredménye az erőforrások alapján, illetve a pénzért versenyző/harcoló játékosok veszteseiből.

 

rainbow om | Cryptofalka forrás: artstation.com

 

A SCORE minigame a játékban töltött idő alatt megkereshető pénzáramlást vezeti be. A fejlesztők az ATLAS tokenek 65%-át szánták token emisszióra, a vesting 8 év, tehát ennyi idő alatt fog fokozatosan a játékosokhoz kerülni ez a készlet. Ennyi ideje van a játék belső ökoszisztémájának saját lábra állni olyan szinten, hogy az ATLAS tulajdonosok a költségeikkel és a bevételeikkel egy fenttartható gazdaságot üzemeltessenek közösségben, akár egy ország. A Star Atlas mögött álló csapat egy keretrendszert indított el, ahol a játékfejlesztés egy metaverzumba a legszínvonalasabb grafika és vezérlés mellett valósulhat meg. Az ATLAS token finanszírozza a kezdeményezéseket és összekapcsolja a játékosokat a különböző játékszükségletek mentén.

 

POLIS - POLITIKA A STAR ATLAS-BAN

A Star Atlas egy DAO modellre épülő játék, tehát egy decentralizált közösség felelős a fejlesztésért, itt jön képbe a POLIS token. A POLIS tulajdonosok szavaznak a white paperben lefektetett célok megvalósításának hogyanjaira. Például része lesz a játéknak a nyersanyag NFT-ből félkész termék NFT gyártás, az efféle metaverzumban megtekinthető objektumok kidolgozására fejlesztők publikálnak terveket. A POLIS tokenek birtokosai pedig szavaznak, a tetszetős újdonságok bekerülnek, a megosztó javaslatokat pedig a közösség megvitatja és újratervezés után szintén szavaznak. Az elfogadott tervet a publikálói lefejlesztik a metaverzumba, cserébe POLIS tokeneket kapnak, ezzel szavazatot is a jövőbeli fejlesztésekre. A POLIS készlet 40%-a áll rendelkezésre erre a célra.

 

star atlas FTX | Cryptofalka forrás: staratlas.club

 

A POLIS tokeneket szintén 2021-ben kezdték el értékesíteni, egyelőre tőzsdén és fejlesztéssel lehet hozzájutni. Később a játékban is megszerezhető lesz egyes játékmódok jutalmaként. Az irányítás, ahogy a játék is, fokozatosan kerül át a közösséghez. A projekt white paper szerinti fejlesztéseire volt egy előirányzat, ami bevezeti az alapvető dolgokat, pl. a piactér, pár tucat űrhajó, nyersanyagok. A munkacsoport kiegészült azokkal, akik benne voltak a POLIS privát értékesítésében. Az ő tokenjeiket két év alatt oldja fel a Solana okosszerződés.

 

rainbow chi | Cryptofalka forrás: artstation.com

 

A Star Atlas-ban három egymással élő/küzdő faj uralja a metaverzumot a középtávoli jövőben, 2620-ban. Az NFT-k kompatibilisek, a technológiáik és erősségeik mások. A társadalomba rendeződés ezen felül szervezetek alapításával zajlik majd. Önkéntesen, foglalkozás, vagy képességek alapján önrendelkező cégek/kalózcsapatok/teherfuvarozó flották, stb. összeállhatnak a játék sikeressége érdekében, akárcsak az életben. A metaverzum viszont sokkal kiegyenlítettebb együttélést tesz lehetővé a játékosoknak. Egy játékosnak annyi accountja lehet, ahány Solana címe és az NFT-k szabadon átküldhetők. Így akár több faj, vagy klán tagjaként is kereshetjük a jövedelmező lehetőségeket.

 

DAO AND CREAM

2022-ben a várható újítások között lesz a küldetések továbbfejlesztése egy interaktívabb formára és az űrhajó NFT-k metaverumba integrálása az UE5 Showroom Module-ban. A közösség affelé törekszik, hogy a játékelemek megjelenjenek a Rosegarden-ben, ami az első Unreal Engine játszható modul, innen indul majd a metaverzum.

 

star atlas unreal engine | Cryptofalka forrás: medium.com

 

Ami még nem volt, de jön az a DAO tesztelése és a szavazások kiszervezése a POLIS tokenek tulajdonosaihoz. Különböző okosszerződésekhez lehet majd csatlakozni POLIS tokennel stake jutalomért, aminek a játék gazdaságának kialakításában lesz szerepe.

A küldetések modellezése gyanánt bevezetett SCORE mellé jön a CREAM minigame. Crafting Recipes Enabled After Mining - a nyersanyagok kitermelésére és feldolgozására kialakított bevételszerzés a megvásárolható földterületek után. A gazdaság inputja továbbá a technológia, és annak fejlesztése a játékon belül. Lesznek akik az erőforrásaikat blueprint-ek készítésére fogják fordítani, ami a gyártási, fegyverkezési folyamatokban ér majd sokat a játékosoknak, hasonlóan a termékekhez, amiket a nyersanyagokból gyártanak mások.

Nagy Gábor

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  2. A digitális ezüst. Mit érdemes tudni a Litecoinról
  3. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  4. Mi az Ethereum? Részletes kriptovaluta projekt ismertető
  5. A magyarok kedvenc altcoinja! Ripple projekt ismertető
  6. A dobogóért is versenyző stabilcoin! Tether projekt ismertető
  7. Bitcoin újratöltve! Mi a Bitcoin Cash és hogyan jött létre?
  8. Ez a Binance coin, a legnagyobb kriptovaluta tőzsde terméke
  9.  

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.94% $67,384.3
Ethereum ETH -7.77% $3,258.25
BNB BNB -5.50% $591.31
Solana SOL -12.39% $152.62
XRP XRP -10.90% $0.5462
Dogecoin DOGE -13.66% $0.1723
Cardano ADA -13.31% $0.508
Litecoin LTC -12.82% $85.8
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!