Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Binance kivezeti a Monerot: mélyponton az XMR árfolyama

A Binance kivezeti a Monerot: mélyponton az XMR árfolyama

Egyes szakmai megfigyelők szerint a Monero (XMR) közelgő kivezetése a Binance lassú pusztulásának jele lehet.

A Binance kivezeti a Monero-t a tőzsdéről

Az adatvédelemre összpontosító Monero kriptopénz többhavi mélypontra zuhant, miután a Binance bejelentette, hogy hamarosan törli a tokent a platformjáról. A tőzsdéről való törlés eredményeként a Binance eltávolítja mind a négy, a Monero-t érintő kereskedési párt, beleértve a Bitcoin, az Ether, a Tether (USDT) és a Binance saját érméje, a BNB ellenében folytatott kereskedést is.

A kivezetett XMR május 21. után is átváltható stabilcoinra a felhasználók nevében, de az átváltás "nem garantált", közölte a kriptotőzsde. 

Tehát, aki rendelkezik XMR tokennel mindenképpen figyeljen oda a határidőkre!

Az XMR törléséről szóló döntés különböző tényezőkön alapul, többek között az "egészséges és fenntartható kripto ökoszisztémához való hozzájárulást", az "etikátlan vagy csalárd magatartás vagy gondatlanság bizonyítékait", valamint a Binance rendszeres átvilágítási kéréseire való reagálást.

A Monero árfolyama gyorsan reagált a tőzsdéről való kivonás hírére, és a token ára meredek zuhanásba kezdett. Az XMR a 100 dolláros szintet is majdnem súrolta, és a helyzete továbbra sem néz ki kecsegtetően.

Mélyponton a Monero, mivel Binance a tőzsdéről való kivezetését tervezi | Cryptofalka

Nem a Binance az egyedüli, aki kivezeti az XMR-t

Nem a Binance az egyetlen tőzsde, amely kivezeti a Monerot. 2023 végén az OKX kriptotőzsde is közölte, hogy 2024. január 5-én törli a kereskedhető tokenek közül a Monerot és egy másik, adatbiztonságra összpontosító coint, a Zcash-t (ZEC).

A Binance kriptovaluta tőzsde korábban azt nyilatkozta, hogy 2023 májusában törli az összes privacy tokent olyan országokban, mint Franciaország és Olaszország, de végül júniusban visszavonta döntését.

A kriptotőzsde számára is negatív hatással lehetnek a kivezetések

Egyes elemzők szerint a Binance kriptotőzsde számára is negatív hatással lehetnek a tokenek tőzsdéről való kivezetései.

"Bár ez rossz hír a Monero számára, én elsősorban a Binance lassú pusztulásának jeleként látom a tőzsdéről való kivezetést" - írta John Brown kriptopénz-kereskedő egy X-bejegyzésben.

Annak ellenére, hogy a Binance korábbi vezérigazgatója, Changpeng Zhao 2023 végén bűnösnek vallotta magát a pénzmosás elleni és szankciós törvények megsértésében, a tőzsde továbbra is a globális szabályozó hatóságok nyomásának van kitéve. Január végén a jelentések szerint a Binance.US működését Floridában és Alaszkában is betiltották.

CZ-t - aki a legfrissebb hírek szerint nem kapott engedélyt a bíróságtól arra, hogy hazautazzon az Egyesült Arab Emírségekbe - 2024. február 23-án áll bíróság elé az Egyesült Államokban, és akár 18 hónap börtönbüntetésre is számíthat.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.54% $62,011.75
Ethereum ETH 1.39% $3,437.67
BNB BNB 1.05% $409.43
Solana SOL -3.36% $129.09
XRP XRP 5.83% $0.6242
Cardano ADA 10.82% $0.7417
Dogecoin DOGE 18.04% $0.143
Litecoin LTC 5.20% $90.02
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!