Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Goldman Sachs ügyfelei ismét kriptoeszközökbe fektetnek

A Goldman Sachs ügyfelei ismét kriptoeszközökbe fektetnek

A Goldman Sachs intézményi ügyfelei újra érdeklődést mutatnak a Bitcoin, az Ethereum és más kriptoeszközök iránt.

Kriptovaluták: Növekvő érdeklődés

Max Minton, a Goldman Sachs Ázsia és csendes-óceáni régió digitális eszközökért felelős vezetője a Bloomberg március 24-i jelentése szerint elmondta, hogy a cég több nagyobb ügyfele a közelmúltban aktívvá vált vagy "vizsgálja az aktívvá válást" a kriptoszektorban.

goldman-sachs-btc.jpeg

Minton szerint az utóbbi időben tapasztalt megnövekedett érdeklődés jelentős része annak köszönhető, hogy januárban az Egyesült Államokban tíz új Bitcoin ETF-et hagytak jóvá, ami hozzájárult a kriptoeszközök piacának növekedéséhez és elfogadásához a hagyományos pénzügyi szektorban.

"Az ETF-k közelmúltbeli jóváhagyása fokozta az ügyfelek érdeklődését és aktivitását" - mondta Minton.

A Goldman Sachs és a kripto-derivatívák

Az új kereslet főként a már meglévő a fedezeti alap ügyfelektől származik, akik a Goldman által kínált opciók és határidős ügyletek révén szereznek kitettséget a kriptovalutákban. A Goldman Sachs 2023 végén rekordösszegű, 2,8 billió dolláros kezelt vagyonról számolt be.

Fontos megjegyezni, hogy jelenleg a Goldman nem kínál spot kriptotermékeket , annak ellenére, hogy már 2021-ben elindította első kriptokereskedési platformját. A platform csak kriptopénz-derivatívákat, mint például a Bitcoin és az Ethereum opciókat és határidős ügyleteket kínál.

"A tavalyi év viszonylag csendes volt, de az év eleje óta növekvő érdeklődést tapasztalunk az ügyfeleink részéről" - mondta Minton.

A Goldman ügyfelei főként a kriptovaluták volatilitásának kihasználására és az árfolyamok középtávú kilátásainak elemzésére használják a derivatívákat. Minton szerint az aktív ügyfelek körében a Bitcoinhoz kapcsolódó termékek voltak a legnépszerűbb befektetési eszközök.

Ethereum ETF: Remények és kihívások

A vezető úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF esetleges amerikai jóváhagyása tovább növelheti a Goldman Sachs intézményi ügyfeleinek érdeklődését a második legnagyobb kriptoeszköz iránt.

Ugyanakkor a Bloomberg elemzői csak mintegy 35%-ra becsülik az Ethereum ETF májusi jóváhagyásának esélyét, mivel az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete hosszan tartó hallgatása a leendő alapkibocsátók felé egyre inkább negatív jelzésként értelmezhető.

Ether ETF.webp

Minton kiemelte, hogy az ETF jóváhagyásától függetlenül a Goldman továbbra is azon dolgozik, hogy a jövőben szélesebb ügyfélbázist érjen el, beleértve a vagyonkezelő alapokat, a bankokat és a kriptoeszközökre specializálódott cégeket.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.14% $57,959.42
Ethereum ETH 1.81% $3,131.53
BNB BNB 2.53% $535.41
Solana SOL 2.20% $138.66
XRP XRP 9.13% $0.5099
Dogecoin DOGE 2.35% $0.1088
Cardano ADA 5.21% $0.4211
Litecoin LTC 1.91% $70.34
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!